Стратегијата Лабушер

Стратегијата Лабушер

Стратегиите за рулет доаѓаат во многу форми и во различни нивоа на тежина. За повеќето обични играчи на рулет, најпопуларна е стратегијата Мартингејл која повикува на аранжман за обложување што може лесно да се следи по секоја загуба. Неговата едноставност го направи една од најчесто користените стратегии денес. Но, има уште една стратегија која бара малку истражување и напорна работа: Стратегијата Лабушер.

Како работи стратегијата за обложување?

Како стратегија за обложување, Labouchere може да се користи на сите алтернативи за обложување, но најдобро се применува на оние што можат да удвојат нечиј удел, како што е обложување на црна или црвена боја. За да работи оваа стратегија, ќе треба да ги запишувате и уредувате броевите, по можност со пенкало или хартија или мобилен уред.

За да започнете, ќе треба прво да одлучите за износот на облогот што би го посакале, а тоа можете да го направите со запишување на низа броеви. Изберете какви било броеви и исто така можете да ја одредите должината на низата. Еве примерок серија броеви што сакате да ги земете во предвид ако сакате да освоите 10 фунти:

1-1-2-2-2-1-1

Имајте на ум дека низата е ваш личен избор. Тука, ќе ја поставите сумата на пари што сакате да ја заработите, да речете 10 фунти, и ќе треба да го поделите ова во низа како што е прикажано погоре. Кога сакате да започнете обложување на игра со рулет, треба да ги земете десните и левите делови од низата, да ги додадете за да го идентификувате облогот. Користејќи ја примерот серија погоре, ќе треба да поставите првичен облог од 2 фунти.

Во случај вашиот облог да успее да победи, ќе треба да ги откажете овие бројки во серијата бидејќи е постигнат дел од вашата цел. Користејќи ги истите серии на броеви, сериите сега ќе изгледаат како подолу:

1-2-2-2-1

Сега, ќе го направите вториот круг од постапката за обложување. Повторно, ќе треба да обрнете внимание на броевите од левата и десната страна на вашата серија. Користејќи го примерот, броевите се 1 и 1, ставајќи го вашиот облог на 2 £ уште еднаш. Needе треба да го повторувате овој процес сè додека не се откажат сите броеви на сериите.

Ако на пример, сте го изгубиле облогот, не треба да ги откажувате броевите во серијата. Наместо да ги откажете, само додајте го бројот што штотуку го запишавте на десниот дел од низата на броеви. Ако го поставивте првичниот облог и го изгубивте на играта, низата броеви ќе изгледа како подолу:

1-1-2-2-2-1-1-2

Имајте на ум дека главната цел на стратегијата Лабушер е да ги откаже сите посочени броеви на сериите. И ова се прави со добивање на облогот направен. Ако облогот е изгубен, тогаш бројот (износот на облогот) ќе се додаде во низата, особено на десниот дел од серијата.

Еве неколку потсетници што можеби сакате да ги имате предвид кога ја играте оваа стратегија.

  • Прво, треба да ги откажете броевите и од левата и од десната страна откако ќе заработите победа.
  • Не ги откажувајте броевите ако наидете на загуба. Овие ќе треба да ги додадете на десната страна од низата.

Кои се добрите и лошите точки на лабушерата?

Исто како и другите стратегии за обложување или игра, Labouchere исто така доаѓа со свој сет на добрите и лошите страни. Една од најдобрите работи во врска со оваа стратегија е дека потребни се околу 33% од освоените обложувалници за да заработат профит. Според некои тестови направени на стратегијата, на играчите ќе им требаат само 33% плус 2 облози. Ова значи дека ако играте 75 рунди во табела за рулет, потребни ви се само околу 25 плус 2 облози за да остварите профит. Ова се смета за ниска сума, што го прави Labouchere идеална стратегија за играчи кои сакаат да го завршат денот со победничка нота.

Додека оваа информација е привлечна, имајте на ум дека оваа пресметка се заснова само на теорија. Имајте на ум дека секоја игра на рулет и испуштање на топката е уникатна. И исто како и стратегијата Мартингејл во рулетот, постои голема шанса да завршите со лоша долга низа. И кога ќе се случи оваа серија загуби, тоа на крајот ќе се претвори во поголем облог што треба да се игра, сè додека не дојде до точка дека веќе не е изводливо да ја продолжите играта заради намалувањето на банкрот.

Поени за полетување:

  • Лабушер е стратегија за обложување за играта на рулет популаризирана од Хенри Лабушер, страствен играч на рулет
  • Во споредба со другите стратегии за рулет, Labouchere бара играчот да излезе со низа од броеви, да ги запише и измени овие броеви врз основа на резултатите од претставата
  • За да започнете со аранжманот за обложување, играчите ќе треба да ги земат левите и десните броеви и да ги додадат за да се идентификува количината на облог што треба да се направи
  • Ако облогот е успешен, левите и десните броеви се откажуваат
  • Но, ако облогот беше изгубен, броевите не се отстрануваат од низата. Наместо тоа, износот што е вложено ќе се додаде на десната страна од низата
  • Исто како и другите стратегии, Labouchere има свој сет на добрите и лошите страни. Системот им овозможува на играчите да заработат пристоен профит, но може да биде болно ако се исполни лошата низа загуби

Што треба да знаете за позадината на Лабушер?

Лабушерата бара малку работа и посветеност. Играчите треба да ги запишуваат броевите кога прават облози. Оваа стратегија се припишува на британски политичар и новинар, Хенри Лабушер, кои страстуваат кон казината, особено рулетот. Денес, тоа е една од најчесто користените стратегии што им нуди на играчи со големи шанси да ги заработат победите.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan 简体中文 Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu