Коефициенти за стратегија Мартингејл

Шансите за стратегија во Мартингејл

Кога станува збор за стратегии за рулет, најпопуларните и широко користени во системот за рулет Мартингејл. Овој пристап кон играњето на играта е особено популарен кај новите играчи на рулет кои бараат брз начин да победат и да доминираат во играта. Неговата популарност е лесна за разбирање – бара основен пристап фокусиран на обложување и лесен за следење.

Облозите се прават врз основа на подобри коефициенти

Системот Мартингејл всушност е стратегија за обложување, каде што играчите треба да ги удвојат своите облози откако ќе загубат рунда. Додека главниот фокус е на удвојување облози, стратегијата е позната и по нејзините други елементи. На пример, оваа стратегија често се користи кога играч игра надворешни обложувалници, што вклучува 1-18, 19-36, црвена, црна, парен и непарен.

Во споредба со другите облози што можат да се користат при играње рулет, се знае дека овие облози им даваат на играчите поголема шанса за победа, често проценета на 50% коефициент на добивка. Единствениот недостаток тука е што добивките може да бидат мали. На пример, ако шансите за исплата е на 1: 1, тогаш играчот може да добие само облог.

Кажете на пример дека сте ставиле чип на црвена боја и тој победува, тогаш можете само да го вратите чипот и уште еден за победа. Системот Мартингејл може да биде ризична стратегија за употреба, но има лесни правила што треба да се следат.

Облозите се дуплираат откако загубија еден круг

Еве пример за игра со помош на системот Мартингејл. Да речеме дека обложувате чип на црвено. Ако топката за рулет падне на црно, тогаш ќе го изгубите чипот. Ова бара прва прогресија во стратегијата, што значи дека треба да го удвоите вашиот следен облог.

Ако поставите ист број чипови на црвена, а црвената всушност се појави, тогаш ќе ги заработите двата чипа. Овој резултат ќе ви овозможи да ја вратите загубата на еден чип и да заработите еден. Ако во случај топката да падне на друга боја, треба да го удвоите вашиот облог, туркајќи го износот на облогот до четири чипови.

Овој аранжман за обложување може да трае подолг временски период и ќе бара двојно зголемување на облогот секоја после загуба, а победата ќе ги покрие загубите што сте ги направиле. Се разбира, ова сценарио се заснова само на теорија и во игра се низа фактори. Всушност, исто така постои шанса да наидете на „долга серија на загуби“ што може да биде крај на банкарството на кој било сериозен играч.

Еве како можете да ги зголемите вашите шанси

Исто како и другите стратегии за казино, стратегијата Мартингејл има свои ограничувања и важно е играчите како вас да управуваат со овие. Еве краток преглед на чекорите што можете да ги преземете и да ги подобрите шансите за победа.

Зголемете ги шансите за победа во рулет со избирање на вистинската игра за игра . Рулетот е достапен во различни верзии, и секоја верзија доаѓа со различен раб на куќата. Со цел да ги зголемите вашите шанси за победа, треба да обрнете внимание на коефициентот и предноста на домаќинот. На пример, коефициентот поврзан со американски рулет е малку помал, а казиното ужива предност од 5,3%. Наместо оваа верзија, можеби ќе сакате да пробате Европски рулет.

Обидете се да ја истражите играта бакарат . Како стратегија за обложување, Мартингејл всушност може да работи на голем број игри на маса, вклучително и бакара. Ако барате да ги зголемите своите шанси во казиното, можеби ќе сакате да размислите за бакарата која има 1,06% раб на домот. Оваа стратегија ќе работи за играта ако можете да учествувате во бавна игра. Идејата зад системот Мартингејл е да се игра и да се освои наградата за краток временски период. Ако играте подолго, постои голема шанса да ја акумулирате серијата загуби.

Европски рулет може да се пофали со 2,7% раб на куќата. Овој раб на куќата е дури и намален, бидејќи играта честопати може да се појави со опција за предавање и „затвор“ што може дополнително да го намали работ на казиното на 1,35%.

Дали стратегијата за обложување Мартингејл е соодветна за вас и дали можете да уживате во подобрените коефициенти кога играте? Ова е одлична стратегија да се искористи доколку имате пристоен банкарски запис за користење, по можност со најмалку 1000 УСД ако сакате да направите обложување од 5 УСД истовремено. Исто така, оваа стратегија може да работи и за вас, ако сакате да играте краткорочно. Играњето подолг временски период ќе ве доведе во ситуација да завршите со долги порази на порази (каде што ќе го удвојувате облогот секој пат), што е болно само по себе.

Поени за полетување:

  • Стратегијата Мартингејл е широко користена стратегија за обложување за играње рулет и други игри на маса како Бакарат
  • Облозите се избираат врз основа на кои ќе се обезбедат подобри коефициенти, особено обложувалниците однадвор
  • Стратегијата Мартингејл во основа е стратегија за обложување каде играчот мора да го удвои својот облог кога ќе загуби по една рунда
  • Постојат стратегии што можат да се искористат за зголемување на шансите за победа, како на пример избор на европски рулет пред американски рулет
  • Коефициентите се подобри ако играчите ќе можат да играат бавно или краткорочно. Подолга игра ќе ги доведе играчите во ризик да доживеат долги серии на загуби

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu