Стратегија за Мартингејл

Стратегијата Мартингејл за рулет

Секој сака да го погоди џекпотот, и тоа е точно за играчите на рулет кои играат во онлајн казина. Со ветени џекпоти во износ од неколку илјади до стотици илјади во која било валута и разликата да бидат прогласени за победници, многу играчи ги повлекуваат сите запре само за да го предвидат резултатот на играта.

За да ги зголемат своите шанси за победа, многу играчи на рулет прибегнаа кон употреба на одредени стратегии за играње и обложување. И една таква популарна стратегија е стратегијата за рулет Мартингејл, популарен вид стратегија за обложување. Пред да разговараме за правилата и чекорите за усвојување на стратегијата, најдобро е да ги разгледаме потеклото на името и стратегијата.

Како започна системот за обложување Мартингејл?

Постојат неколку приказни достапни на Интернет кои го следат потеклото на оваа стратегија за рулет. Заедничкото верување е дека системот потекнува и е популарен во 18 година та – век Франција. Другите приказни беа поконкретни, укажуваа на едно лице по име Хенри Мартиндајл, сопственик на казино во Лондон за време на 1700-тите, кое го популаризираше системот. Додека приказните се разликуваат, не може да се негира фактот дека системот сега е воспоставена стратегија за рулет што ја играат ентузијасти на рулет во многу делови на светот.

Еве како можете да ја играте стратегијата за рулет Мартингејл

Не треба да станете експерт за бројки за да играте и да победувате во оваа стратегија за рулет. Основниот принцип на системот Мартингејл е едноставен: секогаш кога ќе го изгубите облогот, едноставно го удвојувате вашиот следен облог!

Но, пред да започнете да ја играте оваа стратегија, треба да имате предвид една критична точка. Во стратегијата Мартингејл, може да завршиш како победник, играјќи пократки сесии. Haveе имате поголема шанса за победа, но победите имаат тенденција да бидат мали. И во поретки времиња кога вашиот облог ќе изгуби, загубите се поголеми. Сè уште е размена, но со малку победи по секоја сесија.

За да го докажете овој принцип, еве еден основен пример: Обложувате 4 единици за обложување. Кажете на пример дека ќе ја добиете следната игра и ќе поставите уште 4 единици за обложување. Но, на следната игра со коцки, губите така врз основа на правилата; го удвојувате облогот на 8 единици за обложување. На следното фрлање коцки, губите и завршувате со обложувалници на 16 единици за обложување. Како работите да не можат да се влошат, на крајот повторно сте губитник, што значи дека на следната претстава ќе поставите 32 единици за обложување. И пред да започнете да кажувате жал за вашите лоши обложувалници, конечно заработивте победа!

Во оваа серија облози што сте ги направиле, успеавте да заработите нето од 4 единици за обложување. И бидејќи сте собрале 4 единици за обложување пред почетокот на серијата загуби, ова се претвора во вкупен износ од 8 единици за обложување. Ова ја илустрира поентата дека пристапот Мартингејл е систем со низок ризик, што може да му овозможи на играчот да оствари помали победи по секоја играчка сесија.

Неколку работи што треба да се запомнат за системот Мартингејл во рулет

Стратегијата Мартингејл има свои предности, и овие се причините зошто оваа стратегија е популарна меѓу многу професионални играчи. Една од најдобрите работи во врска со оваа стратегија за обложување е тоа што ќе резултира со добивки во поголемиот дел од вашите сесии за рулет. Но, работите излегуваат од патот кога облозите се удвојуваат.

Како стратегија, системот Мартингејл е подобар кога играте пократки сесии . Врз основа на некои тестови, ќе освоите најмалку 80 проценти од сите ваши сесии за играње. А, шансите да се вратиш дома победникот се зголемува кога играш краток период. Колку подолго играте онлајн рулет со оваа стратегија, толку е поголема шансата да завршите со губитник.

Помал рекорд во банка може да ги ограничи вашите шанси . Треба да имате пристоен банкарски запис за да можете да го удвоите вашиот облог во случај да постигнете пораз. Ако имате барем 3 или 4 серии на загуби, тогаш за тоа ќе биде потребно поголемо учество во банка.

Средните до тешките загубени ленти може да не успеат . Мартингејл најдобро работи ако серијата на загуби е податлива, да речеме 3 или 4 загуби. Но, ако овие загуби достигнат 5 или повеќе, тогаш овој систем ќе го поткопа вашиот банкарско работење и ќе го прекине вашиот сон за удирање во џекпот.

Можете да ги зголемите шансите за победа со избирање игри за рулет . Ако е можно, изберете и играјте го Европскиот рулет пред американската верзија. Американскиот рулет има и ‘0’ и ’00’, додека нејзиниот европски пандан прикажува само ‘0’. Европската верзија се одликува со раб на куќа од 2,7%, што е подобро кога ќе се спореди со неговиот американски колега.

Исто така, одлична работа кај некои од овие игри со европски рулет е тоа што нуди одлика „предавање“ што може да се користи како друга стратегија за ублажување на некои загуби. Со оваа опција за играње, може да изгубите половина од облогот само ако топката падне на „0“. Оваа одлика исто така може да помогне во подобрување на вашите шанси кога играте рулет преку Интернет, со околу 1,35% раб на домот.

Поени за полетување:

  • Системот Мартингејл е една од најстарите стратегии за обложување и беше популарен во 18 година та -век Франција
  • Стратегијата за рулет Мартингејл е стратегија за обложување што ви овозможува да го удвоите вашиот облог откако ќе изгубите игра
  • Системот Мартингејл најдобро се користи за краткорочни претстави, давајќи им можност на играчите да освојат најмалку 80 проценти од времето
  • Но, ќе дојде момент кога играчот ќе се соочи со пораз од серијата, на крајот јадејќи ги малите добивки заработени на патот
  • Системот Мартингејл најдобро ќе функционира ако имате пристоен банкар, по можност 200 единици за обложување, ако планирате да направите 1 единица по облог.
  • Играчите можат да го искористат овој систем на обложување ако можат да играат краткорочно за да избегнат големи загубени ленти, за кои се знае дека ја расипуваат забавата на играчите

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu