Numërimi i Kartave të Blackjack

Numërimi i Kartave të Blackjack

Lojtarët dihet që bëhen krijues në përpjekjen e tyre për të mposhtur shanset dhe për të fituar në lojën e blackjack. Kush nuk do të merrte një milje shtesë në përgatitje nëse do të rezultojë në fitore të menjëhershme dhe një çmim i parë që ndryshon jetën, apo jo? Sot, lojtarët mbështeten në disa strategji të testuara dhe krijuese për të mposhtur shanset dhe për t’u bërë të suksesshëm kur bëhet fjalë për të luajtur shkop polici.

Dhe një qasje popullore e përdorur nga lojtarët me përvojë është numërimi i kartave. Përdorur kryesisht në lojën e blackjack, numërimi i kartave është një strategji për të vlerësuar matematikisht nëse dora tjetër do të favorizojë lojtarin ose tregtarin e kazinosë. Lojtarët që përdorin strategjinë quhen numërues letrash dhe puna e tyre kryesore është të numërojnë dhe mbajnë një listë të kartave me vlerë të ulët dhe të lartë që shihen nga lojtarët për të zvogëluar avantazhin e shtëpisë.

Përmes procesit të numërimit të kartave, lojtarët mund të minimizojnë humbjet e tyre nëse numërimi është i pafavorshëm, ose të përfitojnë nga situata nëse mendojnë se numërimi është në favor të tyre. Filmi ’21’ që luajti Kevin Spacey është një shembull i shkëlqyeshëm i numërimit të kartave në veprim.

Prishja e miteve kryesore të numërimit të kartave

Sot, numërimi i kartave është një nga strategjitë më të njohura të përdorura nga lojtarët e blackjack. Ka disa burime në internet që ndihmojnë dhe udhëzojnë lojtarët kur bëhet fjalë për numërimin e kartave dhe ekzekutimin e shfaqjeve. Sidoqoftë, ka ende mite mbizotëruese për strategjinë.

Dhe për shkak të këtyre keqkuptimeve në lidhje me strategjinë, shumë lojtarë priren të ndikojnë në lojën e shumë lojtarëve. Si një lojtar i informuar që dëshiron të maksimizojë rezultatet e tij, duhet të njihni të gjitha këto mite dhe të zbuloni se çfarë është e vërtetë për to.

Miti 1: illegalshtë e paligjshme të numërosh letra

Numërimi i kartave është në thelb një aktivitet mendor. Kështu, numërimi i kartave nuk është kurrë i paligjshëm.

Miti 2: Duhet të kesh një mendje dhe kujtesë të mprehtë për të numëruar letrat

Po, duhet të mbani shënim kartat që janë trajtuar në lojë. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet të mësoni përmendësh të gjithë ata për të mbajtur nën kontroll trendet. Ajo që bëjnë sportelet e kartave është të caktojnë një etiketë në karta të caktuara, si një -1 ose +1, dhe ato thjesht do të shtojnë ose zbresin pasi disa letra merren me lojtarët. Me pak fjalë, numërimi i kartave kërkon një kuptim të aritmetikës themelore dhe disa aftësive të mbajtjes së shënimeve gjithashtu.

Miti 2: Ju duhet të jeni shumë të aftë dhe të ditur në Matematikë

Nëse keni parë ’21’, do t’ju falet kur thoni se numërimi i kartave është i rezervuar vetëm për thërrmuesit e numrave, si ata që studiojnë në MIT. Ndërsa ka një element të matematikës në numërimin e kartave, kjo nuk do të thotë që ju duhet të jeni një ekspert në këtë temë. Për sa kohë që jeni funksionalisht të shkolluar, atëherë numërimi i kartave mund të funksionojë gjithashtu për ju.

Miti 3: Ju duhet të keni një bankroll të madh nëse doni të merrni seriozisht numërimin e kartave

Numëruesit e kartave mund të funksionojnë për të gjitha llojet e lojtarëve me bankrolla dhe buxhet të ndryshëm. Nëse keni një regjistër minimal, thjesht vendosni bast në mënyrë të përshtatshme. Ajo që është e rëndësishme është që ju të mund të menaxhoni bankroll tuaj në mënyrë që të mund të luani për një periudhë më të gjatë.

Miti 4: Do të duhet të studioni numërimin e kartave për një periudhë të gjatë që ajo të funksionojë

Po, kuptimi i llogaritjes së kartave kërkon pak kohë dhe përkushtim para se të kuptosh më në fund përfitimet e saj, por nuk do të zgjasë një jetë. Tani ekzistojnë disa sisteme të reja që janë të lehta për tu përdorur dhe përvetësuar, të cilat mund të duhen vetëm disa orë për tu zotëruar.

Miti 5: Mbikëqyrësit dhe menaxherët e kazinove do t’ju dëbojnë nëse kapeni duke numëruar letrat

Ka qenë një kohë kur kazinotë ishin të rreptë në sportelet e kartave, dhe ato madje grumbulloheshin. Kjo lloj lëvizje është e kuptueshme sepse operatorët e kazinove dëshirojnë të mbrojnë interesat e tyre të biznesit. Por sot, kjo lloj lëvizjeje nga kazinotë nuk ka më frikë falë kryesisht lojtarëve të zgjuar që kërkuan ndihmën e avokatëve ekspertë.

Me këto pengesa të fundit, kazinotë tani janë të kujdesshëm kur bëhet fjalë për trajtimin e lojtarëve që perceptohet se po përdorin numërimin e kartave si një strategji. Në raste ekstreme, kazinotë mund t’i kërkojnë lojtarit të largohet nga tavolina ose edhe të largohet nga kazino.

Ky është një rrezik që çdo lojtar duhet të marrë kur dëshiron të praktikojë numërimin e letrave. Operatorët e kazinove ende po zhvillojnë një biznes dhe ata duan të mbrojnë interesat e tyre.

Miti 6: Nëse numëroni letra, do të përfundoni fitues çdo herë

Në kulturën popullore, sportelet me letra pikturohen si individë mjaft të suksesshëm që fitojnë çdo herë. Këto janë vetëm në filma dhe libra, dhe është pothuajse e pamundur të përsërisësh këtë në jetën reale. Ajo që është e vërtetë është se sportelet e kartave do të kenë një avantazh minimal mbi kazino, por kjo nuk do të thotë që kazinoja që ata do të fitojnë çdo herë.

Miti 7: Numërimi i kartave është i vështirë nëse kazinotë do të përdorin gjashtë ose tetë kuvertë kartash

Numri i kuvertave të përdorura nuk do të ketë ndikim në strategjinë e numërimit të kartave. Për sa kohë që lojtari është i pajisur me aftësi dhe ai mund të gjurmojë vlerat plus dhe minus, atëherë është më lehtë për të të numërojë letrat.

Pse duhet t’i kushtoni vëmendje numërimit të kartave si një strategji? Epo, nëse jeni serioz në lidhje me lojën, atëherë duhet ta konsideroni me forcë këtë strategji.

Si formë e rishikimit, duhet të mbani mend disa pika në lidhje me numërimin e kartave:

 • Ka disa mite dhe keqkuptime në lidhje me numërimin e kartave, dhe është më mirë që të jeni të vetëdijshëm për këto
 • Numërimi i kartave është një strategji e testuar dhe ajo që lejohet në çdo mjedis të lojrave
 • ‘Numërimi i kartave mund të funksionojë për të gjitha llojet e lojtarëve me bankrolla të ndryshme dhe gjithashtu mund të funksionojë për lojtarët që kanë njohuri funksionale të matematikës.
 • Ndërsa numërimi i kartave u jep lojtarëve avantazh, nuk do të thotë që lojtarët do të fitojnë sa herë që luajnë

Disa kazino mund të vrenjten mbi sportelet e kartave, kështu që është një rrezik që lojtarët duhet të jenë të gatshëm të marrin.

Cili është efekti në heqjen e një kartele?

Një mënyrë për të kuptuar numërimin e kartave është të përdorni një shigjetë peshku me mermer si shembull. Thuaj se ke një top peshku me 100 topa të zinj dhe 100 topa të zinj. Tani, ju mund të konfiguroni sasinë e bastit që dëshironi, dhe rastësisht do të zgjidhni një top nga topi i peshkut.

Le të themi që ju vendosni bastin tuaj dhe jeni gati të zgjidhni kartën e parë. Kështu që ju mbyllni sytë dhe vendosni dorën tuaj brenda tasit dhe zgjidhni një. Cilat janë shanset që të merrni një top të zi? Sigurisht, ju keni një shans prej 50-50 përqind të merrni një të zezë pasi zogu i peshkut ka të njëjtin numër të topave të bardhë dhe të zi.

Thuaj që keni zgjedhur një top të zi në provën tuaj të parë dhe doni ta provoni për herë të dytë. Ju vendosni një bast përsëri duke shpresuar se mund të rritni fitimet tuaja. Nëse e bëni atë zgjedhje, cilat mendoni se janë shanset për të marrë një tjetër top të zi? Kështu që ju thoni se keni një shans 50-50 duke ditur që ka një numër të barabartë të topave të bardhë dhe të zi?

Nëse mendoni se keni të njëjtat shanse për të zgjedhur topin e zi, atëherë gaboni. Mos harroni se në zgjedhjen e parë, ju tashmë keni një top të zi, duke zvogëluar kështu numrin e saj në 99 krahasuar me 100 në topa të bardhë.

Me pak fjalë, në zgjedhjen tuaj të dytë, ka një shans pak më të mirë (edhe pse shumë të papërfillshëm) për të marrë një të bardhë në krahasim me të zezën. Tani, kjo është e njëjta teori që rregullon lojën e shkop polici.

Heqja e Kartave në Lojën e Blackjack

Supozoni se keni marrë pjesë në një lojë të shkop polici me një kuvertë me dy lojtarë të tjerë, dhe gjatë raundit të parë, të katër Aces janë luajtur në tryezë. Cili mendoni se është shansi juaj për të marrë një shkop polici në raundin e dytë? Sa jeni të gatshëm të vini bast?

Meqenëse të katër Aces janë zgjedhur në raundin e parë, atëherë shansi juaj për të fituar një shkop polici në raundin e dytë është i barabartë me 0. Dhe nëse jeni një lojtar i zgjuar, atëherë do të vini bast shumën minimale vetëm në raundin e dytë. Tani, nëse nuk ka Aces të zgjedhur dhe luajtur gjatë raundit të parë, atëherë është logjike që ju të vini bast një sasi më të madhe në raundin e dytë.

Çfarë do të thotë kjo është që shanset që do të hasni në shkop polici nuk janë të ngjashme në çdo raund. Shanset do të ndryshojnë në varësi të letrave që janë tërhequr dhe luajtur në raundet e mëparshme. Për ta përmbledhur, duhet t’i kushtoni vëmendje gjërave të mëposhtme që kanë të bëjnë me numërimin e kartave:

 • Blackjack si lojë me letra është një lojë me letra të procesit të gjykimit të varur.
 • Heqja e kartave me vlerë të ulët, nga 2 në 6, mund të ketë një ndikim pozitiv në pritjet e lojtarit.
 • Heqja e kartave me vlerë të lartë, si 10 dhe Aces do të ketë një ndikim negativ në pritjet e lojtarit.
 • Heqja e disa kartave do të ketë një efekt më të madh në pritjet e dikujt sesa heqja e të tjerëve.

Që strategjia e numërimit të kartave të jetë efektive, është e rëndësishme që ajo të reflektojë pikat e forta të kartave ndërsa ato tërhiqen nga kuverta.

Numërimi i kartave siç përdoret në shkop polici

Siç u përmend, heqja e disa kartave nga kuverta do të ketë një ndikim në pritjet e lojtarit. Për shembull, letrat nga 2 deri në 6 do të kenë një efekt pozitiv dhe kartat do të kenë një efekt negativ në pritjet e lojtarëve.

Si lojtar, është e rëndësishme të dini se pse heqja e kartave të vogla do të jetë e favorshme dhe pse letrat e mëdha janë marrë nga kuverta konsiderohet e pafavorshme. Duke mbajtur parasysh strategjitë themelore në shkop polici dhe rregullat e shtëpisë të vendosura nga kazinoja, ju mund të vendosni përfundimet e mëposhtme:

 • Pagesat e Blackjack do të përfitojnë nga lojtarët. Nëse kuverta ende përmban disa karta me vlerë të lartë, atëherë ekziston një shans i madh që të mund të mblidhni një blackjack i cili është i dobishëm nga ana juaj. Edhe nëse lojtari dhe tregtari kanë të njëjtën shans për të goditur çmimin e parë, lojtari ka ende avantazh pasi që blackjack-u i tij paguhet me një shpërblim prej 3 deri në 2 ndërsa blackjack-u i tregtarit paguhet vetëm me mosmarrëveshje, të themi 1-1 .
 • Kur vendosni të dyfishoni, shpresoni për një kartë të madhe . Nëse dyfishoni me një rezultat të fortë 9 me 11 duke përdorur strategjinë themelore, shpresoni që të merrni një kartë të madhe. Gjithashtu, shpesh ndodh një zbritje e dyfishtë nëse karta shtesë e tregtarit është e dobët. Kjo do të thotë që tregtari ka një shans më të lartë për të goditur me kartën e tij të dobët dhe kartat më të mëdha kanë mbetur në kuvertë.
 • Ndarja rekomandohet nëse në kuvertë ende shfaqen disa karta të mëdha. Ndarja është më e favorshme për lojtarin nëse kuverta ende përmban disa letra të mëdha si 10 dhe Aces. Kjo është e vërtetë nëse planifikoni të ndani Aces, 7s, 8s dhe 9s.
 • Luajtja e bastit të sigurimit mund të jetë e dobishme për lojtarin . Përdorimi i strategjive standarde, sigurimi nuk është një bast i rekomanduar dhe kjo nuk duhet të bëhet. Por nëse e dini përbërjen e kartave të mbetura, atëherë ky lloj bastesh mund të funksionojë në favorin tuaj. Një bast mbi sigurimin është shumë i dobishëm nëse mendoni se kuverta ende përmban 10-të.
 • Rregullat e kazinosë thonë që tregtari do të shënojë 16 ose më pak dhe do të qëndrojë në 17 me 21. Nëse kuverta përmban akoma karta të mëdha, tregtari ka një shans më të lartë për të goditur kur tërheq vlerat e duarve nga 12 në 16.

Këto janë vetëm disa nga arsyet pse prania e kartave të vogla do të përfitojë nga tregtari, dhe letrat më të mëdha do të përfitojnë nga lojtarët.

Si funksionon numërimi i kartave

Për të kuptuar numërimin e kartave, është e rëndësishme që të njihni edhe parimin kryesor të saj. Pas përzierjes së kartave, mund të prisni që kartoni të ketë një numër të barabartë të kartave të mëdha dhe të vogla. Sapo të fillojë shfaqja, përbërja e kuvertës do të ndryshojë.

Tani, nëse mund të gjurmoni heqjen e kartave të vogla dhe të mëdha, do të keni një ide se çfarë mbizotëron në kuvertë. Nëse kuverta është e mbushur me letra të mëdha, lojtari që përdor numërimin e kartave do të ketë avantazh dhe ai mund të vërë bast më shumë.

Nëse kuverta dominohet nga letra të vogla, sporteli i kartës është në disavantazh dhe ai ka nevojë për bast i vogël. Me pak fjalë, numërimi i kartave është krijuar për të ndihmuar lojtarët të shohin nëse kanë avantazh në një raund të caktuar kur luajnë blackjack.

Ka disa sisteme të disponueshme sot, por i pari kërkon përdorimin e etiketave për secilën kartë. Një sistem popullor quhet Hi-Lo dhe cakton sa vijon:

 • Një etiketë me një vlerë prej +1 caktohet për çdo 2, 3, 4, 5 dhe 6 letra të vogla të renditura. Kjo tregon që heqja e secilës letër nga kuverta do të ketë një ndikim pozitiv në pritjet e lojtarëve.
 • Duke përdorur këtë parim, kartave të mëdha ose me vlerë të lartë si 10s dhe Aces u jepet një vlerë prej -1 pasi heqja e këtyre kartave nuk do ta ndihmojë lojtarin.
 • Meqenëse heqja e 7-ve në 9-të do të ketë një efekt më të vogël në pritje në krahasim me kartat e tjera, vlera e caktuar për këto karta është 0.

Pas caktimit të vlerave të ndryshme në letra, sportelet do të shtojnë vlerat për të dalë me një shumë aritmetike ose të njohur në qarqet e kazinosë si numërimi i rrjedhshëm. Numërimi i vrapimit në raundin e parë do të bartet në raundin tjetër duke marrë parasysh statusin e numërimit në fund të çdo raundi. Çfarë do të thotë nëse pas raundit të parë numërimi i vrapimit është pozitiv?

Për të marrë një numër pozitiv, kjo do të thotë vetëm që letrat e vogla janë luajtur më shumë sesa letrat e mëdha. Kjo vetëm do të thotë që kartat e pavlerësuara do të shfaqin më shumë karta të mëdha në krahasim me letrat e vogla.

Këtu keni një përmbledhje të pikave më të rëndësishme siç u diskutua:

 • Nëse numërimi i vrapimit është pozitiv, kjo do të thotë që në kuvertë të kartave të papërdorura ende mbizotërojnë kartat e mëdha, duke ju dhënë përparësi.
 • Nëse numërimi i vrapimit është negativ, kjo do të thotë që kuverta e letrave të papërdorura dominohet nga letra të vogla të cilat do t’i vendosin lojtarët në disavantazh.
 • Nëse numërimi i vrapimit është 0, kjo do të thotë vetëm që kuverta ka një numër të barabartë të vogël dhe të madh

Përmes përdorimit të teknikës së numërimit të kartave, sportelet e kartave do të kenë një ide për raportin e kartave të vogla me ato të mëdha në raundin tjetër.

Counters jo domosdoshmërisht mësojnë përmendësh të gjitha kartat që janë dhënë në lojë. Ajo që ata bëjnë në vend të kësaj është të shtojnë një vlerë prej +1 ose një -1 për të pasqyruar efektin e saj në pritjet e lojtarit. Duke pasur parasysh numërimin e vrapimit, sportelet e letrave dhe lojtarët me përvojë mund të ndryshojnë bastet e tyre në dorën tjetër. Këtu janë shembuj se si lojtarët do të konfigurojnë bastet e tyre bazuar në totalin e drejtuar:

 • Nëse numërimi i vrapimit është pozitiv, lojtarët do të rrisin madhësinë e basteve.
 • Ata do të zvogëlojnë bastet e tyre nga ana tjetër nëse numërimi i vrapimit është negativ.

Nëse i kushtoni vëmendje strategjisë, do të zbuloni se sportelet e kartave do të humbasin më shumë duar gjatë procesit, por ata do të fitojnë më shumë sesa humbin në distancë të gjatë. Arsyeja për këtë është se ata zakonisht kanë më shumë bast në duar kur fitojnë në krahasim me paratë që bëjnë bast kur humbin.

Edhe pse tregtari do të ketë gjithashtu të njëjtën shans për të marrë kartat e mëdha nga kuverta, avantazhi i lojtarëve është se ata mund të bëjnë shumë gjëra në tryezë, si të ndahen ose dyfishohen, dhe gjithashtu paguhen 3 me 2 në një shkop polici. Të gjitha këto gjëra do ta ndihmojnë lojtarin të marrë avantazhin kur luan shkop polici.

Sistemet e numërimit të kartave që duhet të dini

Disa sisteme të numërimit të kartave janë në dispozicion në internet, dhe secili lloj vjen me kompleksitet të ndryshëm. Një nga versionet më të popullarizuara është Hi-Lo i cili lejon lojtarët të caktojnë një vlerë për kartat, një +1 për kartat e vogla dhe një -1 për kartat e mëdha.

Tani, përdorimi i kësaj qasje për numërimin e kartave ka kufizimet e tij sepse nuk arrin të kapë me saktësi ndryshimet në vlerë. Për shembull, heqja e kartave të vogla nga 2 në 6 do të ketë efekte të ndryshme në kuvertë.

Për shembull, heqja e 5 do të ketë një efekt të shkëlqyeshëm të heqjes sesa 2. Kjo është arsyeja pse disa sisteme të numërimit të kartave sot mundohen të bëhen më precize kur bëhet fjalë për caktimin e vlerave.

Për lojtarët e tjerë, ajo që ata do të bëjnë është të caktojnë një vlerë prej +2 për të pasqyruar se karta ka një efekt më të madh të heqjes dhe një +1 në kartën tjetër të vogël me një efekt më të vogël. Do të gjeni gjithashtu sisteme të numërimit të kartave që caktojnë një vlerë prej +3 ose -3.

Të gjitha këto do të funksionojnë për lojtarët me përvojë që duan të zotërojnë artin e numërimit të kartave. Por për fillestarët si ju, është më mirë të filloni me Nivelin 1 ose sistemin Hi-Lo sepse është i thjeshtë.

Si përmbledhje, duhet të keni mundësi t’i kushtoni vëmendje veçorive të spikatura të sistemeve të numërimit të kartave. Këtu janë disa tipare dhe pika të rëndësishme në lidhje me këtë strategji:

 • Në numërimin e kartave, një lojtar do të caktojë në mënyrë aritmetike etiketat ose vlerat në karta bazuar në efektin e tyre të heqjes së kartës.
 • Heqja e kartave të vogla nga kuverta është e dobishme për lojtarin, kështu që këtyre letrave u jepen vlera pozitive.
 • Heqja e kartave të mëdha nga kuverta do të jetë e pafavorshme për lojtarët, kështu që këtyre kartave u jepen vlera negative.
 • Lojtarët do të shtojnë mendërisht vlerat pas çdo raundi për të dalë me një total drejtues pas çdo raundi.
 • Numërimi i vrapimit për raundin e parë do të kalojë në raundin tjetër.
 • Kur numërimi i vrapimit është tashmë pozitiv, ky është një tregues që ai ka avantazh dhe ai mund të rrisë bastin e tij për raundin tjetër.
 • Kur totali i drejtimit është negativ, kjo do të shihet si një situatë e pafavorshme për lojtarin. Kështu ai do të vërë bast i vogël në raundin tjetër.
 • Një numërim pozitiv është i dobishëm për lojtarët sepse ata do të kenë një shans më të lartë për të fituar blackjacks, dhe ata do të jenë më të suksesshëm nëse vendosin të ndahen ose dyfishohen.
 • Një version i popullarizuar i sistemit të numërimit të kartave është sistemi Hi-Lo që kërkon caktimin e +1 ose -1 për kartat që merren në tryezë.
 • Niveli 2 i sistemit të numërimit të kartave cakton një vlerë prej +2 dhe -2.
 • Niveli 3 i sistemit të numërimit të kartave cakton një vlerë prej +3 dhe -3, dhe kjo konsiderohet të jetë më komplekse dhe e rezervuar për lojtarët me përvojë.

Bazat e sistemit të numërimit të kartave Hi-Lo

Ishte Harvey Dubner ai që diskutoi për herë të parë gjerësisht mbi sistemin Hi-Lo në 1963. Ndërsa kishte sisteme të tjerë në vend duke përfshirë atë të popullarizuar nga Dr Edward Thorp, sistemi i prezantuar nga Dubner ishte më pak i komplikuar dhe më i lehtë për tu kuptuar. Falë thjeshtësisë së tij, sistemi Hi-Lo është përdorur nga më shumë lojtarë të blackjack për një periudhë të gjatë dhe është ende popullor deri më sot.

Etiketat e përdorura në Hi-Lo

Siç është përmendur, do të duhet të caktoni vlerat +1, -1 ose 0 në karta pasi ato trajtohen në tabelë. Kartave të ulëta do t’u caktohet vlera +1, dhe kartave të larta si 10s do t’u jepen -1. Vlera neutrale e 0 është dhënë nga 7 në 9.

Nëse doni të zotëroni artin e numërimit të kësaj karte, atëherë duhet të dini se si ta njihni lehtë vlerën e secilës letër. Ju duhet të praktikoni shumë në mënyrë që të jetë më e lehtë për ju të caktoni vlera kur del nga kuverta.

Si formë e praktikës, ju mund të merrni një kuvertë kartash të zhvendosura dhe ta merrni një nga një, duke caktuar një vlerë në çdo hap të rrugës. Ndërsa shpërndahet çdo kartë, duhet të jeni në gjendje t’i caktoni një vlerë asaj. Vazhdoni ta bëni këtë proces derisa të bëhet e natyrshme që ju të caktoni vlera.

Pasi të keni zotëruar artin e caktimit të vlerave, hapi tjetër që duhet të bëni është të dilni me një total drejtues.

Supozoni se kartat e shpërndara janë këto: 2, 6, 8, 3, A dhe J. Duke përdorur bazat e numërimit të kartave, duhet të keni caktuar etiketat e mëposhtme: +1, +1, 0, +1, -1 dhe -1

Duke përdorur këtë seri, totali i ekzekutimit duhet të jetë: +1, +2, +2, +3, +2 dhe +1. Kjo do të thotë që në fund të këtij raundi, numërimi i vrapimit është në +1.

Sigurisht, në një lojë aktuale, ju seria do të jetë më e gjatë. Por kur bëhet fjalë për procesin e numërimit të kartave, mund të filloni duke numëruar disa karta në të njëjtën kohë deri në një moment të tillë që të jeni të kënaqur me procesin.

Ideja këtu është të praktikoni para se të përpiqeni të përdorni strategjinë në tryezë. Kur praktikoni artin e numërimit të kartave, duhet të jeni në gjendje të përqendroheni në saktësinë dhe shpejtësinë. Saktësia dhe shpejtësia juaj mund t’ju ndihmojnë të zotëroni jo vetëm artin e numërimit, por do t’ju japë informacionin e duhur në tryezë kur ju nevojitet më shumë.

Një lloj tjetër stërvitje me të cilin duhet të njiheni është ‘stërvitja për anulimin e kartës’. Për ta bërë këtë, duhet të merrni një kuvertë kartash dhe të ktheni dy karta në të njëjtën kohë. Nëse karta e parë është e ulët (+1) dhe karta e dytë është e lartë (-1), kjo do të thotë vetëm se ata do të anulojnë vetëm njëri-tjetrin, duke mos lënë asnjë ndikim në numrin tuaj të vrapimit. Kjo do të thotë që nëse mund ta anuloni njëri-tjetrin, numërimi do të bëhet shumë më i lehtë për ju.

Po sikur në çiftin tjetër të merrni vlera prej -2 dhe +4? Apo ndoshta një +2 dhe -4? Cila do të jetë totali i vrapimit për secilën palë? Nëse keni skenarin e parë, anulimi do të rezultojë në një vlerë prej +2 dhe i dyti do të rezultojë në një -2.

Këta shembuj mund të duken të vështirë dhe të komplikuar, por kur e praktikoni shumë këtë, atëherë lehtë mund të anuloni disa karta duke ju lejuar kështu të bëni një total të rrjedhshëm në një mënyrë të shpejtë dhe më të lehtë.

Ja se si të përdorësh numërimin e kartave në lojëra me një kuvertë dhe dyshe

Atëherë, si e aplikoni numërimin e letrave kur luani lojën e blackjack? Për këtë udhëzues, ne do të përqendrohemi në lojën me një kuvertë. Ndryshimi i basteve tuaja në këtë lojë është i lehtë, por sfida për lojtarët është gjetja e një loje të mundshme në një kuvertë. Ka dy arsye pse këto tabela janë shpesh të pamposhtura:

 • Shumica e këtyre tabelave do të ofrojnë vetëm 6-5 për shkop policin.
 • Lojtarëve u jepet shpesh deri në tre raunde përpara se tregtari të riorganizojë përsëri kuvertën.

Sa më shumë që të jetë e mundur, duhet të përpiqeni të kapërceni tabelat që paguajnë 6-5. Ka akoma disa kazino që ofrojnë 3-2 për shkop polici, dhe sfida është thjesht të gjesh se ku mund të luash.

Problemi tjetër që duhet të merrni parasysh është sasia e riorganizimit të përfshirë. Në shumicën e kazinove, tregtari ndjek Rregullën 6. Në Rregulloren e 6, do të urdhërohet një riorganizim nëse numri i lojtarëve dhe numri i raundeve është i barabartë me gjashtë.

 • Nëse tabela përmban katër lojtarë, duke përdorur Rregullën e 6, tregtari do të përziejë kartat pas dy raundeve. Nëse ka pesë lojtarë, kjo do të thotë vetëm që tregtari menjëherë do të përziejë kartat pas një raundi. Çështja këtu është që në shumicën e lojërave me një kuvertë, nuk do të jeni në gjendje të luani shumë raunde, sepse tregtari udhëzohet të riorganizojë kuvertën pas një kohe.
 • Ka disa kazino që gjithashtu përdorin një ndryshim të këtij rregulli, Rregullën e 7 dhe Rregullën e 5. Rregulli i 7 është pak më i mirë pasi ju jep më shumë shanse për të luajtur disa raunde, ndërsa rregulli i 5 është më i keq.

Supozoni se keni gjetur një ‘tryezë të rrahur’ dhe jeni të siguruar që të luani të paktën tre raunde para se të urdhërohet një riorganizim. Si do t’i planifikoni bastet tuaja?

Le ta përdorim këtë shembull me numrin vijues të ekzekutimit: +1 ose më i ulët, +2, +3 dhe +4 ose më shumë. Njësitë janë 1, 2, 3 dhe 4.

Ky shembull i mësipërm ilustron një përhapje bastesh 1-4 ku minimumi i bastit që mund të bëni është 1 njësi për numrin e rrjedhshëm të +1 ose më të ulët, dhe ndërsa rritet numërimi juaj, ju do ta rrisni bastin me 1 njësi.

Tani, sa më pozitiv të jetë numri i vrapimit, aq më i mirë është avantazhi juaj, kështu që do të duhet të vini bast më shumë. Ju gjithashtu mund ta konfiguroni këtë bast nëse doni të bastoni më shumë, duke përdorur një përhapje bastesh prej 10 deri në 40 dollarë, apo edhe 100 deri në 400 dollarë.

Duhet të keni kujdes kur vendosni bastet tuaja. Shtyrja e bastit tuaj nga 10 në 40 dollarë nga njëra dorë në tjetrën kur 25 dollarë janë humbur më parë nuk është një veprim i mirë dhe që nuk praktikohet nga shumë lojtarë me përvojë.

Në praktikë, lojtarët me përvojë do të rrisin bastet e tyre vetëm pasi të kenë fituar dorën. Edhe pse numri i drejtimit tani është në +4, ndonjëherë është më mirë të jesh i kujdesshëm kur rrit bastet në mënyrë që të luash nën radar dhe kazino të mos të pyesë ose të vëzhgojë ty. Gjëja më e rëndësishme këtu është të bësh më shumë kur ke avantazh dhe të bësh më pak nëse nuk e shijon avantazhin.

Çfarë mund të bëni në lojërat dyshe

Nëse jeni duke luajtur në një lojë dyshe, ju sugjerojmë që të shkoni në përhapjen e basteve 1-6. Ky është një shpërndarje pak më e madhe sepse kazino do të shfaqë një avantazh të lehtë dhe do të kompensojë atë, lojtarët gjithashtu duhet të shpërndajnë bastet e tyre.

Përsëri, duhet të jeni të kujdesshëm kur luani strategjinë në lojërat dyshe. Ju nuk keni nevojë të bëni kërcime të mëdha në lidhje me bastet në mënyrë që të mos tërheqni vëmendjen e tregtarit ose mbikëqyrësit të kazinosë të cilët janë të kujdesshëm ndaj sporteleve të kartave.

Pasi të keni mbuluar rregullat themelore të basteve në lojëra të vetme dhe dyshe, duhet t’i kushtoni vëmendje pikave të mëposhtme të spikatura:

 • Lojtarët duhet të zgjedhin tabelat ku ata duan të luajnë, veçanërisht ato që ofrojnë një fitim 3-2 për një shkop polici.
 • Ju duhet të ndryshoni bastet tuaja bazuar në numrin e kandiduar.
 • Numërimi i vrapimit duhet të ndryshojë në lojërat e vetme dhe dyshe.
 • Ju duhet të vini bast më shumë nëse rritet numri i vrapimit dhe zvogëloni bastin nëse zvogëlohet.
 • Ju mund të përdorni një përhapje bastesh 1-4 nëse po luani në lojëra me një kuvertë.
 • Në lojërat dyshe, duhet të përdorni një përhapje bastesh 1-6.
 • Bestshtë më mirë të vini bast me kujdes dhe të shmangni hedhjen e madhe në bast për të shmangur vëzhgimin ose pyetjen nga mbikëqyrësit e kazinosë.

Disa fjalë për numërimin e vërtetë

Për lojtarët me përvojë të cilët dëshirojnë të jenë të saktë në numërimin e letrave dhe bastet e tyre, ajo që bëjnë është të llogarisin për numërimin e vërtetë. Këtu keni një formulë të përgjithshme që mund ta përdorni për të llogaritur për Numërimin e Vërtetë:

Numërimi i rrjedhshëm / kartat e mbetura në kuvertë = Numërimi i vërtetë

Nëse keni një numër vrapimi prej +6 dhe ka 3 letra më shumë në kuvertë, atëherë TC është +2. Atëherë, si do ta dini kartën e mbetur në kuvertë? Ju nuk keni nevojë të kontrolloni fizikisht kuvertën e mbajtur nga tregtari. Ajo që duhet të bëni është të kontrolloni tabakanë e hedhjes, e cila shpesh vendoset në të djathtë të tregtarit. Ju thjesht mund të hidhni një vështrim në tabaka për të vlerësuar kartat e mbetura në kuvertë.

Pasi të keni një vlerësim të numërimit të vërtetë, tani mund ta përdorni këtë për të konfiguruar bastin tuaj, ose nëse duhet të largoheni nga strategjia juaj e lojës. Pasi të keni përfunduar bastin dhe keni luajtur dorën, duhet të riktheheni në numrin e ekzekutimit i cili duhet të azhurnohet në çdo kohë.

Mos harroni, ju duhet vetëm të bëni konvertimin në TC në disa sekonda para fillimit të raundit për të përcaktuar bastin e saktë. Do të ketë raste kur TC do të ketë pikë dhjetore. Nëse është kështu, thjesht rrumbullakoseni.

Pikat e Marrjes

 • Numërimi i kartave është një nga strategjitë kryesore të përdorura nga lojtarët me përvojë sot.
 • Megjithëse ka disa burime në lidhje me numërimin e kartave, përsëri ka disa mite që rrethojnë strategjinë.
 • Blackjack është një lojë e procesit të gjykimit të varur.
 • Heqja e disa kartave nga kuverta do të ketë një efekt pozitiv ose negativ në lojtarin
 • Në numërimin e kartave, një etiketë prej +1 u caktohet kartave me vlerë të ulët dhe -1 për kartat me vlerë të madhe. Kartat nga 7 në 9 do të marrin një etiketë 0.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu