Strategjia e Fibonacit

Strategjia e Fibonacit

Kur bëhet fjalë për bast, është e rëndësishme që dikush të miratojë një strategji bastesh që mund të mbrojë paratë e fituara me vështirësi. Me një strategji të shëndoshë bastesh, ju jo vetëm që rrisni shanset për të fituar në tryezë, por gjithashtu ju ndihmon të mbani nën kontroll emocionet tuaja. Një strategji e tillë e famshme e basteve që është e popullarizuar në mesin e lojtarëve të ruletës është Strategjia Fibonacci.

Që nga viti 1202, Strategjia Fibonacci është një nga strategjitë e njohura të basteve përreth. Krahasuar me strategjitë e tjera, kjo konsiderohet më e sigurt dhe ende u ofron lojtarëve potencialin për të fituar.

Bazat e Strategjisë së Ruletës Fibonacci

Ndërsa kjo përdoret gjerësisht kur luan ruletë, strategjia nuk u zhvillua së pari për lojën. Në fakt është një teori Matematikore ku një lojtar do të fillojë me një dhe do të mbledhë dy numrat e mëparshëm për të dalë me numrin pasardhës në seri. Ja një vështrim në serinë Fibonacci:

1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89 dhe kështu me radhë

Në këtë seri numrash, dy numrat e parë janë 1 dhe për të marrë numrin e tretë, këta dy numra duhet të shtohen. Procesi përsëritet kur dikush dëshiron të vazhdojë sekuencën. Kur aplikohet në sekuencën tuaj të basteve, nuk pritet të filloni me 1. mund të filloni nga çdo numër me kusht që sekuenca tjetër e numrave të ndjekë të njëjtën teori.

Këtu është një shembull themelor kur doni të luani këtë strategji. Nëse vendosni një bast mbi një rezultat dhe humbni, thjesht vendosni një bast që është e barabartë me 2 bastoret e fundit të bëra për të kompensuar humbjet tuaja. Por nëse fitoni në një raund, duhet të ktheheni në bastin tuaj fillestar, si 1 njësi bastesh.

Si funksionon progresi pozitiv dhe negativ

Në shembullin e mësipërm, qasja e basteve e përdorur është progresioni negativ. Në çdo humbje të bërë, një lojtar duhet të rrisë sasinë e bastit. Ekziston gjithashtu një progresion pozitiv që mund të adoptohet kur luani. Ju rrisni shumën e bastit sa herë që fitoni.

Le të themi që ju filloni me 1 njësi bastesh dhe në rënien tjetër të topit, ju fitoni. Duke përdorur progresin pozitiv, ju do ta rrisni atë në 2 njësi bastesh. Raundi është i juaji përsëri dhe pas dy raundeve të basteve, tani keni 6 njësi. Nëse në progresion negativ keni filluar edhe me 1 njësi bastesh, kjo do të thotë që do të fitoni vetëm 4 njësi në fund të lojës. Përparimi pozitiv ofron një fitim të mirë, duke dhënë një rritje prej 33.33% të fitimeve tuaja.

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e këtij sistemi bastesh?

Kjo strategji është e ngjashme me Martingale si më pak e rrezikshme. Nëse keni një bankroll të mirë dhe vendosni bastet tuaja në baste që paguajnë madje, strategjia do të sigurojë disa fitime. Shqetësimi kryesor me këtë strategji është se kërkohet që të ketë një bankroll të madh i cili mund të kompensojë një varg humbjesh. Nëse humbni 19 baste radhazi, do të humbni më shumë se 10,000 njësi bastesh dhe duhet të luani më shumë se 6,000 njësi për të vazhduar sekuencën,

Pikat e Marrjes:

  • Strategjia Fibonacci në fakt bazohet në një seri matematikore të numrave
  • Përdorimi i serive të numrave daton që nga vitet 1200 dhe nuk u përdor për herë të parë për të luajtur ruletë
  • Bastet e bëra duke përdorur Strategjinë Fibonacci do të ndjekin renditjen e numrave
  • Mund të vijë në dy variante, Përparimi Negativ dhe Pozitiv. Në progresion negativ, ju i rrisni bastet tuaja pas çdo humbje. Lojtarët do të bëjnë të kundërtën kur luajnë progresion pozitiv

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu