Si të luani shkop polici

Si për të luajtur Blackjack

Kur bëhet fjalë për shanset më të mira për të fituar në një kazino, loja e shkop polici konsiderohet si një nga më të mirat. Me lojën e tij të lehtë dhe një ‘ buzë shtëpie e menaxhueshme ‘prej vetëm 1 përqind në shumë kazino, loja e blackjack ka tërhequr vazhdimisht lojtarë të stileve të ndryshme të lojës dhe bindjes.

Por kjo nuk është vetëm arsyeja pse kjo lojë me letra është e popullarizuar në mesin e entuziastëve që kërkojnë të rrahin kazinonë. Disponueshmëria e strategjive krijuese dhe të lehta për tu ndjekur si numërimi i letrave i lejon lojtarët të përfitojnë nga loja dhe të rrahin shtëpinë.

Ndërsa duket se të fitosh një lojë me shkop polici është e lehtë të paktën në letër, duhet të kihet parasysh se suksesi i vërtetë në tryezën e kazinos kërkon akoma durim, këmbëngulje dhe qëndrim të duhur ndaj lojës. Evenshtë madje një kërkesë për të kuptuar plotësisht lojën dhe rregullat e lojës.

Nëse po kërkoni ta kuptoni plotësisht lojën dhe dëshironi rezultate, atëherë udhëzuesi i mëposhtëm mund të jetë i dobishëm.

Cilat janë rregullat themelore të lojës për të mbajtur mend?

Në lojën e blackjack, lojtarët synojnë të godasin një vlerë dore prej ose afër 21. Për ta realizuar këtë, lojtarët do të duhet të krijojnë kombinimin e duhur të kartave. Për këtë lojë tryeze, marrëveshja e zakonshme është të përdorni të paktën një kuvertë standarde me 52 letra, dhe secila letër vjen me një vlerë të caktuar.

Kartat nga 2 deri në 10 do të ruajnë vlerën e tyre nominale. Kings, Queens dhe Jacks do të marrin një vlerë prej ’10’, dhe Aces e kuvertës do të marrin një vlerë prej ‘1’ ose ’11’. Nga shumë kombinime që mund të bëhen në këtë lojë, dora më e mirë është një ’21’ me dy letra ose një shkop polici.

Në këtë lojë, një lojtar që do të marrë një shkop polici do të gëzojë një pagim prej 3-2. Kjo do të thotë që nëse një lojtar vë bast 6 dollarë në lojë dhe fiton, ai do të marrë 9 dollarë në shtëpi. Tani, nëse tregtari i kazinosë gjithashtu mburret me një ’21’ me dy letra dhe shtyn ose lidhet, atëherë lojtari do të kthejë bastin e tij vetëm. Por nëse tregtari i kazinosë tërheq në ’21’ me më shumë se 3 letra në dorë, atëherë blackjack i lojtarit konsiderohet më i mirë. Kështu lojtari do të shijojë pagën 3-2.

Blackjack live Si të luani

Tradicionalisht, kjo lojë luhet në një tryezë në formë harku dhe secila tryezë mund të strehojë deri në 7 lojtarë. Nëse hidhni një vështrim në modelin dhe paraqitjen e tryezës së shkop polici, do të vini re se në cep të tryezës është një pllakë që detajon gamën e pranuar të basteve. Tabela do të përfshijë gjithashtu disa informacione ose rregulla që mund t’i ndihmojnë lojtarët të luajnë lojën.

Duke përdorur imazhin e treguar më sipër, ai tregon faktin që një tregtar duhet të tërheqë në “16” dhe të qëndrojë në “17”, ose pagesa është 2 me 1. Me pak fjalë, lojtarët duhet të jenë të vetëdijshëm për rregullat që tregohen në tryezë përpara se të përpiqen të luajnë për para të vërteta.

Në një lojë tradicionale shkop polici, tregtari i kazinosë do të ketë qasje në katër deri në tetë kuvertë letrash. Fill pas përzierjes së letrave, këto letra luajtëse vendosen më pas në një këpucë ku tregtari i caktuar do të marrë një letër një herë.

Para fillimit të lojës, lojtarët pritet të vendosin bastet e tyre në tryezë duke grumbulluar patate të skuqura në një shesh bastesh. Pasi të gjithë lojtarët të kenë caktuar bastet e tyre në tryezë, lojtarëve dhe tregtarëve u jepen dy letra. Kur luani lojën e këpucëve, letrat që merren me të gjithë lojtarët jepen ballë për ballë dhe lojtarëve nuk u lejohet të prekin letrat.

Por nëse dikush po luan blackjack të vetme ose të dyfishtë të dhënë nga dora, letrat jepen me fytyrë poshtë, dhe lojtarët lejohen të prekin ose të marrin letrat. Në të dy rastet, lojtarët mund të llogarisin në një letër që vendoset me fytyrë lart, në mënyrë që lojtarët e tjerë ta kontrollojnë atë.

Mbi të gjitha, kartat janë caktuar; më pas lojtarëve u jepet një shans se si do të luajnë duart sipas rregullave standarde të lojës. Bazuar në rregullat standarde të lojës, tregtari pritet të tërheqë letra shtesë me një dorë totale prej 16 ose më pak, dhe ai pritet të qëndrojë nëse vlera e dorës është të paktën 17.

Kazinotë e tjera mund të kenë rregulla specifike për këtë, prandaj është më mirë të konfirmoni rregullat përpara se të përpiqeni të kërkoni para të vërteta. Këtu keni një vështrim të shpejtë në disa nga vendimet që tregtari ose lojtarët mund të marrin gjatë lojës aktuale të shkop polici.

 • Goditi Ky është opsioni për shumë lojtarë që duan të përmirësojnë shanset e tyre për të marrë një ’21’ ose afër kësaj. Një lojtar që zgjedh këtë opsion do të marrë një letër për të rritur vlerën e dorës. Nëse pas tërheqjes së kartës vlera tejkalon ’21’, lojtari godet dhe humbet bastin.
 • Qëndroj . Nëse vendosni të qëndroni, qëndroni me vlerën e dorës që keni formuar.
 • Double Down . Në këtë opsion, ju do të dyfishoni bastin dhe do të merrni një kartë më shumë nga kuverta. Disa operatorë kazinoje do ta kufizojnë këtë mundësi, veçanërisht në kartat me një total prej ’10’ ose ’11’. Bast shtesë vendoset në kutinë pranë bastit origjinal.
 • Split Ky është një opsion i dhënë lojtarit nëse dy letrat e para të dorës janë të së njëjtës prerje. Për shembull, ju merreni me dy 7-të; ju mund të vendosni një bast të dytë të barabartë me të parin në kutinë e basteve. Tregtari i kazinosë më pas do të ndajë ose ‘ndajë’ kartat, dhe pastaj do të caktojë kartën e dytë në ‘7’ të parë.
 • Sigurimi . Sigurimi mund të merret nëse karta ballore e tregtarit është Ace. Kjo është një bast që tregtari i kazinosë po mban një kartë me 10 vlera e cila mund të përfundojë një blackjack. Ky opsion do të paguajë 2: 1, që do të thotë se lojtari do të marrë $ 2 për çdo bast $ 1 të bërë.

Variantet e Blackjack që duhet të dini

Ndërsa ka rregulla standarde për të luajtur shkop polici, mbani në mend se disa operatorë kazinoje gjithashtu mund të ndryshojnë ose ndryshojnë rregullat. Këtu keni një vështrim në disa nga variacionet e njohura të lojës që lojtarët mund të hasin në internet.

 • Dyfisho poshtë pasi lejohet ndarja. Ky është një ndryshim i shkëlqyeshëm i rregullave që mund të shpërblejë lojtarët ndërsa ul avantazhin e shtëpisë me një mesatare prej 0.13 përqind.
 • Lejohet ri-ndarja e Aces. Në shumë kazino, lojtari që vendos të ndajë Aces do të marrë një kartë për secilin Ace. Dhe nëse lojtari merr një Ace tjetër, disa operatorë do të lejojnë që çifti tjetër të ndahet. Përsëri, ky ndryshim në rregulla do të ndihmojë gjithashtu lojtarët pasi buza e shtëpisë pritet me 0,03 përqind.
 • Dorëzimi i hershëm. Nëse karta ballë për ballë e tregtarit të kazinosë është Ace, ai mund të kontrollojë kartën tjetër nëse është një 10 që mund të krijojë një blackjack para se të vazhdojë lojën. Tani, nëse lojtari lejohet të dorëzojë gjysmën e bastit origjinal në vend që të luajë tërë dorën përpara se tregtari i kazinosë të kontrollojë kartën, atëherë ai veprim quhet një dorëzim i hershëm. Nëse bëhet siç duhet, dorëzimi i hershëm mund të ulë kufijtë e shtëpisë me 0.624 përqind.
 • Dorëzimi vonë Ky është ndryshimi i dorëzimit të hershëm dhe kësaj here; lojtarit i lejohet akoma të heqë dorë nga gjysma e bastit edhe pasi tregtari i kazinosë ka kontrolluar tashmë për kartën tjetër.

Etiketimet në tryezën e Blackjack

Përveç rregullave themelore që rregullojnë shkopin e zi, loja gjithashtu kërkon rregulla të mirësjelljes kur luan. Sapo të uleni në një tryezë shkop polici, duhet të prisni që tregtari të përfundojë dorën përpara se ta shtyni bastin tuaj drejt tregtarit të kazinosë dhe të thoni ‘Ndrysho Ju Lutem’.

Në shumicën e rasteve, duhet të përdorni shenja vetëm kur vendosni baste përveç nëse kazinoja ka specifikuar që mund të vendosni edhe para në tryezë. Pasi të keni përfunduar bastin, mbajini duart larg patateve të luajtura derisa dora të përfundojë.

Ka raste kur patate të skuqura janë në dispozicion në emërtime të ndryshme. Mënyra e duhur për t’i rregulluar këto është t’i grumbullojmë me emërtimin më të vogël sipër.

Nëse jeni duke luajtur në letra me shumë kuvertë, vendimet për lojë mund të komunikohen përmes sinjaleve të dorës. Nëse luani në një lojë të vetme ose të dyfishtë shkop polici ku letrat merren me kokë poshtë, ju mund të vini letrat duke përdorur njërën dorë dhe të gërvishtni tryezën me kartën nëse dëshironi të “Hit”.

Por nëse doni të ‘Qëndroni’, thjesht rrëshqisni kartën. Ju mund t’i ktheni kartat drejtpërdrejt në momentin që ‘Bust’ ose nëse doni të ‘Ndani’, thoni se keni dy 7-ta. Në fund të lojtarit, duhet të lejoni që tregtari të kthejë të gjitha kartat e disponueshme nën patate të skuqura.

Nëse jeni thjesht një fillestar në këtë lojë, është më mirë që të shmangni vendin e fundit në tryezë, në të majtë të lojtarit. Në gjuhën e lojrave, quhet ‘baza e tretë’, dhe ky është lojtari i cili është krijuar për të bërë shfaqjen e fundit.

Ndonjëherë, ky lojtar do të marrë nxehtësinë e lojtarëve të tjerë për të marrë kartën e bustit të tregtarit në vend që të qëndrojë në këmbë. Nëse nuk mund të menaxhoni nxehtësinë ose presionin, më mirë uleni në një vend tjetër.

Pikat e Marrjes

 • Blackjack është një lojë e famshme në tryezë dhe njihet për avantazhin e shtëpisë së tij të menaxhueshme prej 1 përqind
 • Në këtë lojë, lojtarët merren me dy letra me një objektiv për të marrë një vlerë dore ’21’ ose afër saj
 • Një lojtar mund të ‘Qëndrojë’ nëse është i kënaqur me vlerën e dorës dhe të shkojë për një ‘Hit’ nëse dëshiron të përmirësojë vlerën e tij të dorës duke tërhequr një letër tjetër
 • Lojtarët gjithashtu mund të Dyfishohen, Të Ndahen ose të bëjnë bast për një Sigurim
 • Ashtu si lojërat e tjera në tryezë, lojtarët pritet të sillen në përputhje me rrethanat dhe të luajnë me respekt

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu