Стратегија за Тексас Холдем

Стратегија на Тексас Холдем

Исто како и другите игри со карти, ви треба и тестиран пакет стратегии што можете да ги користите кога играте за вистински пари. И, за да излезете со работен сет на стратегии, најдобро е да ја разберете интеракцијата помеѓу учесниците, коефициентите и предностите на позицијата на масата.

Иако денес постојат различни видови на покер игри, ќе најдете минимални разлики помеѓу овие типови на игри. Она што е важно е дека треба да сфатите одлично разбирање за шансите, и треба да бидете во можност да разликувате помеѓу лошата рака и добрата.

Стратегија за позиција во Тексас Холдем

Една од најдобрите стратегии во оваа игра е да ја знаете вашата позиција за другите играчи, вклучително и дилерот. Дилерот се смета за најсилен бидејќи има можност да се обложи последен. Бидејќи тој е оној кој постапува последен, тоа значи дека ги има сите потребни одлуки за да донесе информирана одлука.

Играчот десно од дилерот, кој е познат и како „пресек“ е друга важна позиција бидејќи може да го подигне и да го стави дилерот надвор од кавга. Останатите играчи на раните позиции се сметаат дека имаат слаби позиции бидејќи имаат пристап до помалку информации. Така, тие не можат да донесуваат информирани одлуки за облози.

Тесно поле за играње

Постои ова вообичаено размислување дека ви требаат многу играчи за да победат големи. Иако ова е делумно точно, имајте во предвид дека исто така ќе изгубите многу. Најдобар пристап е да се намали теренот, оставајќи неколку играчи на масата и собирајќи мали саксии на патот. Често е најдобро да се победи на постојана основа отколку да се обложувате на една голема победа, но со поголем ризик.

За да ги изгаснете играчите, проверете дали играте цврсто за време на почетокот прифаќајќи конзервативни стратегии. Ова е исто така време да ги набудуваме навиките и стиловите на одлука на играчите. Лесно ќе забележите агресивна игра и големи блефови од играчи.

Откако ќе се запознаете со нивните стилови, тогаш е време кога можете да ги користите вашите чипови против нив. Рацете треба да бидат избрани внимателно и треба да се играат цврсто додека не прочитате добро полето и табелата.

Откако веќе сте сигурни во табелата, тогаш може да заземете агресивен став. Клучот тука е да го менувате вашиот стил за да можете да им оставите впечаток на играчите дека е време да преклопат.

Покажувачи при подигање

Еве неколку правила и предлози што треба да ги имате предвид кога сакате да ги подигнете:

 • Ако сте сигурни дека имате најголема рака, подигнете го ова треба да ги мотивира играчите во преклопување, со што ќе го стесните теренот.
 • Ако сте сигурни во раката и повеќе не ви треба дополнително, подигнувањето ќе ги натера другите играчи да извлечат повеќе карти и да преклопат.
 • Можете исто така да подигнете како начин за блеф или полу-блеф. Ако вашата рака е слаба, но мислите дека можете да ги надмудрите другите играчи со покачување, размислете да го направите тоа. Ова е еден ризик што исто така може да ви донесе предност. Ако е повикан блефот, сепак може да го подобрите ремито.
 • Можете исто така да подигнете за да добиете информации на масата. Ако одлучите да подигнете, другиот играч потоа ќе подигне, повика или свитка. Одлуката може да ви даде информација за тоа колку се добри неговите картички.

Одење сè во Тексас Холд Ем

Ова е највозбудливата и авантуристичка претстава што можете да ја направите, направете го тоа со доверба. Може да влезете сè ако мислите дека имате најдобра рака, или сте ја условиле масата за одличен блеф, или едноставно немате што да изгубите.

Ако на почетокот на играта сте играле цврсто, тогаш одвивањето на сè следно може да работи во ваша корист. Останатите играчи на табелата можеби мислат дека нема да ризикувате сето тоа без победничка рака.

Покажувачи за тоа како да се јавите

Ова се некои од покажувачите и предлозите што можете да ги имате на ум кога ќе одлучите да се јавите:

 • Ако мислите дека имате одлична рака, но сакате да ја скриете за да можете да подигнете подоцна, тогаш повикувањето е вашата најдобра одлука да донесете. Ова исто така се смета како обратен блеф. Иако ова е неутрален потег од ваша страна, ова може да ви даде подобра позиција и самодоверба да продолжите да играте.
 • Ако сте назначен дилер, можете да ги затворите сите облози користејќи повик.
 • Повик е исто така многу препорачан ако мислите дека вашите картички одат добро и сакате да останете во игра, но да управувате со загубите.
 • Ако планирате да направите блеф, повик во раните рунди може да помогне да ги сокриете вашите намери.

Што се кажува?

Тоа се неволни реакции или движења кои честопати се неконтролирани. Најискусните играчи на покер се оние кои можат лесно да ги набудуваат и толкуваат „кажувањата“ на другите играчи. Кажувањата можат да бидат во многу форми; често овие се повторуваат.

На пример, играч повторливо ќе го допре лицето или ќе atирне во добрите и лошите карти. Tells може да се однесува и на грчење на веѓите или промена на гласот на играчот ако играте во казино со тули и малтер.

За многу професионални играчи, предизвикот е да се набудуваат овие раскази за читање или предвидување на рацете на играчите на покер. Речиси е невозможно да ги прочитате рацете на играчите, но може да добиете увид во вредноста на картите врз основа на реакциите на играчот.

Имајте на ум дека „читањето кажувања“ за време на играта е двонасочна улица. Ова значи дека ако ги читате другите играчи, голема е шансата и тие да ве читаат.

Некои играчи честопати ја користат „спротивната стратегија“ што значи дека ќе канализираат што ќе сугерира дека рацете им се слаби дури и ако не се, или обратно. Значи, ако забележите дека играч одеднаш станува агресивен и се обидува да ве заплаши, постои голема шанса играчот да блефира, па затоа ќе преклопите.

Ако играчот е тивок и не се движи многу, голема е шансата да држи силна рака. Имајте на ум дека промените во однесувањето можат да ви помогнат да ја анализирате вредноста на рацете.

За многу играчи, покривањето на дел од лицето се смета за еден од најчестите блефови. Многу играчи не можат да држат лага, а некои од нив ќе ја стават раката на лицето за да создадат пренасочување или одвлекување на вниманието. Она што можете да го направите е да ги набудувате движењата лице в лице и да избегнувате да го правите овој маниризам.

Не им кажаа сите играчи на покер, и многу од овие ентузијасти на картички ја знаат важноста на раскажувањата во играњето покер. Но, бидејќи ќе играте претежно со аматери, тогаш лесно можете да ги искористите овие знаци.

Како да се пресметаат коефициентите

Дали знаевте дека многу играчи денес не се свесни за коефициентите? Тоа е како да возите на експресен пат со вклучени врзани очи. На кратко, тоа е нешто што секогаш треба да го избегнувате. За да ги знаете шансите, треба прво да го земете предвид бројот на непознати картички поврзани со заостанатите картички.

Ако се обидувате да завршите флеш и моментално имате четири соодветни картички, тогаш на палубата ќе има 46 непознати картички. Од достапните картички, имате 2 џепни картички и уште 4 на масата. Бидејќи знаете дека има 13 карти во костум, има 4 и 9 во палубата, зголемувајќи ги шансите на 25 проценти против извлекувањето на картичката што ви треба.

Секако, шансите се шанси, бидејќи и другите играчи ќе ги држат своите карти, и не постои начин да ја проверите вредноста на овие картички.

На кратко, стратегијата за покер е услов кога сакате да играте покер. За да ги зголемите шансите за победа во играта, треба да интегрирате неколку стратегии за да можете да играте паметно. Осигурете се да размислите однапред и да излезете со инстинкт на играчот за секоја ситуација.

Поени за полетување:

 • Стратегиите за покер се критични елементи во играта.
 • Стратегијата за позиционирање е важна бидејќи тоа ќе ви каже како стоите против другите играчи.
 • Друг пристап во играњето на играта е стеснување на теренот. Тука, треба да играте цврсто во текот на првата фаза од играта.
 • Постојат неколку правила што треба да се земат предвид при подигнување. На пример, треба да подигнете само ако сте сигурни во вредноста на раката.
 • Кажувањата се критични компоненти на играта, и треба да бидете во можност да ги следите и да ги искористите овие.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu