Стратегија за Бакарат

Стратегија за Бакарат

Постојат неколку игри во казино кои најдобро се играат со помош на стратегија, а играта бакарат е совршен пример за ова. Имањето стратегија ќе им нареди на распоредот на обложувалниците и треба да го намали нивото на вознемиреност кога играте во различни типови маси за бакара. Кога станува збор за стратегии за бакара, можете да сметате на голем број опции и за повеќето од нив се дискутира на Интернет. Овие стратегии можат да бидат огромни особено за играчите за прв пат, но ако треба да го изберете само најдобриот, изберете оној што е лесно разбирлив, логичен и ќе ви понуди најдобра шанса да го намалите работ на куќата. Еве краток преглед на најпопуларните и најефикасните стратегии за бакара што можете да ги користите.

Еднострана стратегија за Бакарат

Постојат три можни исходи или обложувалници што можат да се направат на играта бакара – банкарот, играчот или вратоврската. Во едностраната стратегија за играње бакара, ќе треба да се фокусирате само на еден облог, банкар или играч. Ова може да изгледа поедноставно, но следењето на овој пристап има логичка основа и може да работи и на долг рок. Ако оваа стратегија се игра на вистински начин, лесно можете да добиете предност по завршувањето на 2 чевли за бакарат. Врз основа на некои тестови и симулации, вашите шанси да станете во победничка позиција за време на 1 од 2 чевли за бакара е 3: 1, а шансите дека вашиот банкар ќе се изедначи се проценува на 4: 1. Принципот зад оваа стратегија за обложување е едноставен. На подолг рок, банкарот и играчот сигурно ќе стекнат мала предност. И врз основа на проценките, ова се реализира во 8 од 10 играни чевли за бакара.

Еве еден пример за тоа како можете да играте еднострана стратегија за бакара

Започнете го облогот веднаш штом се отвори нов чевел бакарат. Ако изгубите на вашиот прв облог, проверете дали стоите на земја и тоа може да се направи со загуба на стоп. Осигурете се да не претрпите 3 последователни загуби. Ако изгубивте 3 пати на маса, тогаш престанете да се обложувате. Почекајте тоа време да се повтори вашиот избран облог или страна. Треба да поставите цел во секој бакарат чевли, како заработка најмалку 5 единечни победи. Ако се соочувате со серија загуби, не ги тестирајте вашите граници. Ако имате пристојни добивки со вас, одморете се и уживајте во заработеното. Ако ги ставате парите на рака на банкарот, имајте на ум дека треба да ја покриете провизијата, честопати врзана за 5%.

Еве неколку потсетници што треба да ги имате предвид кога ги ставате парите на рака на банкарот. Просечен играч ќе се обложува на 2 до 3 бакарат чевли дневно. Не значи дека повеќето од овие чевли ќе го фаворизираат банкарот. Постојат случаи каде што доминира и играчот. На кратко, резултатите или резултатите можат да бидат и по случаен избор. Да, банкарот ќе го надмине играчот на долг рок. Но, треба да запомните дека облогот на Банкар доаѓа со огромна провизија од 5% доколку победи. Како прашање на политика, најдобро би било да ја прекинете играта доколку претрпите 3 последователни загуби.

Стратегија за префрлување тренд

Постојат четири основни трендови на бакара што можат да се случат, вклучувајќи ги Зигзаг зоната и Streaky Banker / Player. Во оваа стратегија за прекинување на трендот за бакарат, ќе треба да преминете од првиот тренд (Зигзаг зона) во вториот тренд (Streaky Banker / Player). За да ја следите оваа стратегија, ќе треба да започнете рамно обложување и само да ги следите упатствата за Зигзаг зона и Streaky Banker / Player. Ова значи дека ако претрпевте две последователни загуби на тренд, се препорачува веднаш да скокнете на следниот тренд без да имате потреба да застанете или да чекате активирање. Како пример, ако изгубивте двапати следејќи ја Зигзаг зоната, тогаш треба да ги ставите парите веднаш на Streaky Banker / Player.

Скршете ја стратегијата за двојки

Ова е една од најпопуларните стратегии за бакарат што ја користат ентузијастите преку Интернет. Всушност, можете да имате голем број лични блогови за игри кои целосно ја објаснуваат стратегијата. Дали е ова ефективна стратегија што треба да се користи при играње бакара и дали може да се однесува на стандардниот раб на куќата? Бидејќи 90% од резултатите се дефинирани со цик-цак-шема и комбинација на плеер и банкар и цик-цак ленти, тогаш тоа е можно. Пред да продолжиме со спецификите на стратегијата за двојки, треба прво да ги знаете следниве информации:

  • Повеќето чевли за бакара ќе покажат двојни резултати како што се ББ ПП или цик-цак-резултати, како што се Б / П
  • Низата „Банкар“ и „Играч“ ќе се случи во групи. Овие резултати можат да се повторуваат одново и одново

Еве краток преглед на тоа како се игра неговата стратегија

  • Кога сакате да ја испробате оваа стратегија, тогаш секогаш треба да се обложувате на спротивното. Треба да ја следите цик-цак-шемата и да се држите до неа. Пример: PBPBPBPBPB
  • Може да поставите цел, по можност најмалку 5 единици победа. Ако не успеете и се сретнете со двојник, треба да ја прилагодите стратегијата за обложување.

Ако го изгубите Double Down за прв пат, како 4-от та Играч од лево, играчот што ја формираше Двојната банка се смета за загубен резултат. Еве, ве советуваме еднаш да го намалите облогот. 5-те та Банкарот победи тука, со што двојникот е срушен. Правилата треба да се повторуваат сè додека не се постигне целта. Во оваа специфична стратегија, ограничувањето на стоп-загубата за секоја чевли на бакара е 9-. Ако во случај да наидете на редови за играчите или банкарите, тогаш сте соочени со две опции:

  • Ако изгубите двојно надолу и го соборите двојниот брејк, треба да застанете. Ако изгубите со Банкар, треба да се обложите на Играчот
  • Можете да ја завршите играта и да излезете од чевелот. Ова многу се препорачува ако сте на половина пат низ чевелот и сè уште не остварувате профит. Но, ако забележавте дека чевелот се наведнува кон лентите на Банкер / Плеер во текот на првото полувреме, тогаш има голема шанса да може да се претвори во Зигзаг зона.

Внимавајте на возовите

Оваа стратегија е убедливо најосновната и онаа што треба да ја играат почетници кои сакаат да си го направат животот поудобен. Во играта бакарат, возот е тренд кој постојано покажува и дава. Играта бакара ќе понуди три можни исходи – играчот, банкарот и вратоврската. Кога ја играте играта, може да очекувате да победи Раката на играчот, Раката на банкарот или вратоврската. „Воз“ ќе се случи доколку одреден исход продолжи да излегува, со што ќе ги наградите играчите. Ако забележавте дека банкарот продолжува да победува, тогаш има воз, а некои искусни играчи препорачуваат да ги вложат парите за овој исход.

Поени за полетување:

  • Бакарата е една од најлесните игри на маса, но потребно е разбирање на некои од основните стратегии за подобрување на шансите
  • Една еднострана стратегија за бакара, една популарна стратегија. Во оваа стратегија, ќе треба да се обложите на еден исход, играч или банкар
  • Иако „Рака на банкарот“ нуди подобра шанса на долг рок, победничките играчи треба да се грижат за провизијата од 5%
  • Друга популарна стратегија за бакара е стратегијата за тренд-прекинувач. Ова бара разбирање на трендовите, и ако еден тренд заврши, треба да ги ставите парите на спротивниот тренд

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan 简体中文 Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu