Стратегијата Д’Алемберт

Стратегијата Д’Алемберт

Ако сте нови на масата за рулет или некој обичен играч кој сака да забавува и има неколку победи, Стратегијата Д’Алемберт треба да послужи како совршено прилагодување. Има некои сличности со популарната стратегија Мартингејл, но оваа е дизајнирана како ниско-ризична верзија и треба да работи добро што може да го удвои нечиј удел, како непарен, парен и црвено-црн.

Работи што треба да ги знаете за стратегијата Д’Алемберт

Оваа стратегија всушност дели некои сличности и ги спротивставува ограничувањата на Стратегијата за Мартингејл. Како стратегија, ова беше развиено и популаризирано од Jeanан Ле Ронд Д Алемберт, француски лекар и математичар. Роден во 18-та година та век, Дамберт има ова верување дека сите резултати со 50-50 шанси за победа секогаш ќе се балансираат едни со други.

Тој објасни дека Исходот А ќе има поголема шанса за победа доколку Исходот Б се случил многу пати по ред. На пример, ако „црвениот“ облог се игра веќе подолго време, само следува дека шансата да се погоди „црна“ во следната рунда се зголемува. Накратко, во принципот Д’Алемберт, резултатите се очекува да се балансираат едни со други, што резултира во двата исходи прикажани скоро ист број пати. Се разбира, оваа идеја на Дамберт има некои проблеми знаејќи дека секое вртење на тркалото е секогаш случајно, иако одреден број или настан се случил 20 или 50 пати по ред.

Еве како можете да ја играте стратегијата за обложување Д’Алемберт

Оваа стратегија доаѓа со основни правила и е совршена кога играте алтернативи за обложување што можат да го удвојат вашиот облог, како парен или непарен и црвено-црн. Прво, ќе треба прво да го идентификувате основниот удел што сакате да го усвоите. Во секоја загуба што ќе ја сретнете на масата за рулет, ќе треба да го зголемите вашиот облог за единица, но ќе го намалите за истиот број во случај да ја добиете рундата.

Се разбира, исклучок од ова правило е ако победите за прв пат, и нема да можете да ја намалите основната основа. Овде, единицата за обложување е еднаква на основниот влог, што значи дека во текот на целата своја игра ќе треба да го зголемувате и намалувате вашиот облог во зависност од резултатите на облогот.

Кажете на пример дека сте започнале со основен облог вреден 2 евра, и го ставате на „црвено“ и изгубивте кога топката падна. Ако е така, треба да го зголемите вашиот облог за една единица, зголемувајќи го облогот на 4 евра на следната претстава. И ако изгубите повторно во следната рунда, ќе треба да го зголемите облогот за единица, туркајќи го на 16 €. Но, ако успеавте да заработите победа, Стратегијата Д’Алемберт бара намалување на вашиот следен облог за една единица.

Поени за полетување:

  • Стратегијата Д’Алемберт ја популаризираше Jeanан Ле Ронд Д’Алемберт во текот на 18-та година та век и дели некои сличности со стратегијата на Мартингејл
  • За време на неговото време, Д’Алемберт предлага кога има два можни исходи А и Б и резултатот А се покажува веќе некое време, се очекува само дека Резултатот Б наскоро ќе се појави
  • Во стратегијата за обложување Д’Алемберт, играчот мора прво да идентификува единица за основно обложување

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu