Како да играте Бакарат

Како да играте Бакарат

Ако сте нови во играта бакарат и сакате да ги научите правилата, тогаш ја најдовте вистинската страница. Бакарата е една од најлесните игри на маса и со правилно водство и ресурси, лесно можете да ја совладате играта и да започнете да победувате на табелата. За да ви помогнеме да ја откриете оваа игра, наведени подолу, се наведени неколку основни правила што треба да ги имате предвид кога ја играте играта.

Основни правила што треба да ги имате предвид

 • Откако ќе се направат сите обложувалници, две раце се поделени со две карти. Овие се познати како банка и рацете на играчот
 • Главната цел на играта е да се погоди кој од двајцата има вредност најблиску до 9
 • Учесниците на играчите можат да ги вложат своите пари на играчот, банкарот на вратоврската
 • Десетиците и картичките за лице (Кралеви и Квинс) се сметаат како нула, а другите карти на палубата ќе ги земат своите номинални вредности
 • Ако бројот на раката е повеќе од 9, вкупниот број се прилагодува со отстранување на 10
 • Може да се воспостават специфични правила што ќе одредат дали раката на играчот или банката ќе добијат трета картичка
 • Ако играч се обложи на добитна рака, тој ќе добие исплата од 1 до 1
 • Ако некој играч се обложи на Банката и победи, тој добива иста исплата, но исто така мора да покрие провизија од 5%
 • Ако играч се обложи на вратоврска и победи, платата е 8 спрема 1

Ако сте виделе голем број филмови за Jamesејмс Бонд каде што главниот лик ја игра играта бакарат, сигурно ќе забележите колку е елегантна и сериозна играта. Иако е навистина ексклузивна и се игра претежно од ентузијасти, оваа игра е лесна за игра, па дури и нуди една од најдобрите рабови на куќата преку Интернет.

Како започна оваа игра?

Современата бакара ги потекнува своите корени од „бакарата“, италијанец. На локален јазик, ова се однесува на нула. Играта беше популаризирана во Франција и Италија во текот на 1400-тите. Според многу извори, оваа игра со карти била омилена забава и за францускиот кралски семејство. И покрај тоа што оваа игра беше нелегална во Франција во 1837 година, популарноста на оваа игра никогаш не исчезна и сè уште ја играа обичните луѓе и благородништвото. Ова продолжено покровителство од различни типови играчи овозможи играта да напредува и сега е една од најпопуларните игри на маса на Интернет.

Низ нејзината историја, развиени се голем број варијанти на играта. Некои од најпопуларните варијанти на играта се Пунто Банко, Чемин де фер и Бакарат Банк. Сите овие игри ги делат истите основни правила со една голема разлика – начинот на кој се решаваат карти за играње. Од овие три верзии, најновиот додаток во индустријата е Пунто Банко.

Ова беше воведено на 20 ноември 1959 година, а за прв пат беше свирено и популаризирано во Лас Вегас од Томи Ренцони. Тој првично ја воведе оваа игра во казиното Капри во Куба, а откако привлече малку внимание, играта беше изменета и формално воведена во Лас Вегас. Кога оваа игра беше воведена и одиграна во Лас Вегас, играчите беа волшебни и тие наскоро ја следеа играта. Наскоро следеа и други казина во областа, а со тоа започна популарноста на Пунто Банко.

Зошто ја препорачуваме играта на Бакарат

Постојат голем број на убедливи причини зошто треба да ја научите и да ја играте оваа популарна игра на маса. Подолу се наведени некои од причините зошто треба да започнете да ја играте оваа игра:

 • Правилата не се сложени и лесно се паметат
 • Фалејќи се со еден од најдобрите коефициенти на Интернет, играта бакара може да им се допадне на обичните играчи и почетниците
 • Оваа табела игра е најдобра за сите видови нивоа на обложувалници, а исто така може да им се допадне на ВИП играчите кои сакаат да се обложат на максималните вредности
 • Сега можете да играте онлајн бакара на реномирани онлајн казина

Распоред на исплата за играта на Бакарат

Постојат три можни исходи во играта бакара и секој доаѓа со различен распоред на исплата. Пред да ја погодите масата за бакара и да играте за вистински пари, важно е да ја разберете исплатата.

Рака на плеер

Ако се обложите на раката на играчот и добиете, исплатата е закажана на 1: 1. Ова значи дека ако се обложите на 20 долари и добиете, ќе завршите со 20 долари како добивка.

Рачна банка

Ако се обложувате на раката на Банката и добиете, исплатата е исто така поставена на 1: 1, но доаѓа со провизија од 5%. Ова се рефлектира како исплата од 19 до 20. Кога играчот ќе се обложи на 10 долари, тогаш ќе добие 9,50 долари.

Врзи

Ако сакате добра исплата да го заврши вашиот ден, тогаш треба да играте „Тај“. Вратоврска во игра бакара може да се пофали со исплата од 8 спрема 1. Ова значи дека ќе ги добиете сите 8 чипови и ќе го задржите оригиналниот чип кој е во обложување како дел од добивката. Ако одлучите да ставите 10 долари на овој исход и да добиете, ќе заработите 80 долари плус направениот оригинален облог. Имајте на ум дека за време на вратоврската, облогот и на играчот или на банкарот е притисок, што значи дека ниту еден губи или не победи. Кога играта го запишува овој исход, ви се дадени голем број опции за тоа како да го играте следниот облог. Можете да додадете или отстраните чипови или да ги отстраните од табелата.

Како се читаат и вреднуваат картичките

Во оваа игра, осум или шест палуби картички се користат и се делат од чевелот. На секоја картичка и е доделена нумеричка вредност, како што е објаснето подолу:

 • На картичките со слики (кралеви, кралици и дигалки) и десетици (10-ина) им е дадена вредност од 0
 • Асовите се проценуваат на 1
 • Од 2 до 9 ќе се претпостави нивната номинална вредност

Во оваа игра со карти, највисоката можна вредност за раката е 9. Ако вредноста на едната рака ја надминува оваа бројка, таа треба да се прилагоди на еден или два начина. Едно, едноставно ја испушташ првата цифра од збирот. На пример, ако вредноста е 17, едноставно испуштете ‘1’ откривајќи прилагодена вредност на раката од 7. И две, можете едноставно да одземете 10 од вкупниот број на рацете.

Популарни големини на табли за Бакарат што треба да ги знаете

Постојат три популарни големини за табели за бакара што се користат денес: целосна големина Punto Banco Baccarat, MMini-Baccaratand Midi Baccarat. Сите овие табели за бакара можат да се пофалат со истите правила за играње. Разликата лежи во бројот на вклучени играчи, ракување со карти и дозволените граници за обложување. Еве краток преглед на тоа како се разликуваат различните големини на бакарата.

Целосна големина на Пунто Банко

Исто така позната како Биг Бакарат, оваа маса често се гледа во просторијата Бакарат или јама со високи граници. Како табела со целосна големина, може да собере 14 играчи и често може да се пофали со највисоки ограничувања за обложување. Ако играте во популарно казино во Лас Вегас Стрип, ќе завршите да играте на маса на која има облози кои се движат од ниски 100 до 100 000 УСД.

Тука, играчите ќе се справат со картичките, а на играчот со најголем облог на Банката честопати му се дава шанса да ги преврти картичките на „Банкар“, а истиот процес важи и за најголемиот обложувач на раката на играчот. Традиционално, на високите ролери или на ВИП играчите им е дозволено повремено да ги уриваат или свиткуваат картите кога играат. Доколку се случи ова, дилерот (казино) ќе воведе нов пакет картички пред почетокот на промената.

Табела мини-бакарат

Ова е спротивно на целосната големина и може да собере 6 или 7 играчи на секоја табела. И бидејќи ова е табела со бакарат со ниски влогови, заинтересираните играчи кои сакаат да играат можат да уживаат во прифатливи минимални ограничувања на обложувалници кои обично се движат од 5 до 15 долари, со максимален облог до 5000 американски долари. Тука, само еден дилер ја олеснува постапката и на играчите не им се дава привилегија да ракуваат со картичките. Бидејќи вклучува мал број играчи и дилерот презема целосна контрола врз играта, дејството е често побрзо.

Табела Миди-Бакарат

Оваа бакаратска маса може да собере до 9 играчи, а играта ја олеснува еден дилер. Претставата не е толку брза во споредба со масата за мини-бакара, но дејството е многу подобро кога ќе се спореди со масата со целосна големина. Ограничувањата за обложување за оваа табела може да се движат од ниски 25 долари и може да достигнат до 10 000 американски долари. На кратко, оваа маса се наоѓа помеѓу целата големина и масата за мини-бакарат.

Кои се правилата што ја регулираат третата картичка?

За стандардна игра бакарат потребни се две карти, но има случаи кога може да се издаде и трета картичка. Некои играчи можеби мислат дека правилата се сложени, но не се. Запомнете дека постојат правила што ќе регулираат со третата картичка на играчот и банкарот. Еве краток преглед на правилата за тоа како се дава третата картичка.

Правила за третата картичка на играчот

Основата на цртањето на третата картичка ќе зависи од вредноста на првите две картички.

 • Играчот ќе добие трета картичка е вредноста на првите две картички од 0 до 5
 • Играчот ги задржува првите две картички ако вредноста надминува 6

Исто така е важно да се знае што ќе се случи ако вредноста на првите две картички е 8 или 9. Во играта бакарат, овие вредности се нарекуваат „природни“, а кога тоа ќе се случи, на раката не и е дозволено да црта или да добие трета карта.

Правила за третата картичка на Банкар

Правилата се малку покомплицирани во третата картичка на Банкар. Издавањето на третата картичка е предмет на следниот водич:

 • Вредноста на извлечените први две картички
 • Без разлика дали играчот добил трета картичка или стоел
 • Вредност на третата картичка на играчот

Имајќи ги предвид овие упатства, треба да обрнете внимание на следниве правила:

 • Ако вредноста на првите две картички е 0 до 2, тогаш се повлекува трета картичка
 • Раката стои ако вредноста достигне 8 или 9 што се смета за „природно“ во играта на блек џек
 • Раката стои ако вредноста на првите две карти е 7. Истото правило важи и ако вредноста е 6 под услов играчот Хан да не добие трета картичка
 • Ако првите две картички се движат од 3 до 6, а Player Hand добие трета картичка, Банката може да црта или да стои

Важни работи што треба да ги знаете за House Edge

Во коцкањето во казино, работ на куќата е вградена предност на операторот на казиното пред играчите. На кратко, играчите треба да очекуваат дека казината секогаш ќе го имаат тој предност над играчите, бидејќи овој вид забава сè уште се смета за деловна активност. Добрата вест е дека играта бакарат нуди еден од најдобрите коефициенти во индустријата. Па, кој е работ на бакарата што треба да го очекувате кога играте за вистински пари? Подолу е даден пример, користејќи игра со 8 палуби, користејќи исплата 1: 1 за победничкиот облог и за Bank Hand, дополнителни 5% за провизија со вратоврска што плаќа 8: 1.

 • Банката ќе освои 45,87% од времето, губи 44,63%, а остатокот за „Тај“
 • Играчката рака освои 44,63% од времето, губи 45,87%, а остатокот за „вратоврската“

Ако ја отстраниме врската од резултатите, тогаш Банката освои 50,68% и ќе изгуби 49,32% од сите играни раце. Раката на играчот, исто така, ќе освои 49,32% од сите играни раце и ќе изгуби 50,68%.

Користејќи го примерот прикажан погоре, ќе забележите дека Банката ќе победи поголемиот дел од времето ако Врската е исклучена од равенката. Ова е една од причините зошто има наплата од 5% против играчот кој ја одбрал Банката и успеал да победи.

Дали постои можност да платите помалку од 5%?

За некои играчи и почетници во играта бакара, 5% се смета како огромна сума за покривање. Сега е можно дури и да платите помалку од стандардните 5% што ги наплатуваат повеќето онлајн казина? Да, можно е под услов да знаете каде да ја играте играта бакарат. Постојат случаи кога казиното ќе побара само 4% провизија од победничката рака на Банката. Исто така, ќе најдете голем број на онлајн казина кои нудат намалени провизии, а трикот е да истражите и да ги пронајдете овие оператори што се пријателски расположени кон играчите. Ако можете да најдете онлајн казино кое наплатува помалку од 5%, тогаш е важно да ја искористите оваа понуда пред казиното да наметне стандардно полнење.

Поени за земање

 • Бакарат е една од најпопуларните игри на маса што нуди еден од најдобрите коефициенти
 • Оваа игра на маса е инспирирана од „бакара“, италијанска игра што значи нула
 • Постојат три можни исходи што можат да се случат во оваа игра и тие ќе послужат како облози што може да се направат. Играчите можат да играат облог на „Раката на плеерот“, „Раката на банка“ или на вратоврската
 • Главната цел на оваа игра е да идентификува која рака ќе заврши со вредност близу 9
 • Постојат три различни големини на табелата за бакара што можат да се играат преку Интернет или во казина со тули и малтер. Играчите можат да изберат од мини-бакарата, миди-бакарата и табелата за целосна големина
 • Овие три типа бакаратски маси ќе ги делат истите општи правила, но може да се разликуваат во однос на прифатените граници на обложувалниците, бројот на играчи што можат да бидат сместени и други посебни правила
 • Табелите за мини-бакарат можете да ги најдете во лобиите на главните казина и овие маси се познати по нискиот влог, честопати почнувајќи од 5 американски долари. Исто така, масата за мини-бакарат може исто така да опслужува 6 до 7 играчи истовремено
 • Во табелата со миди-бакарат, може да учествуваат до 9 играчи истовремено. Исто така, влоговите и границите на обложувалниците се многу поголеми тука во споредба со табелата за мини-бакарат. Во оваа табела, на играчите им е дозволено да ракуваат со своите карти
 • Бакаратната маса со целосна големина е најголемата и најпопуларната меѓу ентузијастите и ВИП-играчите. Оваа табела може да прими до 14 играчи истовремено, а ограничувањата за влогови и обложувалници се поголеми. Играчите можат да се обложат и до 100.000 УСД истовремено во овој тип на бакарат маса. Оваа табела често се гледа во делот ВИП или во јамата со висок валјак
 • Ако се обложите на раката на играчот и победите, исплатата е врзана за 1: 1
 • Ако се обложите на Раката на Банката и добиете, исплатата е врзана за 1: 1, но играчот мора да ја покрие провизијата од 5%. Постојат некои казина што може да наплатат помалку од оваа сума или процент. Ако се обложите на вратоврска и добиете, исплатата е врзана за 8: 1
 • Картичките може да претпостават различни вредности. На пример, 2-те до 9-те ќе ги претпостават своите номинални вредности, додека картичките за лице и десетиците носат нула вредности. Асот ќе претпостави вредност од 1
 • За време на почетокот на играта, ќе има две картички што ќе им бидат дадени на Банката и на Рацете на играчот. Трета картичка може да се извлече, но ова е предмет на специфични правила и услови
 • Целта на играта е да се добие вредноста на раката најблиску до 9. Ако вредноста на раката е поголема од 9, вредноста треба да се прилагоди со користење на два пристапа. Најпопуларниот пристап е едноставно да се испушти првата цифра. На пример, вредност од 18 ќе додаде ажурирана вредност на раката од 8
 • Ако врските не се вклучени во пресметката, Раката на Банката ќе победи повеќе отколку што губи
 • Ако вратоврските се вклучени во пресметката, работ на куќата за раката на Банката е врзан за 1,06%, 14,36% за вратоврска и 1,24% за раката на играчот
 • Предноста на куќата за бакарат се проценува на 1,2%, која се смета за една од најниските во казино-индустријата

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan 简体中文 Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu