Како да играте Блек ackек

Како се игра Блек ackек

Кога станува збор за најдобрите коефициенти за победа во казино, играта на блек џек се смета за една од најдобрите. Со својата лесна игра и а податлив раб на куќата „од само 1 процент во многу казина, играта на блек џек постојано привлекува играчи од различен стил на игра и убедување.

Но, ова не е само причината зошто оваа игра со карти е популарна меѓу ентузијастите кои сакаат да го победат казиното. Достапноста на креативни и едноставни за следење стратегии, како што е броењето карти, им овозможува на играчите да ја искористат играта и да ја победат куќата.

Иако се чини дека победата во игра со блек џек е лесна барем на хартија, треба да се има предвид дека вистински успех на масата во казиното сепак бара трпеливост, упорност и правилен став кон играта. Дури е и услов да се разбере целосно играта и правилата на играта.

Ако барате целосно да ја разберете играта и сакате резултати, тогаш следниов водич може да се покаже корисен.

Кои се основните правила на играта што треба да ги запомните?

Во играта на блек џек, играчите имаат намера да постигнат рачна вредност од или поблиску до 21. За да се случи ова, играчите ќе треба да создадат вистинска комбинација на карти. За оваа игра на маса, заеднички аранжман е да се користи барем една стандардна палуба со 52 карти, и секоја картичка доаѓа со доделена вредност.

Картите од 2 до 10 ќе ја задржат својата номинална вредност. Кингс, Квинс и acksекс ќе земат вредност од ’10’, а Асовите на палубата ќе добијат вредност од ‘1’ или ’11’. Од многуте комбинации што можат да се направат во оваа игра, најдобрата рака е дво-картичка „21“ или блек џек.

Во оваа игра, играч кој ќе добие блек џек ќе ужива во исплата од 3-2. Ова значи дека ако некој играч обложи 6 долари во играта и победи, тој ќе земе 9 долари дома. Сега, ако дилерот на казино може да се пофали и со две карти „21“ и да турка или да се врзе, тогаш играчот ќе го врати својот облог само. Но, ако дилерот на казиното привлече „21“ со повеќе од 3 карти во рака, тогаш блек џекот на играчот се смета за подобар. Така играчот ќе ужива во исплатата од 3-2.

Во живо блек џек Како да играте

Традиционално, оваа игра се игра во табела во форма на лак, и секоја маса може да собере до 7 играчи. Ако го погледнете дизајнот и изгледот на табелата со блек џек, ќе забележите дека на аголот од табелата има плакат кој детално го опишува прифатениот опсег на обложувалници. Табелата исто така ќе содржи неколку информации или правила што можат да им помогнат на играчите да ја играат играта.

Користејќи ја сликата прикажана погоре, тоа укажува на фактот дека дилер мора да црта на „16“ и да стои на „17“, или исплатата е 2 спрема 1. На кратко, играчите мора да бидат свесни за правилата што се наведени на масата пред да се обидат да играат за вистински пари.

Во традиционална игра со блек џек, продавачот на казино ќе има пристап до четири до осум палуби карти за играње. Веднаш по мешањето на картите, овие карти за играње потоа се ставаат во чевел каде што назначениот дилер ќе земе по една картичка.

Пред почетокот на играта, од играчите се очекува да ги стават своите облози на масата со редење чипови на квадрат за обложување. Откако сите играчи ќе ги доделат своите облози на табелата, на играчите и дилерот им се даваат две карти. Кога ја играте играта со чевли, картите што се занимаваат со сите играчи се даваат лице в лице, а на играчите не им е дозволено да ги допираат картичките.

Но, ако некој игра единечен или двоспратен блек џек, разделен од картата, картите се даваат образ надолу, а на играчите им е дозволено да ги допираат или да ги земаат картичките. И во двата случаи, играчите можат да сметаат на една картичка што е поставена лицево, за да можат другите играчи да ја проверат.

На крајот на краиштата, картичките се доделени; Потоа на играчите им се дава шанса за тоа како ќе играат раце според стандардните правила на игра. Врз основа на стандардните правила на игра, дилерот се очекува да извлече дополнителни карти со вкупна рака 16 или помалку, и тој се очекува да стои ако вредноста на раката е најмалку 17.

Другите казина може да имаат специфични правила за ова, па затоа е најдобро да ги потврдите правилата пред да се обидете да барате вистински пари. Еве краток преглед на некои од одлуките што дилерот или играчите можат да ги донесат за време на вистинската игра со блек џек.

 • Удри. Ова е опција за многу играчи кои сакаат да ги подобрат своите шанси да добијат „21“ или близу до тоа. Играч кој ќе ја избере оваа опција ќе земе картичка за да ја зголеми вредноста на раката. Ако по извлекувањето на картата вредноста надмине „21“, играчот биста и го губи облогот.
 • Застанете . Ако одлучите да застанете, се држите со вредноста на раката што сте ја формирале.
 • Двојно надолу . Во оваа опција, ќе го удвоите облогот и ќе добиете уште една картичка од палубата. Некои оператори на казино ќе ја ограничат оваа опција, особено на картичките со вкупно „10“ или „11“. Дополнителниот облог потоа се става во полето до оригиналниот облог.
 • Подели. Ова е опција што му се дава на играчот ако првите две картички на раката се од иста деноминација. На пример, се занимавате со две 7-и; може да ставите втор облог еднаков на првиот во полето за обложување. Дилерот на казиното потоа ќе ги раздели или „раздели“ картичките, а потоа ќе ја додели втората картичка на првата „7“.
 • Осигурување . Осигурувањето може да се земе доколку картичката за лице на дилерот е Ас. Ова е обложување дека дилерот на казино држи картичка со 10 вредности што може да заврши блек џек. Оваа опција ќе плати 2: 1, што значи дека играчот ќе добие 2 $ за секој направен облог од $ 1.

Варијанти на блек џек што треба да ги знаете

Иако постојат стандардни правила во играњето на блек џек, имајте на ум дека некои оператори во казиното исто така можат да ги изменат правилата или да ги менуваат правилата. Еве погледнете некои од популарните варијации на игри со кои играчите може да се сретнат на Интернет.

 • Двојно надолу откако ќе се дозволи поделба. Ова е една голема варијација во правилата што може да ги награди играчите бидејќи го намалува работ на куќата во просек за 0,13 проценти.
 • Дозволено повторно разделување на Асови. Во многу казина, играчот што ќе одлучи да ги раздели Асите, ќе добие по една картичка за секој Ас. И, ако играчот добие друг Ас, некои оператори ќе дозволат да се подели следниот пар. Повторно, оваа варијација во правилата исто така ќе им помогне на играчите бидејќи работ на куќата е намален за 0,03 проценти.
 • Рано предавање. Ако картичката за лице на казино-дилер е Ас, тој може да ја провери другата картичка дали е 10-ка што може да создаде блек џек пред да продолжи со играта. Сега, ако на играчот му е дозволено да ја предаде половина од оригиналниот облог наместо да ја игра целата рака пред дилерот на казиното да ја провери картата, тогаш тоа дејство се нарекува предвремено предавање. Ако се направи како што треба, раното предавање може да го намали работ на домот за 0,624 проценти.
 • Доцна се предаде. Ова е варијација на рано предавање и овој пат; на играчот сепак му е дозволено да се откаже од половина од облогот дури и откако дилерот на казиното веќе провери за другата картичка.

Етикета на масата за Блек ackек

Освен основните правила што регулираат блек џек, играта бара и етикета при играње. Веднаш штом ќе седнете во блек џек маса, треба да почекате дилерот да ја заврши раката пред да го турнете вашиот облог кон дилерот на казино и да кажете „Промени те молам“.

Во повеќето случаи, треба да користите токени само кога поставувате облози освен ако казиното не наведе дека исто така можете да ставите готовина на масата. Откако облогот е завршен, држете ги рацете подалеку од чиповите за играње додека не заврши раката.

Постојат моменти кога чиповите се достапни во различни апоени. Правилен начин да ги организирате овие е да ги наредете со најмалата деноминација одозгора.

Ако играте во карти со повеќе палуби, одлуките за играње може да се соопштат преку рачни сигнали. Ако играте во единечна или двоспратна игра со блек џек, каде што картите се делат одоздола, можете да ги одберете картите со едната рака и да ја гребете масата со картата, ако сакате да „Хит“.

Но, ако сакате да „Застанете“, едноставно лизнете ја картичката. Картите може да ги свртите наопаку во моментот кога „бистите“ или ако сакате да ги „поделите“, кажете дека имате две 7-и. На крајот на плеерот, треба да дозволите дилерот да ги сврти сите достапни картички под чиповите.

Ако сте само почетник во оваа игра, најдобро е да го избегнете последното место на масата, лево од играчот. Според игрите на игри, таа се нарекува „трета основа“, и ова е играчот кој е дизајниран да ја направи последната претстава.

Понекогаш, овој играч ќе ја зафати топлината на другите играчи за земање биста-картичка на дилерот наместо да стои. Ако не можете да управувате со топлината или притисокот, подобро седнете на друга локација.

Поени за земање

 • Блек ackек е популарна игра на маса и е познат по својот раб на ракување од 1 процент
 • Во оваа игра, на играчите им се делат две карти со цел да добијат рачна вредност од ’21’ или близу до неа
 • Играчот може да „застане“ ако е задоволен од вредноста на раката и да оди на „хит“ ако сака да ја подобри својата вредност со тоа што ќе нацрта друга картичка.
 • Играчите исто така можат да удвојат, поделат или да се обложат на осигурување
 • Исто како и другите игри на маса, од играчите се очекува да се однесуваат соодветно и да играат со почит

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu