Блек ackек

Играње Блек ackек со вистински пари

Коцкањето преку Интернет може да биде забавен начин за играње карти и евентуално освојување пари. Сепак, постојат одредени мерки на претпазливост што мора да се преземат пред да се игра блек џек со вистински пари на Интернет. Од витално значење е да поставите буџет и никогаш да не ризикувате повеќе пари отколку што може да си дозволите да изгубите бидејќи победата никогаш не е загарантирана.

Исто така е важно никогаш да не играте кога сте под дејство на алкохол. Ова ја нарушува проценката на некој и го отежнува знаењето кога да се запре. Конечно, поставувањето цел кога да се исплатат какви било добивки е најдобриот начин да се осигури дека профитот не е прокоцкан за време на идните раце.

Што е Блек ackек на Интернет?

Постојат различни начини на кои можете да играте блек џек, како што е живеење во казино со тули и малтер или виртуелно на компјутер. Во живо блек џек преку Интернет ви го дава најдоброто од двата света. Играте на вистинска гејмерска маса со дилер во живо, но не треба да патувате во казино за да го направите тоа.

Често снимен во вистинско казино, блек џек во живо преку Интернет користи умна работа со камера и напреден софтвер за казино за да ви ја донесе возбудата на играта од каде и да сакате да играте. Seeе ги видите сите мали детали, како што се справување со картичките и честопати ќе можете да разговарате со продавачот.

Како се игра Блек ackек

Целта на играта во блек џек е да се постигне што е можно поблизу до 21 без да се надмине. Keepе цртате картички сè додека ризикот од „разбивање“ не е против вас. Играчите никогаш не играат едни против други во блек џек. Наместо тоа, тие мора да ја победат раката на дилерот за да победат.

Кога ќе ви дојде редот да играте во блек џек, „удривте“ да нацртате друга картичка или „застанете“ да се држите до она што го имате. На сите играчи им се делат две карти очи нагоре, освен дилерот кој држи една картичка со лицето надолу. Мора да ја играте вашата рака делумно заснована на картичката на дилерот. Асовите бројат како 1 или 11.

Основни правила на Блек ackек

Откако на секој играч ќе му поделите две карти свртени нагоре, играте започнува во насока на стрелките на часовникот. Ако единствената прикажана картичка на дилерот е ас, играчите често ќе можат да направат страничен облог за „осигурување“, што дава 9 до 4 коефициенти против дилерот да постигне 21 со втората картичка (раката „блек џек“).

Освен удирање и стоење, играчите исто така можат да се „дуплираат“ или „разделуваат“ со одредени раце. Со удвојување, вие помножете го вашиот облог со две наспроти цртање на само уште една картичка. Можеби ќе го направите тоа со 10 или 11 рака. Поделбата вклучува поделба на пар на две раце и удвојување на влогот.

Во живо Блек ackек Велика Британија

Основна стратегија за блек џек

Стратегијата за Блек ackек се врти околу веројатноста. Ако дилерот има рака со мала вредност, особено картичка 5 или 6, шансите тој / неа да се разбие се поголеми. Така, играчите имаат поголема веројатност да застанат со релативно ниска рака. Имајте на ум дека дилерот мора да погоди на која било рака до 16 во вредност.

Доколку дилерот има картичка 8, 9, 10 или 11, играчите вообичаено нема да стојат под 17 години, бидејќи ризикот од губење е голем. Исто така, стратезите советуваат да не се заложува за осигурување. Иако ја неутрализира загубата на рака против блек џекот на дилерот, шансите за обложување се 9: 4 против играчот.

Играјте Блек ackек на Интернет

Да добиете игра на блек џек е едноставна под услов да сте достигнале законска возраст од 18 години потребна за коцкање. Може да играте преку Интернет или во едно од многуте физички казина.

Ако сте по игра на жив блек џек преку Интернет, добро е да ги проверите ингеренциите на веб-страницата пред да се вклучите. Легитимните страници за коцкање се лиценцирани од Органот за коцкање, што им дава заштита на играчите од неетички практики или измами.

Сè што треба да знаете за онлајн блек џек!

Дали Блек ackек нуди најдобри коефициенти за играчот?

Блек ackек може да понуди меѓу најдобрите коефициенти за играчот доколку ја следат правилната основна стратегија за играта. Сепак, шансите ќе варираат во зависност од нивото на вештина на играчот и правилата на игра што се игра.

Што значи поимот правила во Лас Вегас?

Терминот правила во Лас Вегас се однесува на начинот на игра на лентата во Лас Вегас. Овие правила му дозволуваат на играчот двојно да се намали на првичните две картички, дилерот мора да погоди со мек-17 и дозволено е повторно разделување или осигурување, но овој термин варира малку во зависност од казиното.

Во Блек ackек, која е точната основна стратегија што треба да се користи?

Основната стратегија за користење се заснова на утврден сет на правила на игра. Сепак, бидејќи правилата варираат од казино до казино, има некои мали разлики во зависност од правилата и бројот на палуби што се користат во играта.

Дали врз долгорочните очекувања на играчите влијаат другите играчи?

На долгорочните очекувања на играчот не влијаат другите играчи. На долг рок, лошиот играч ќе влијае само на сопственото јас. Главниот ефект на повеќе луѓе на маса е намалување на вкупните стапки на победа на табелата.

Дали има време кога играчот треба да земе осигурување, па дури и пари?

Кога користите основна стратегија, не е препорачливо да земате осигурување. На долг рок, од 3 до 2 коефициенти се подобри отколку да се земат дури и пари за повеќето играчи. Ова е затоа што, на долг рок, играчот има тенденција да изгуби поради износот од кој играчот се откажува на крајот.

Која е полошата вообичаена игра во Блек ackек?

Една од најлошите претстави во Блек ackек би била да застанете на 8, 8 наспроти 7 наместо да ги раздвојувате. Ова би резултирало во играч да изгуби околу 70 центи на доларот секој пат кога тоа ќе се случи. Меѓутоа, ако играчот остане со основна стратегија, ова нема да ве загрижува.

Дали е подобра игра со еден палуба или повеќе палуба во Блек ackек?

Играта со една палуба има предност од 0,5% до 0,6% во однос на игра со повеќе палуби со истите правила. Сепак, најголемиот дел од ефектот врз играта доаѓа од отстранувањето на картичките. Многу е полесно да се најдат поволни правила и услови во игра со повеќе палуби.

Ако Блек ackек е победен, тогаш зошто не заработувате милиони долари отколку да пишувате само за тоа?

Блек ackек може да се победи, но тоа не значи дека човек може да се збогати играјќи го. А високо квалификуван плеер со мал субсидирам ќе заработи само неколку долари на час.

Кој е најдобриот систем за броење за Блек ackек?

Нема некои најдобри системи за броење за играта. Најдобриот совет што може да се даде е да ги одржувате работите едноставни. Ова ќе помогне да се спречи ментална исцрпеност и грешки. Повеќето од системите за броење се наоѓаат на мала разлика едни на други.

Колку пари играчот може да заработи со броење карти?

Количината на пари што еден играч може да ја заработи зависи од вештината на играчот, банкарството и износот на ризик што тој е подготвен да го стекне. Можно е да изгубите пари. Меѓутоа, ако играчот може да ги балансира овие фактори, тие имаат потенцијал да добијат предност од 0,5% до 1,5%.

Дали е незаконски да се бројат картички?

Не е незаконски да се бројат картички бидејќи играчот не ја менува играта на кој било начин. Играчот едноставно го користи знаењето што им е достапно на сите играчи. Како и да е, секое казино има право да побара од секого да ја напушти или да престане да ја игра играта, бидејќи се чувствува добро.

Кои варијации на игра се меѓу првите за да се остварат најголеми придобивки за бројачите на картички?

Врвната варијација на игра за Блек ackек е да знаете кога да осигурите и да застанете на 16 наспроти 10 на дилер. Најдобрите 18 претстави ги знаат како илустриозни 18.

Зошто казината сè уште ја нудат играта Блек ackек, ако може да се победи?

Казината добиваат повеќе од играчи кои не знаат како да играат добро или едноставно не се грижат што ќе загубат на шалтерите за карти. Тие исто така можат да направат загуби преку исплати како што се 6 до 5 што е привлечно за многу неинформирани играчи.

Дали е можно да се победи играта на Блек ackек на кој било друг начин, освен броењето картички?

Со текот на времето, играчите беа во можност да најдат дупки во начинот на поставување на игрите и да ги искористат. Повеќето од овие дупки се пронајдени и поправени од повеќето казина денес. Сепак, можно е да се најдат некои поволни правила и промоции од време на време.

Кои се најважните фактори во играта на Блек ackек?

Ако некој играч е шалтер со карти, тие сакаат да бараат брза игра со најдобра пенетрација. Основен играч за стратегија бара игра со една палуба со најдобри достапни правила и опции. Коцкар бара бавни дилери, целосни единечни палуби и либерална компензација.

Кои се едни од најдобро напишаните Книги за Блек ек?

Две врвни книги за Блек ackек се „Победи го дилерот: Стратегија за добивка за играта на дваесет и еден“
од Едвард Торп и Теоријата на Блек ackек: Водич за целосниот шалтер на картички во играта со казино од 21 од Питер Грифин.

Што треба да стори играчот прво за да научи како да победи на Блек ackек?

Играчот може да научи да биде добар Блек ackек играч читајќи за различни стратегии. Играчот треба да ги чува своите обложувалници мали и да го научи комплетниот основен метод на стратегија. Бидете секогаш внимателни со секоја стратегија што ветува повеќе од 1,5% предност.

Дали бројачите со карти сè уште се забранети за казина?

Казината сè уште можат да ги забранат играчите што ги сметаат за закана за нивната крајна линија. Казината се приватни субјекти и можат да поканат или да ги поканат сите што сакаат. Ова е направено за да се осигура дека казиното може да оствари профит.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu