Strategjia D’Alembert

Strategjia D’Alembert

Nëse jeni i ri në tryezën e ruletës ose një lojtar i rastësishëm që ndjek argëtimin dhe disa fitore, Strategjia D’Alembert duhet të shërbejë si përshtatja e përsosur. Ka disa ngjashmëri me strategjinë popullore Martingale, por kjo është krijuar si një version me rrezik të ulët dhe duhet të funksionojë mirë që mund të dyfishojë pjesën e dikujt, si një tek ose çift dhe kuq ose e zi.

Gjërat që duhet të dini për strategjinë D’Alembert

Kjo strategji aktualisht ka disa ngjashmëri dhe kundërvepron kufijtë e Strategjisë Martingale. Si strategji, kjo u zhvillua dhe popullarizua nga Jean Le Rond D’Alembert, një mjek dhe matematikan francez. Lindur gjatë 18 th Shekulli, D’Alembert ka këtë besim se të gjitha rezultatet me një mundësi 50-50 për të fituar gjithmonë do të ekuilibrojnë njëra-tjetrën.

Ai shpjegoi se Rezultati A do të ketë një shans më të lartë për të fituar nëse Rezultati B do të kishte ndodhur shumë herë me radhë. Për shembull, nëse basti ‘i kuq’ po luhet për mjaft kohë, vetëm vijon se mundësia për të goditur një ‘të zezë’ në raundin tjetër rritet. Shkurtimisht, në parimin D’Alembert, rezultatet pritet të ekuilibrojnë njëra-tjetrën, duke rezultuar në të dy rezultatet të shfaqen pothuajse të njëjtën numër herë. Sigurisht, kjo ide e D’Alembert ka disa probleme duke ditur që çdo rrotullim i rrotës është gjithmonë i rastësishëm, edhe pse një numër i caktuar ose ngjarje ka ndodhur 20 ose 50 herë rresht.

Ja se si mund ta luani strategjinë e basteve D’Alembert

Kjo strategji vjen me rregulla themelore dhe e përsosur kur luani alternativa bastesh që mund të dyfishojnë bastin tuaj, si një çift apo çift dhe një të kuq ose të zi. Së pari, do të duhet të identifikoni së pari pjesën kryesore që dëshironi të përvetësoni. Në çdo humbje që do të hasni në tryezën e ruletës, do të duhet të rritni bastin tuaj me një njësi, por do ta zvogëloni me të njëjtin numër në rast se fitoni raundin.

Sigurisht, përjashtimi nga ky rregull është nëse fitoni herën e parë dhe nuk do të jeni në gjendje të ulni bastin tuaj bazë. Këtu, një njësi bastesh është e barabartë me pjesën bazë, që do të thotë se gjatë gjithë lojës do t’ju duhet të rrisni dhe ulni bastin tuaj në varësi të rezultateve të bastit.

Thuaj për shembull se keni filluar me një baste bazë me vlerë 2 €, dhe e vendosni atë në një ‘të kuqe’ dhe keni humbur kur topi ka rënë. Nëse është kështu, duhet të rritni bastin tuaj me një njësi, duke rritur bastin në 4 € në shfaqjen tjetër. Dhe nëse humbni përsëri në raundin tjetër, do t’ju duhet të rritni bastin nga një njësi, duke e shtyrë atë në 16 €. Por nëse keni arritur të fitoni një fitore, Strategjia D’Alembert kërkon një ulje të bastit tuaj të ardhshëm me një njësi.

Pikat e Marrjes:

  • Strategjia D’Alembert u popullarizua nga Jean Le Rond D’Alembert gjatë 18 th shekulli dhe ndan disa ngjashmëri me strategjinë e Martingale
  • Gjatë kohës së tij, D’Alembert propozon që kur ka dy rezultate të mundshme A dhe B dhe rezultati A të shfaqet për ca kohë, pritet që së shpejti Rezultati B të shfaqet
  • Në strategjinë e basteve D’Alembert, një lojtar duhet të identifikojë së pari një njësi të basteve bazë

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu