Стратегијата на Фибоначи

Стратегијата на Фибоначи

Кога станува збор за обложување, критично е дека треба да се донесе стратегија за обложување што може да ги заштити заработените пари. Со здрава стратегија за обложување, вие не само што ги зголемувате шансите за победа на табелата, туку исто така ви помага да ги контролирате вашите емоции. Една таква популарна стратегија за обложување што е популарна меѓу играчите на рулет е Стратегијата на Фибоначи.

Датирана од 1202 година, Стратегијата на Фибоначи е една од добро познатите стратегии за обложување. Во споредба со другите стратегии, ова се смета за побезбедно и сепак им нуди на играчите потенцијал за победа.

Основи на стратегијата за рулет Фибоначи

Иако ова е популарно користено кога се игра рулет, стратегијата не беше прво развиена за играта. Тоа е всушност математичка теорија каде што играчот ќе започне со еден и ќе ги додаде претходните два броја за да излезе со наредниот број во серијата. Еве поглед на серијата Фибоначи:

1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89 и така натаму

Во оваа серија броеви, првите два броја се 1 и за да се добие третиот број, овие два броја треба да се додадат. Процесот се повторува кога некој сака да ја продолжи низата. Кога се применува на вашата низа обложувалници, не се очекува да започнете со 1. можете да започнете од кој било број под услов следната низа на броеви да ја следи истата теорија.

Еве еден основен пример кога сакате да ја играте оваа стратегија. Ако ставите облог на исход и изгубите, само ставате облог што е еднакво на последните 2 обложувалници направени за да ги надоместат вашите загуби. Но, ако победите во круг, треба да се вратите на почетниот облог, како 1 единица за обложување.

Како работи позитивната и негативната прогресија

Во примерот погоре, користениот пристап на обложување е негативна прогресија. Во секоја направена загуба, играчот треба да го зголеми износот на облогот. Исто така, постои позитивна прогресија што може да се донесе при играње. Вие го зголемувате износот на обложување секој пат кога ќе победите.

Да речеме дека започнувате со 1 единица за обложување и на следната капка топка, победувате. Користејќи ја позитивната прогресија, ќе ја зголемите на 2 единици за обложување. Рундата е повторно ваша и по две рунди на обложувалници, сега имате 6 единици. Ако во негативна прогресија исто така започнавте со 1 единица за обложување, тоа значи дека ќе заработите само 4 единици на крајот од играта. Позитивната прогресија нуди пристоен профит, обезбедувајќи 33,33% зголемување на вашите добивки.

Кои се добрите и лошите страни на овој систем за обложување?

Оваа стратегија е слична на Мартингејл, бидејќи е помалку ризична. Ако имате пристоен банкарски залог и ги ставите вашите облози на обложувања што плаќаат рамномерно, стратегијата дефинитивно ќе донесе некои добивки. Главната грижа за оваа стратегија е тоа што се бара да има голем субсидирам што може да ја надомести низата загуби. Ако изгубите 19 облози по ред, ќе изгубите повеќе од 10.000 единици за обложување и треба да играте повеќе од 6.000 единици за да ја продолжите низата,

Поени за полетување:

  • Стратегијата на Фибоначи всушност се заснова на математичка серија броеви
  • Употребата на сериите со броеви датира од 1200-тите и не била најпрво користена за играње рулет
  • Обложувалниците направени со употреба на Стратегијата на Фибоначи ќе ја следат низата на броеви
  • Може да се појави во две варијанти, негативна и позитивна прогресија. Во негативна прогресија, ги зголемувате вашите облози по секоја загуба. Играчите ќе го сторат спротивното кога играат позитивна прогресија

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu