Броење на блек џек картички

Table of Contents

Броење на блек џек картички

Познато е дека играчите се креативни во обидот да ги победат шансите и да победат во играта на блек џек. Кој не би одвоил дополнителна милја во подготовките, ако тоа резултира со непосредни победи и pек-пот кој ќе го промени животот, нели? Денес, играчите се потпираат на некои тестирани и креативни стратегии за да ги надминат шансите и да станат успешни кога станува збор за играње блек џек.

И еден популарен пристап што го користат искусни играчи е броење картички. Првенствено користена во играта на блек џек, броењето картички е стратегија за математички проценка дали следната страна ќе го фаворизира играчот или дилерот на казино. Играчите кои ја користат оваа стратегија се нарекуваат бројачи на картички, а нивната главна работа е да бројат и да одржуваат резултат на картичките со ниска и висока вредност што ги гледаат играчите за да го намалат работ на куќата.

Преку процесот на броење карти, играчите можат да ги минимизираат своите загуби ако броењето е неповолно или да ја искористат ситуацијата ако сметаат дека пребројувањето е во нивна корист. Филмот „21“ во кој глумеше Кевин Спејси е еден одличен пример за броење карти во акција.

Разбивање на митовите за броење на врвните картички

Денес, броењето картички е една од најпопуларните стратегии што ја користат играчите на блек џек. Постојат неколку ресурси на Интернет кои им помагаат и ги водат играчите кога станува збор за броење карти и извршување на претстави. Сепак, сè уште преовладуваат митови за стратегијата.

И поради овие заблуди за стратегијата, многу играчи имаат тенденција да влијаат на играта на многу играчи. Како информиран играч кој сака да ги зголеми своите резултати, треба да ги знаете сите овие митови и да откриете што е точно за нив.

Мит 1: Нелегално е да се бројат картички

Броењето картички во основа е ментална активност. Така, броењето картички никогаш не е незаконско.

Мит 2: Треба да имате остар ум и меморија за да броите карти

Да, треба да водите сметка за картите што биле решени во играта. Но, тоа не значи дека треба да ги запаметите сите за да ги следите трендовите. Она што бројачите на картички го прават е да доделат ознака на одредени картички, како -1 или +1, и тие едноставно ќе додаваат или одземаат бидејќи одредени картички се решаваат на играчите. На кратко, броењето картички бара разбирање на основната аритметика и некои вештини за водење евиденција.

Мит 2: Треба да бидете високо квалификувани и познавања по математика

Ако го гледавте „21“, ќе ви биде простено што велите дека броењето картички е резервирано само за дробувачите на броеви, како оние што учат на МИТ. Иако има елемент на математика во броењето картички, тоа не значи дека треба да бидете експерт за оваа тема. Се додека сте функционално писмени, тогаш броењето картички може да работи и за вас.

Мит 3: Потребно е да имате голем субсидирам ако сакате сериозно да земете броење на картички

Бројачите на картички можат да работат за сите типови играчи со различни банкроли и буџет. Ако имате минимален сумирач, едноставно се обложувате соодветно. Она што е важно е да можете да управувате со вашиот банкарски запис за да можете да играте подолг период.

Мит 4: needе треба да студирате броење картички подолг период за таа да работи

Да, разбирањето на пребројувањето на картичките трае некое време и посветеност пред конечно да ги реализирате неговите придобивки, но тоа нема да трае цел живот. Сега има некои нови системи што се лесни за употреба и совладување, а за совладување може да бидат потребни само неколку часа.

Мит 5: Супервизорите и менаџерите на казино ќе ве исфрлат ако ве фатат како броите карти

Имаше време кога казината беа строги кон шалтерите со карти, па дури и беа заокружени. Овој вид на потег е разбирлив бидејќи операторите во казиното би сакале да ги заштитат своите деловни интереси. Но, денес, од овој вид на потег од казината веќе не се плаши благодарение пред се на паметните играчи кои побараа помош од стручни адвокати.

Со овие неодамнешни назадувања, казината сега внимаваат кога станува збор за лекување на играчи за кои се смета дека користат стратегија за броење карти. Во екстремни случаи, казината може да побара од играчот да ја напушти масата или дури и да го напушти казиното.

Ова е ризик што секој играч треба да го преземе кога сака да вежба броење карти. Казино-операторите сè уште водат деловна активност и сакаат да ги заштитат своите интереси.

Мит 6: Ако сметате картички, ќе завршите како победник секој пат

Во популарната култура, шалтерите со карти се насликани како многу успешни индивидуи кои победуваат секој пат. Овие се само во филмови и книги, и скоро е невозможно да се повтори ова во реалниот живот. Она што е вистина е дека шалтерите со карти ќе имаат минимален предност пред казиното, но не значи дека казиното што ќе го освојат секој пат.

Мит 7: Броењето картички е тешко ако казината користат шест или осум палуби картички

Бројот на користени палуби нема да има влијание врз стратегијата за броење картички. Сè додека играчот е опремен со вештини и тој може да ги следи вредностите плус и минус, тогаш му е полесно да ги брои картите.

Зошто треба да обрнете внимание на броењето картички како стратегија? Па, ако сте сериозни во врска со играта, тогаш треба силно да ја разгледате оваа стратегија.

Како форма на преглед, треба да запомните неколку точки за броење картички:

 • Постојат неколку митови и заблуди за броењето картички и најдобро е да сте свесни за овие
 • Броењето на картички е тестирана стратегија и дозволена е во какво било опкружување за игри
 • „Броењето на картички може да работи за сите типови играчи со различни банкроли и може да работи и за играчи кои имаат функционално познавање математика
 • Додека броењето карти им дава предност на играчите, тоа не значи дека играчите ќе победуваат секој пат кога играат

Некои казина може да се намуртат над шалтерите со карти, па затоа е еден ризик што играчите треба да бидат подготвени да го преземат.

Кој е ефектот во отстранувањето на картичката?

Еден начин да се разбере пребројувањето на картичките е да се користи риба со риби со мермер како пример. Кажете дека имате рибарче со 100 црни топки и 100 црни топки. Сега, можете да го конфигурирате износот на облогот што го сакате, и случајно ќе одберете топка од рибната топка.

Да речеме дека го поставивте вашиот облог и подготвени сте да ја одберете првата картичка. Така, ги затворате очите и ја ставате раката внатре во садот и одбирате една. Кои се шансите да добиете црна топка? Се разбира, имате 50-50 проценти шанса да добиете црна, бидејќи рибината топка има ист број на бели и црни топчиња.

Кажете дека избравте црна топка на вашиот прв обид и сакате да ја тестирате по втор пат. Повторно се обложувате надевајќи се дека ќе можете да ги зголемите вашите добивки. Ако го направите тој избор, што мислите кои се шансите да добиете друга црна топка? Значи, вие велите дека имате 50-50 коефициенти знаејќи дека има еднаков број на бели и црни топки?

Ако мислите дека имате исти шанси за избор на црна топка, тогаш се лажете. Запомнете дека при првиот пик, веќе добивте црна топка, со што се намали нејзиниот број на 99 во споредба со 100 на бели топки.

На кратко, во вашиот втор избор, има малку подобри (иако многу занемарливи) шанси да добиете бело во споредба со црно. Сега, ова е истата теорија што управува со играта на блек џек.

Отстранување картички во играта на Блек ackек

Да претпоставиме дека учествувате во игра на блек џек со еден палуба со уште двајца играчи, а во текот на првото коло, сите четири Аса се играа на табелата. Што мислите, каква е вашата шанса да добиете блек џек во вториот круг? Колку сте подготвени да се обложите?

Бидејќи сите четири Аса се подигнати во првото коло, тогаш вашата шанса да заработите блек џек во второто коло е еднаква на 0. И, ако сте паметен играч, тогаш ќе се обложите само на минималната сума во вториот круг. Сега, ако нема избрани Асови и одиграни во текот на првото коло, тогаш е логично да се обложите со поголема сума во второто коло.

Што значи ова е дека шансите со кои ќе се соочите во блек џек не се слични во секоја рунда. Шансите ќе се променат во зависност од картите што се извлекуваат и се играат во претходните рунди. Сумирајќи, треба да обрнете внимание на следниве работи што се поврзани со броење картички:

 • Блек ackек како игра со карти е игра со карти во зависност од пробниот процес.
 • Отстранувањето на картичките со мала вредност, од 2 на 6, може да има позитивно влијание врз очекувањата на играчот.
 • Отстранувањето на картички со висока вредност, како 10-те и Асовите, ќе има негативно влијание врз очекувањата на играчот.
 • Отстранувањето на некои картички ќе има поголем ефект врз нечии очекувања отколку отстранувањето на другите.

За стратегијата за броење картички да биде ефективна, важно е таа да ги одразува различните јаки страни на картичките додека се извлекуваат од палубата.

Броење картички како што се користи во Блек ек

Како што споменавме, отстранувањето на одредени картички од палубата ќе има влијание врз очекувањата на играчот. На пример, картичките од 2 до 6 ќе имаат позитивен ефект, а личните карти ќе имаат негативен ефект врз очекувањата на играчите.

Како играч, важно е да знаете зошто отстранувањето на малите карти ќе биде поволно и зошто големи картички беа земени од палубата се смета за неповолно. Имајќи ги предвид основните стратегии во блек џек и куќните правила поставени од казиното, можете да ги утврдите следниве заклучоци:

 • Плаќањето на Блек ackек ќе им користи на играчите. Ако на палубата сè уште има неколку картички со висока вредност, тогаш постои голема шанса да соберете блек џек што е поволна од ваша страна. Дури и ако играчот и дилерот имаат иста шанса да го погодат џекпотот, играчот сепак има предност бидејќи неговиот блек џек се плаќа со бонус од 3 до 2, додека блек џекот на дилерот се плаќа само парни коефициенти, да речеме 1-1 .
 • Кога ќе одлучите да удвоите, се надевате на голема картичка . Ако двојно намалите напорни 9 до 11 користејќи ја основната стратегија, се надевате дека ќе добиете голема картичка. Исто така, честопати се случува двојно намалување ако картичката на дилерот е слаба. Ова значи дека дилерот има поголеми шанси да разбие со својата слаба картичка, а поголемите картички остануваат на палубата.
 • Разделување се препорачува ако на палубата сè уште има некои големи картички. Сплитувањето е најповолно за играчот ако палубата сепак содржи неколку големи картички како 10-ти и Асови. Ова е точно ако планирате да ги разделите Aces, 7s, 8s и 9s.
 • Играњето на облогот за осигурување може да биде корисно за играчот . Користејќи ги стандардните стратегии, осигурувањето не е препорачано обложување и тоа не треба да се прави. Но, ако го знаете составот на преостанатите карти, тогаш овој тип на обложување може да работи во ваша корист. Облогот за осигурување е дополнително корисен ако мислите дека палубата сè уште содржи 10-ти.
 • Правилата за казиното велат дека дилерот ќе погоди на 16 или помалку и ќе застане на 17 до 21. Ако на палубата сеуште има големи карти, дилерот има поголема шанса да разбие при цртање на рачните вредности од 12 до 16.

Ова се само некои од причините зошто присуството на мали карти ќе му користи на дилерот, а поголемите карти на корисниците.

Како работи броењето картички

За да го разберете пребројувањето на картичките, важно е да го знаете и неговиот основен принцип. По мешањето на картичките, можете да очекувате дека палубата картички ќе има еднаков број на големи и мали картички. Веднаш штом ќе започне претставата, составот на палубата ќе се смени.

Сега, ако можете да го следите отстранувањето на мали и големи картички, ќе имате идеја за тоа што доминира на палубата. Ако палубата е исполнета со големи карти, играчот што користи пребројување карти ќе има предност и може да се обложува повеќе.

Ако на палубата доминираат мали карти, шалтерот за картички е во неповолна положба, и тој треба да се обложи мал. На кратко, броењето картички е дизајнирано да им помогне на играчите да видат дали имаат предност во одредена рунда кога играат блек џек.

Постојат некои системи достапни денес, но првиот бара употреба на ознаки за секоја картичка. Еден популарен систем се нарекува Hi-Lo и го доделува следново:

 • Ознака со вредност од +1 е доделена на секои 2, 3, 4, 5 и 6 рангирани мали картички. Ова укажува дека отстранувањето на секоја картичка од палубата ќе има позитивно влијание врз очекувањата на играчите.
 • Користејќи го овој принцип, на големите или високо-вредните картички како 10-тите и Асовите им се дава вредност од -1 бидејќи отстранувањето на овие картички нема да му помогне на играчот.
 • Бидејќи отстранувањето од 7 до 9 ќе има помал ефект врз очекувањето во споредба со другите картички, вредноста доделена на овие картички е 0.

По доделувањето на различни вредности на картичките, бројачите потоа ќе ги додадат вредностите за да дојдат до аритметичка сума или во круговите на казиното познати како броење на трчање. Бројот на трчање во првиот круг ќе се пренесе во следната рунда додека се забележува статусот на пребројувањето на крајот од секоја рунда. Што значи ако по првиот круг бројот на трчања е позитивен?

За да добиете позитивен број, тоа само значи дека малите карти се играле повеќе од големите карти. Ова само значи дека недоволните картички ќе имаат повеќе големи карти во споредба со малите карти.

Еве резиме на најважните точки како што се дискутира:

 • Ако бројот на трчање е позитивен, тоа значи дека на палубата на неискористени картички сè уште доминираат големи карти, што ви дава предност.
 • Ако бројот на трчање е негативен, тоа значи дека на палубата на неискористени картички доминираат мали карти што ќе ги стават играчите во неповолна положба.
 • Ако бројот на трчање е 0, тоа значи само дека палубата има еднаков број на мали и големи

Преку употреба на техника за броење карти, бројачите на карти ќе имаат идеја за односот на мали карти со големи во следната рунда.

Бројачите не мора да ги меморираат сите карти што се делат во играта. Она што тие го прават наместо тоа е да додадат вредност од +1 или -1 за да го одразат нејзиниот ефект врз очекувањата на играчот. Имајќи го предвид бројот на трчање, шалтерите на картички и искусните играчи можат да ги менуваат своите облози од следната страна. Еве примери за тоа како играчите ќе ги конфигурираат своите облози врз основа на вкупниот број на работи:

 • Ако бројот на трчање е позитивен, играчите ќе ја зголемат големината на облогот.
 • Тие ќе ги намалат своите облози од следната страна ако бројот на трчање е негативен.

Ако обрнете внимание на стратегијата, ќе откриете дека шалтерите за картички ќе изгубат повеќе раце во текот на процесот, но тие ќе победат повеќе отколку што губат на долги патеки. Причината за ова е што тие обично имаат повеќе обложувања на рацете кога победуваат во споредба со парите што ги вложуваат кога губат.

Иако дилерот исто така ќе ја има истата шанса да ги добие големите карти од палубата, предноста на играчите е што можат да направат многу работи на масата, како да се поделат или удвојат, а исто така им се плаќаат од 3 до 2 на блек џек. Сите овие работи ќе му помогнат на играчот да ја добие предноста кога игра блек џек.

Системи за броење картички што треба да ги знаете

Некои системи за броење карти се достапни на Интернет, и секој вид доаѓа со различна комплексност. Една од најпопуларните верзии е Hi-Lo што им овозможува на играчите да доделат вредност за картичките, +1 за мали картички и -1 за големи картички.

Сега, употребата на овој пристап кон броење картички има свои ограничувања затоа што не успева точно да ги забележи промените во вредноста. На пример, отстранувањето на мали картички од 2 до 6 ќе има различни ефекти врз палубата.

На пример, отстранувањето на 5 ќе има голем ефект на отстранување од 2. Ова е причината што некои системи за броење картички што се достапни денес се обидуваат да станат попрецизни кога станува збор за доделување вредности.

За другите играчи, она што тие ќе го сторат е да доделат вредност од +2 за да рефлектираат дека картичката има поголем ефект на отстранување и +1 на другата мала картичка со помал ефект. Исто така, ќе најдете системи за броење картички кои доделуваат вредност од +3 или -3.

Сите овие ќе работат за искусни играчи кои сакаат да ја совладаат уметноста на броењето картички. Но, за почетници како вас, најдобро е да започнете со системот Ниво 1 или Hi-Lo затоа што е едноставен.

Сумирајќи, треба да бидете во можност да обрнете внимание на истакнатите карактеристики на системите за броење картички. Еве неколку важни карактеристики и точки во врска со оваа стратегија:

 • При броење картички, играчот аритметички ќе доделува ознаки или вредности на картичките врз основа на нивниот ефект на отстранување картички.
 • Отстранувањето на мали картички од палубата е корисно за играчот, затоа на овие картички им се даваат позитивни вредности.
 • Отстранувањето на големи картички од палубата ќе биде неповолно за играчите, затоа на овие картички им се даваат негативни вредности.
 • Играчите ментално ќе ги додадат вредностите по секоја рунда за да дојдат до вкупно трчање по секоја рунда.
 • Бројот на трчања за првиот круг ќе се пренесе во следната рунда.
 • Кога бројот на трчање е веќе позитивен, ова е показател дека тој има предност и може да го зголеми својот облог за следната рунда.
 • Кога вкупниот број на трчања е негативен, ова ќе се смета за неповолна ситуација за играчот. Така тој ќе се обложи малку на следната рунда.
 • Позитивното сметање е корисно за играчите затоа што ќе добијат поголема шанса да заработат блек џек и ќе бидат поуспешни ако решат да се поделат или удвојат.
 • Популарна верзија на системот за броење картички е системот Hi-Lo кој бара доделување на +1 или -1 на картички што се разгледуваат на масата.
 • Нивото 2 на системот за броење картички доделува вредност од +2 и -2.
 • Нивото 3 на системот за броење картички доделува вредност од +3 и -3, и ова се смета за покомплексно и резервирано за искусните играчи.

Основи на системот за броење картички Hi-Lo

Тоа беше Харви Дубнер кој првпат опширно разговараше за системот Hi-Lo во 1963 година. Иако постоеја други системи, вклучително и оној што го популаризираше д-р Едвард Торп, системот воведен од Дубнер беше помалку комплициран и полесен за разбирање. Благодарение на неговата едноставност, системот Hi-Lo го користат повеќе играчи на блек џек подолг период и сè уште е популарен сè до денес.

Ознаки што се користат во Hi-Lo

Како што споменавме, ќе треба да ги доделите вредностите +1, -1 или 0 на картичките, како што се работи во табелата. На ниските карти ќе им биде доделена вредноста од +1, а на високите карти како 10-те ќе им се даде -1. Неутралната вредност од 0 е дадена од 7 до 9.

Ако сакате да ја совладате уметноста на броењето на оваа картичка, тогаш треба да знаете како лесно да ја препознаете вредноста на секоја картичка. Треба да вежбате многу, така што ќе ви биде полесно да доделите вредности кога ќе излезе од палубата.

Како форма на практика, можете да земете палуба смешани картички и да ја земете една по една, доделувајќи му вредност на секој чекор. Бидејќи секоја картичка се дели, треба да можете да и доделите вредност. Продолжете да го правите овој процес додека не стане природно да доделувате вредности.

Откако ќе ја совладате уметноста за доделување вредности, следниот чекор што треба да направите е да излезете со вкупен вкупен износ.

Да претпоставиме дека разделените картички се следниве: 2, 6, 8, 3, А и Ј. Користејќи ги основите на броење картички, требаше да ги назначите следниве ознаки: +1, +1, 0, +1, -1 и -1

Користејќи ја оваа серија, вкупниот тек треба да биде: +1, +2, +2, +3, +2 и +1. Ова значи дека на крајот од оваа рунда, бројот на трчања е на +1.

Се разбира, во вистинска игра, серијата ќе биде подолга. Но, кога станува збор за процесот на броење картички, можете да започнете со броење неколку картички истовремено до моментот кога ќе ви биде пријатно процесот.

Идејата тука е да вежбате пред да се обидете да ја користите стратегијата на масата. Кога вежбате уметност за броење карти, треба да бидете во можност да се фокусирате на точноста и брзината. Вашата точност и брзина можат да ви помогнат да ја совладате не само уметноста на броење, туку тоа ќе ви ги даде вистинските информации на масата кога ви се потребни најмногу.

Друг вид вежба со која треба да бидете запознаени е „вежба за откажување картички“. За да го направите ова, треба да земете палуба картички и да свртите две картички истовремено. Ако првата картичка е мала (+1) и втората картичка е висока (-1), тоа значи само дека тие ќе се откажат само едни од други, со што не оставаат никакво влијание врз вашиот број на трчање. Ова значи дека ако можете да се откажете едни со други, броењето ќе ви стане многу полесно.

Што ако на следниот пар добиете вредности од -2 и +4? Или можеби +2 и -4? Колкав ќе биде вкупниот износ за секој пар? Ако го имате првото сценарио, откажувањето ќе резултира со вредност од +2, а второто ќе резултира со -2.

Овие примери може да изгледаат тешки и комплицирани, но кога ова многу го практикувате, тогаш лесно можете да откажете некои картички со што ќе можете да направите вкупен вкупен на побрз и полесен начин.

Еве како да користите броење картички во игри со една палуба и двојни палуби

Па, како применувате броење картички кога играте игра со блек џек? За овој водич, ќе се фокусираме на играта со една палуба. Разликата на вашите облози во оваа игра е лесна, но предизвик за играчите е да најдат игра со еден палуба што може да се победи. Постојат две причини зошто овие табели се често непобедливи:

 • Повеќето од овие табели ќе понудат само 6-5 за блек џек.
 • На играчите честопати им се даваат три круга пред дилерот уште еднаш да ја измеша палубата.

Колку што е можно, треба да се обидете да ги прескокнете табелите што плаќаат 6-5. Сè уште има неколку казина кои нудат 3-2 за блек џек, а предизвикот е едноставно наоѓање каде можете да играте.

Следниот проблем што исто така треба да го разгледате е количината на реконструкција што е вклучена. Во повеќето казина, дилерот го следи правилото 6. Во правилото од 6, ќе се нареди реконструкција доколку бројот на играчи и бројот на рунди е еднаков на шест.

 • Ако на масата има четири играчи, користејќи го Правилото од 6, дилерот ќе ги меша картичките по две рунди. Ако има пет играчи, тоа значи само дека дилерот веднаш ќе ги измеша картите по една рунда. Поентата овде е дека во повеќето игри со една палуба, нема да можете да играте многу круга затоа што на дилерот му е наложено да ја измеша палубата по некое време.
 • Постојат некои казина кои исто така користат варијација на ова правило, правило од 7 и правило од 5. Правилото од 7 е малку подобро бидејќи ви дава повеќе шанси да играте некои рунди, додека правилото 5 е најлошо.

Да претпоставиме дека пронајдовте „табела што може да се победи“ и ќе бидете сигурни дека ќе играте најмалку три рунди пред да може да се нарача мешаница. Како ќе ги испланирате вашите обложувалници?

Ајде да го користиме овој пример со следново броење на трчање: +1 или помал, +2, +3 и +4 или повеќе. Единиците се 1, 2, 3 и 4.

Овој пример погоре го илустрира ширењето на обложувалницата 1-4 каде што минималниот облог што можете да го направите е 1 единица за бројот на трчање од +1 или помал, и како што се зголемува вашиот број, ќе го зголемите облогот за 1 единица.

Сега, колку е попозитивно бројот на трчање, толку е поголема вашата предност, така ќе треба да се обложувате повеќе. Овој облог можете да го конфигурирате и доколку сакате да се обложите повеќе, користејќи распон на обложување од 10 до 40 долари, па дури и од 100 до 400 долари.

Треба да бидете претпазливи кога ги поставувате вашите облози. Да го туркате вашиот облог од 10 до 40 американски долари од една во друга, кога претходно 25 долари се изгубени, не е добар потег и не се практикува од многу искусни играчи.

Во пракса, искусните играчи ќе ги зголемуваат своите обложувалници само откако ќе ја добијат раката. И покрај тоа што бројот на трчање сега е на +4, понекогаш е најдобро да бидете претпазливи кога ги зголемувате обложувалниците, така што ќе играте под радарот, а казиното нема да ве испрашува или да ве набудува. Најважно тука е да се обложувате повеќе кога имате предност и да се обложувате помалку ако не уживате во предноста.

Што можете да направите во игри со два палуба

Ако играте во двосмислена игра, ви предлагаме да одите на опсегот за обложување 1-6. Ова е малку поголемо ширење бидејќи казиното ќе има мала предност и ќе го компензира тоа, играчите исто така треба да ги шират своите облози.

Повторно, треба да бидете претпазливи кога играте стратегија во двокатните игри. Не треба да правите големи скокови во врска со обложувалниците, така што нема да го привлечете вниманието на дилерот или супервизорите на казиното кои се претпазливи против шалтерите на картички.

Откако ќе ги покриете основните правила за обложување во игри со единечна и двосмислена, треба да обрнете внимание на следниве истакнати точки:

 • Играчите треба да ги изберат табелите каде што сакаат да играат, особено оние што нудат исплата од 3-2 за блек џек.
 • Треба да ги менувате вашите облози врз основа на пребројувањето.
 • Бројот на трчање треба да се менува во игри со една и двосмислена палуба.
 • Треба да се обложувате повеќе ако се зголеми бројот на трчање и да го намалите облогот ако се намали.
 • Може да користите распон од обложување 1-4 ако играте во игри со една палуба.
 • Во двосмислени игри, треба да користите опсег за обложување од 1-6.
 • Најдобро е да се обложувате претпазливо и да избегнувате големи скокови во обложувалниците за да избегнете набудување или испрашување од надзорниците на казиното.

Неколку зборови за вистинскиот брои

За искусни играчи кои сакаат да бидат прецизни во пребројувањето на своите карти и нивните обложувалници, она што тие го прават е да пресметаат за вистинското пребројување. Еве една општа формула што можете да ја користите за да пресметате за вистинскиот број:

Број на трчање / преостанати картички на палубата = Точно сметање

Ако имате број на трчање од +6 и има уште 3 карти на палубата, тогаш ТЦ е +2. Па, како ќе ја знаете преостанатата картичка на палубата? Не треба физички да ја проверите палубата што ја држи дилерот. Она што треба да направите е да ја проверите лентата за фрлање што често се поставува десно од продавачот. Едноставно, може да погледнете во послужавникот за да ги процените преостанатите картички на палубата.

Штом имате проценка за вистинското сметање, сега можете да го користите за да го конфигурирате вашиот облог или ако треба да се оддалечите од вашата стратегија за играње. По завршувањето на облогот и раката, треба да се вратите на бројот на трчања што треба да се ажурираат во секое време.

Запомнете, треба да направите само конверзија во ТК за само неколку секунди пред почетокот на рундата за да го одредите точниот облог. Beе има моменти кога ТК ќе има децимални точки. Ако е така, едноставно заокружете го.

Поени за земање

 • Броењето на картички е една од врвните стратегии што ја користат искусни играчи денес.
 • Иако има некои ресурси за броење картички, сепак постојат некои митови околу стратегијата.
 • Блек ackек е игра со процесни зависни процеси.
 • Отстранувањето на одредени картички од палубата ќе има позитивно или негативно влијание врз играчот
 • При броење картички, ознака од +1 е доделена на картички со мала вредност, и -1 за картички со голема вредност. Картичките од 7 до 9 ќе добијат ознака 0.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu