Стратегијата за Пароли

Стратегијата за Пароли

Повеќето стратегии за рулет што ги користат играчите се фокусираат на победничките редови наместо да ги враќаат загубите. Ова е токму она што може да се очекува од популарните стратегии на Мартингејл и Фибоначи, кои работат за играчи кои не сакаат ризик и ризик. Но, има уште една стратегија што зазема смел и интересен пристап кон освојување рулет – Стратегијата Пароли.

Што треба да знае секој играч за стратегијата на Пароли?

Според многу извори, стратегијата се припишува на една личност по име „Пароли“, а таа за првпат била користена во текот на 17-та година та век. Првично, ова прво се користеше на игра со карти наречена „Басет“, која беше популарна во Италија. Стратегијата се заснова на принципот дека загубите и добивките секогаш доаѓаат во низа. Ова значи дека ќе има моменти кога масата во казиното е „жешка“, што е дарежливо во давање добивки, а на моменти победите се ретки, „студени“. Во Стратегијата за Пароли, вие едноставно обложувате повеќе пари кога масата е во топла линија и ги ограничувате обложувалниците кога е ладно.

Еве како можете да играте на Пароли

Тоа е една од наједноставните стратегии за усвојување во стратегијата за рулет и бара да ги ставите парите на алтернативи за обложување како непарен / парен и црвено / црн. За да започнете, прво треба да го идентификувате основниот удел со кој сакате да играте. Ако секогаш губите на масата за рулет, вашиот облог што завршува треба да биде еднаков на вашиот претпочитан основен удел.

Но, ако успеавте да ја добиете играта, стратегијата повикува на удвојување на вашиот удел до одреден момент што ќе мора да го вратите на вашиот оригинален и основен удел, дури и ако сте сè уште во серија на победи. Тој момент кога ќе се вратите на вашата основна основа, во крајна линија зависи од претпочитањето на играчот.

Еве основен пример за подобро разбирање на Paroli за рулет. Кажете на пример дека сте се одлучиле за 1 единица за обложување како ваш основен удел. Ако го играте овој облог и изгубивте, следниот облог треба да го удвои првичниот облог (2 единици за обложување). Ако на следната игра повторно победите, системот Пароли сугерира дека треба повторно да го удвоите облогот (4 единици за обложување).

Во примерот погоре, како ќе утврдите дека е време да застанете и да се вратите на основниот влог дури и ако сè уште победувате? Ако успешно сте го удвоиле вашиот облог двапати, тогаш е добро време да застанете и да се вратите назад во 1 единица за обложување. Се разбира, системот Пароли е многу флексибилен и секогаш можете да ги зголемите вашите облози дури и ако сте го удвоиле влогот повеќе од двапати.

Кои се добрите и лошите страни на системот Пароли за рулет?

Со системот Пароли, вашиот банкарски запис е заштитен од опасни редови на губење. Тука, играчите нема да стават облог што е поголем од 4 пати поголем од претпочитаниот основен влог. На кратко, играчите нема да ризикуваат пари само за да ги намалат и повратат загубите. Проблемот со оваа стратегија е дека кога ќе го удвоите уделот, постои и ризик да се прекине низата победи. Играчите не можат да очекуваат поголеми добивки кога играат систем Paroli за рулет.

Поени за полетување:

  • Стратегијата Пароли е популарен пристап на обложување што се користи при играње рулет
  • Овој систем на обложувалници е познат како обратен Мартингејл, каде играчите се фокусирани на победнички редови наместо едноставно да бркаат загуби
  • Овој пристап се заснова на принципот дека масите за рулет имаат топли и ладни ленти. Играчите треба да се обложуваат повеќе на врели маси и да ги ограничат обложувалниците на масите кои не плаќаат многу во моментот
  • Во Пароли, играчите мора прво да идентификуваат основен влог и да го искористат за да ја играат првата игра. Кога играчите губат, тие мора да се обложат на основниот влог и кога ќе победат, последниот удел треба да се удвои

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu