Стратегија за блек џек

Table of Contents

Стратегија за блек џек

Кога играте кој било тип на игра, дефинитивно сте „на тоа да ја добиете“. Ова е точно и кога станува збор за играње на блек џек. Пред да се обидете да седнете на маса или да го отворите клиентот за игра, треба да го имате тој начин на размислување и посветеност да победите и да го победите работ на куќата. Но, како победувате во играта што бара малку вештина и елемент на шанса? Како го спуштате работ на куќата во ваша предност?

За да се случи, најдобро е да сте свесни за основните стратегии за блек џек и да научите како да користите стратегија во вистински момент, во соодветни ситуации. Подолу се наведени некои од популарните стратегии за блек џек што ги играат повеќето ентузијасти и примери на ситуации каде што можете да го извлечете.

Стратегија за предавање

Постојат некои потези или стратегии што се користат во играта на блек џек, но има еден што ги добива најразделните разговори – предавање. Па, разбирливо е зошто многу играчи се критични во однос на оваа стратегија. За почеток, името на стратегијата е сомнително и негативно. Замислете, од вас се бара да ја предадете својата рака.

За многу играчи на блек џек, овој потег е незамислив затоа што главниот предмет при учество во игра е да се победи и да се победи куќата. Оваа опција (или стратегија) може да има одредена негативна конотација, но имајте на ум дека таа има смисла во посебни ситуации и ако се игра правилно. Па, како функционира опцијата за предавање во блек џек? Еве примерок ситуација која опишува предавање:

Откако ја разгледавте вредноста на раката и картичката на дилерот на казино, сфативте дека имате мали шанси за победа. Најсветлата опција е да се загуби раката што бара предавање на половина од направениот облог. Постојат два начина на кој начин ќе ја соопштите вашата одлука:

 • Во традиционалните казина со тули и малтери, можеби ќе треба вербално да му објавите на дилерот на казино дека сакате да ја искористите оваа понуда
 • Во другите казина, можеби е потребна употреба на рачни сигнали за да се покаже намера да се користи одликата за предавање

Без оглед каква опција е избрана од играчот, задачата на дилерот е да отстрани половина од облогот и да ги отстрани двете картички на масата и да ги постави поставени во плехот за отпадоци. На кратко, кога ја искористувате опцијата за предавање, се откажувате од правото да играте со рака и автоматски ќе изгубите половина од вашиот облог.

Сега, постојат два начина на кој начин можете да го играте вашето предавање во играта на блек џек – можете да се одлучите за предвремено предавање и доцно предавање.

Како да се игра раното предавање во блек џек

Ова е популарна понуда во многу казина кои работат во Азија и Европа. Како што сугерира името, оваа опција се ужива многу порано дури и пред дилерот да ја провери раката за можен блек џек. Дадена шанса, играчите треба да размислат за предвремено предавање бидејќи ова е поповолно и им дава на играчите поголема шанса за победа.

Ако изберете предвремено предавање против Ас, вашата шанса се зголемува за 0,39 проценти, а се предавате против 10, тоа е 0,24 проценти, зголемувајќи го на 0,63 проценти кога играте со игра со блек џек s17 со шест палуби.

Во случај да се понуди предвремено предавање во табелата, треба да се предадат следниве раце:

 • Ако е против Ас, предадете се тешко 5 до 7 плус 3 и 12 до 17, вклучително и од 6 до 8
 • Против 9-те дилери, предадете се тешко 10 до 6, но прескокнете ги 8-те
 • Наспроти 10-те дилери, предадете се тешко 14 до 16, вклучете 7 и 8

Како да се игра доцна предавање во блек џек

На крајот на предавањето, ќе можете да уживате во оваа опција ако дилерот веќе ја проверил картата за блек џек. Ако раката на дилерот е веќе блек џек, тогаш оваа опција повеќе не е достапна и играчот ќе го изгуби облогот освен ако не е и блек џек. Ако одлучите да ја користите оваа опција, работ на куќата се намалува за 0,07 проценти кога играте игри со повеќе палуби.

Што значи предавање во играта

Преземањето на опцијата за предавање има многу придобивки како резултат на намалувањето на работ на куќата. Ако ја искористите оваа понуда, имате шанса да го стабилизирате вашиот банкарски рекорд и може да ги ограничите загубите на масата.

Некои ќе речат дека предавањето е потег на будала кога станува збор за играње во табелата со блек џек. Ова се неосновани поими; ако мислите дека тоа е вистинскиот потег за игра, тогаш изберете предавање за да го заштитите вашиот банкар.

Стратегија за разделување на парови во Блек ек

Ова е една стратегија што не е правилно разбрана и анализирана од многу играчи. Некои играчи не ја користат оваа понуда, а за други, ги разделија рацете без никаква причина или корист за тоа. Ова не треба да биде случај затоа што стратегијата на поделба е наменета за играчи кои исто така сакаат да го намалат работ на куќата.

Кои се правилата во казиното за разделување пар?

Правилата за поделба се лесни за разбирање. Ако ви се дадат две карти со иста вредност, имате можност да ги одделите во две раце. На пример, ако се обложите на 6 долари и добиете пар 3, тогаш вашата единствена рака има вкупно 6. Според правилата на казиното, можете да ја играте раката како 6 и да добиете дополнителни картички или да ги поделите 3-те во две раце.

Ако сакате да ја активирате оваа опција, едноставно ставете уште еднакво залог покрај оригиналниот облог во изгледот. Ова значи дека треба да поставите уште 6 УСД покрај оригиналниот облог, а не како врв. Ова служи како сигнал за дилерот дека сакате да ги поделите 3-те и сакате да играте 2 раце. Според основните правила за блек џек, ќе треба прво да ја играте раката надесно.

Како да се игра поделба на парови

Пред да искористите разделување на парови, треба прво да го знаете бројот на користени картички и постојните правила на игра. Откако ќе ги добиете сите овие детали, тогаш можете да ги разгледате следниве предлози пред да се обидете да се поделите:

 • Кога играте во еден палуба со NDAS, имате 3-3, а картичката на дилерот е 7.
 • Кога играте во двосмислена игра со DAS, имате 4-4, а картичката на дилерот е 5.
 • Кога играте во шест-палуба со DAS, имате 9: 9, а картичката на дилерот е 5.
 • Не се разделувајте ако играте со двосмислена игра со НДАС што држи 4-4, а картичката нагоре е 5.

Зошто поделбата работи за многу играчи?

Постојат некои причини зошто разделувањето може да работи за вас:

 • Со поделба, можете да освоите повеќе во просек користејќи смела стратегија или
 • Загубајте помалку пари во просек користејќи ја дефанзивната стратегија или
 • Можете лесно да ја претворите загубената рака во победничка користејќи офанзивна стратегија

Подолу се дадени краток опис и разлики помеѓу смелите, навредливи и дефанзивни стратегии за блек џек.

Задебелена стратегија за Блек ackек

Во оваа стратегија, вие сте веќе во позиција да победите, а кога ќе одлучите да се поделите, ќе освоите повеќе пари.

Стратегија за одбранбен блек џек

Ова бара обложување повеќе на маса за да се намалат загубите. Ова може да изгледа како комплексен пристап кон разделување, но има смисла на долг рок. Образложението зад овој потег е дека и покрај тоа што ќе изгубите пари подолго време кога ќе се разделите во дефанзива, ќе изгубите повеќе ако не се разделите.

Навредлива стратегија за разделување на Блек ackек

Ова е најпрепорачаната стратегија кога станува збор за поделба бидејќи имате шанса загубената рака да ја претворите во позиција за победа.

Како општо правило, поделбата во играта на блек џек е една форма на стратегија што може да ви овозможи загубената позиција да ја претворите во победничка. Имајте на ум дека во поделбата, можете да заработите повеќе пари во повеќето поделби, но може да заврши со помалку од другите одлуки за поделба. Ова е критична стратегија за која секој играч треба да биде свесен пред да се обиде да игра за вистински пари или пред да игра против искусни играчи.

Двојно надолу во Блек ек

Дали знаевте дека кога играте блек џек, можете да издржите само приближно 47 проценти (не вклучувајќи ги вратоврските) од сите раце што ви се дадени? Сега, ако направите математика, тоа значи само дека на долги патеки, вие сте на загубениот крај на играта. Но, постои излез од оваа неволја и тоа преку употреба на стратегија за удвојување во блек џек.

Како работи стратегијата за двојно намалување

Во стратегијата за двојно намалување, на играчот му се дава шанса да го удвои облогот во замена за трибина откако ќе добие уште една картичка. Дополнителниот облог се става во полето покрај оригиналниот облог. Кога играте во казина со тули и малтери, можеби ќе треба да ги ставите дополнителните чипови покрај оригиналниот облог веднаш надвор од обложувалницата и покажувајќи го со еден прст.

Кои се правилата на казиното кога завршувате двојно надолу

Кога дилерот на казиното ви дозволува двојно намалување, тоа значи само дека можете да го удвоите облогот во замена за друга картичка. Во повеќето казина, дилерот ќе им овозможи на играчите двојно да намалат каква било комбинација со две картички, но некои казина може да ја ограничат оваа опција на одредени раце. Можете да ги добиете најдобрите зделки ако можете да играте во казино што ви овозможува двојно да ги намалите сите парови.

Каде и да играте, треба да запомните дека постојат две варијабли што треба да бидат во игра при разгледување на оваа стратегија. Прво, треба да ја земете предвид вкупната вредност на вашата рака и картичката на дилерот. Секогаш кога е можно, треба двојно да се намалите ако имате цврсти 8, 9, 10 или 11 или имате меки 13 (А-2) до 18 (А-7).

Треба да размислите за одбранбен пристап кога играте блек џек затоа што треба да претпоставите дека раката на дилерот постојано ќе ги победи вашите раце. Идејата зад удвојувањето е да се донесе офанзивна стратегија во вистинско време кога дилерот на казиното има големи шанси да пробие или имате предност пред раката на дилерот.

Удвојувањето на меките раце има свои придобивки, но многу играчи често не ги разбираат овие. При удвојување на меките раце, намерата не е да го надминете дилерот на казиното, туку да заработите пари.

Двојно намалете најмалку 3 картички

Постојат некои казина што им овозможуваат на играчите да удвојат три или повеќе карти. На пример, имате 5-3 и добивате 3 за вредност 11; сè уште можете да се удвоите надолу по извлекувањето на третата картичка. Ако ова ви биде достапно на масата, може да добиете 0,2 проценти.

Двојно надолу за помалку

Главната идеја со двојно надолу е да го удвоите почетниот облог. Но, постојат некои казина што ви овозможуваат двојно да се намалите за помал износ. Ова значи дека ако вашиот оригинален облог е 20 долари, може да се удвоите со помалку од оваа сума. Додека тоа е дозволено, имајте на ум дека искусните играчи не го препорачуваат овој чекор. Проблемот со двојно намалување за помалку е тоа што нема да ви овозможи да ги максимизирате вашите придобивки.

Ако сте сериозни во врска со блек џек, тогаш е важно да го разберете концептот на удвојување надолу. Ако се користи на вистински начин, стратегијата за удвојување може да ви помогне да го намалите работ на казиното и да освоите повеќе пари.

Добрите и лошите страни на удвојување надолу

Стратегијата двојно надолу ви овозможува да поставите дополнителен облог доколку вашите раце имаат големи шанси за победа. За да повлечете ваква стратегија, треба да го удвоите вашиот облог, што значи дека ќе ризикувате повеќе со оглед на информациите пред вас. Исто така, постои можност за двојно намалување на сплит пар, под услов казиното да го дозволи тоа.

На пример, ако имате 10-10, а дилерот покажува 3,4,5 или 6, тогаш можете да ги поделите 10-те, да стекнете двојно на двете раце и да се надевате дека ќе добиете 21 и на двете.

Проблемот со удвојувањето е дека ќе се соочите со некои ризици. Имајте на ум дека дилерот сè уште има раб и има повеќе информации за раката. Ова е причината зошто казиното секогаш го одржува тој предност пред играчите. И ако рацете се врзани, играчот може да смета само на враќање на влогот.

Стратегија за хит и застанување при играње блек џек

Кога играте блек џек, последната одлука што на крајот ќе ја разгледате е дали треба да удрите или да застанете. Ова е оној дел од играта што предизвикува многу играчи и честопати доведува до загуби кога се изведува на погрешен начин.

Ако сте нови во оваа игра со карти, тогаш е важно да ги знаете основните правила на казиното кога станува збор за удирање и стоење. Еве неколку правила што се однесуваат на удирање и стоење за да имате предвид:

 • Кога ќе одлучите да погодите, тоа значи дека ќе нацртате друга картичка
 • Ако стоите, тоа значи дека сте задоволни од вредноста на раката
 • Дозволено е да стоите или да удирате на која било картичка со вредност од 21 или помалку
 • Ваша работа е да му сигнализирате на продавачот ако сакате да удрите или да цртате користејќи сигнали договорени од телото
 • Постојат соодветни сигнали што треба да се користат кога картичките се делат со лицето нагоре или со лицето надолу
 • Ако одлучите да погодите и вредноста на раката да надмине 21, раката ви е разбиена и ќе го изгубите облогот
 • Во моментот кога ќе нарачате штанд, таа ќе ја заврши вашата рака за тој круг

Што треба да знаете за тврдите раце?

Кога играте блек џек, најлошите вредности на рацете што можете да ги формирате се тврдите 12 до 17. Ова е затоа што ќе изгубите повеќе раце отколку да победите на долги патеки. Единствен исклучок е кога играте во игра S17 со најмалку два палуба кога 17 е наспроти 6 е победник. На кратко, сите овие вредности на рацете се очекува да изгубат. Да го ставиме во перспектива, се очекува дека ќе изгубите 4 раце на секои 10 раце.

Имајќи ја предвид оваа пречка, како играчот на блек џек победува и станува сигурен кога ја играте играта? Бидејќи не постои начин да можете да ги менувате картите, она што можете да го направите наместо да ги следите основните стратегии кога станува збор за тврди и меки раце.

Стратегија за осигурување, па дури и пари за Блек ек

Како играч, треба исто така да дознаете повеќе за стратегијата за осигурување или дури и за пари. Овие странични обложувалници воведени во играта за да ги заштитат играчите од блек џек на дилерот. Одлуката да се обложите на осигурување или дури и пари треба да се донесе пред да дејствувате за да се предадете, разделите, удрите или застанете.

Кои се основните правила кога играте осигурување?

Штом дилерот објави картичка Ace up, тој ќе ги праша играчите дали сакаат да направат облог за осигурување. Ова е опционално и е посебен облог во кој ќе се обложите дека картичката за дупки на дилерот на казино е картичка 10 или слика.

Како дел од практиката, износот на облогот што можете да го направите на осигурување е половина од првичниот ставен облог. Ако по облогот за осигурување се дознало дека дилерот има картичка 10 или слика, тоа значи дека:

 • Вашиот облог за осигурување ќе заработи 2 до 1 коефициент или ќе ја добиете износот еднаков на првичниот направен облог

Но, ако продавачот објави дека не е картичка 10 или слика, тогаш:

 • Го губите облогот за осигурување и продолжувате со репродукција.

Кои се основните правила кога се игра дури и за пари?

Дури и пари влегуваат на место ако дилерот покаже Ас за картичка и играчот има блек џек. Ако е тоа така, дилерот на казино тогаш ќе праша дали ќе земете „парни пари“.

Ако се согласите, дилерот ќе плати дури и пари на направениот облог, и картичките ќе бидат отстранети од игра. Ова значи дека дилерот ќе ви плати прво дури и пред да ирне во картичките. На кратко, аранжманот за парни пари е сличен на обложување за осигурување доколку имате блек џек.

Поени за земање

 • Иако блек џек е широко популарен, познато е дека многу играчи и ентузијасти погрешно ги играат рацете
 • За да се осигури дека играчите ќе имаат поголеми шанси да го намалат работ на домаќинот и да победат, важно е да имаат предвид стратегија
 • Ако играчите сакаат да го намалат работ на казиното на помалку од 1 процент, тогаш е важно да научат неколку стратегии поврзани со предавање, удвојување, разделување и стоење и удирање
 • Постојат два вида на предавање што можат да се користат во блек џек – раното и доцното предавање
 • Дозволено е да ја поделите раката ако добиете идентични вредности, да речеме две 4-ка или две 5-ти
 • Со удвојување надолу, на играчите им се дава шанса да го дуплираат својот облог
 • Обложување за осигурување може да се направи ако дилерот покаже Ас, а износот на облогот е половина од првичниот облог

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu