Strategjia e Labouchere

Strategjia e Labouchere

Strategjitë e ruletës vijnë në shumë forma dhe në nivele të ndryshme vështirësie. Për shumicën e lojtarëve të ruletës së rastësishme, më e popullarizuara është strategjia Martingale e cila kërkon një rregullim bastesh të lehtë për tu ndjekur pas çdo humbjeje. Thjeshtësia e saj e bëri atë një nga strategjitë më të përdorura sot. Por ekziston edhe një strategji që kërkon pak hulumtim dhe punë të palodhur: Strategjia e Labouchere.

Si funksionon strategjia e basteve?

Si një strategji bastesh, Labouchere mund të përdoret në të gjitha alternativat e basteve, por zbatohet më mirë në ato që mund të dyfishojnë pjesën e dikujt, si bastet në të zezë ose të kuqe. Që kjo strategji të funksionojë, do t’ju duhet të shënoni dhe ndryshoni numrat, mundësisht duke përdorur një stilolaps ose letër ose një pajisje të lëvizshme.

Për të filluar, do të duhet të vendosni së pari për sasinë e bastit që dëshironi dhe mund ta bëni këtë duke shënuar një sërë numrash. Zgjidhni numrat, dhe gjithashtu mund të përcaktoni gjatësinë e sekuencës. Këtu keni një seri shembull të numrave që dëshironi të merrni parasysh nëse doni të fitoni 10:

1-1-2-2-2-1-1

Mbani në mend se sekuenca është zgjedhja juaj personale. Këtu, ju do të vendosni shumën e parave që dëshironi të fitoni, thoni 10 £, dhe do t’ju duhet ta ndani këtë në një sekuencë siç tregohet më lart. Kur dëshironi të filloni bastin në një lojë ruletë, duhet të merrni pjesët më të djathta dhe të majta të sekuencës, shtoni ato për të identifikuar bastin. Duke përdorur serinë e mësipërme, do të duhet të vendosni një bast fillestar prej 2.

Në rast se basti juaj arrin të fitojë, do t’ju duhet të anuloni këto numra në seri pasi që një pjesë e qëllimit tuaj është arritur. Duke përdorur të njëjtën seri numrash, seria tani do të duket si ajo më poshtë:

1-2-2-2-1

Tani, ju do të bëni raundin e dytë të procedurës së basteve. Përsëri, do t’ju duhet t’i kushtoni vëmendje numrave në anën e majtë dhe të djathtë të serialit tuaj. Duke përdorur shembullin, numrat janë 1 dhe 1, duke e vendosur bastin tuaj edhe 2 herë. Do të duhet ta përsërisni këtë proces derisa të anulohen të gjithë numrat e serive.

Nëse për shembull, e keni humbur bastin tuaj, nuk keni nevojë të anuloni numrat në seri. Në vend që t’i anuloni, thjesht shtoni numrin që sapo keni vënë në garë në pjesën e djathtë të renditjes së numrave. Nëse keni bërë bastin fillestar dhe e keni humbur atë në lojë, sekuenca e numrave do të duket si ajo më poshtë:

1-1-2-2-2-1-1-2

Mbani në mend se qëllimi kryesor i Strategjisë Labouchere është të anulojë të gjithë numrat e treguar në seri. Dhe kjo bëhet duke fituar bastin e bërë. Nëse bast ka humbur, numri (shuma e bastit) do të shtohet në sekuencë, veçanërisht në pjesën e djathtë të serisë.

Këtu janë disa përkujtesa që mund të dëshironi të mbani mend kur luani këtë strategji.

  • Së pari, duhet të anuloni numrat në anën e majtë dhe të djathtë pasi të keni fituar një fitore.
  • Mos anuloni numrat nëse keni hasur në humbje. Do të duhet t’i shtoni këto në anën e djathtë të sekuencës.

Cilat janë pikat e mira dhe pikat e këqija të Labouchere?

Ashtu si strategjitë e tjera të basteve ose lojërave, Labouchere gjithashtu vjen me grupet e veta të mirat dhe të këqijat. Një nga gjërat më të mira në lidhje me këtë strategji është se duhen afërsisht 33% e bastoreve të fituar për të fituar një fitim. Sipas disa testeve të bëra në strategji, lojtarëve do t’u duhen vetëm 33% plus 2 baste. Kjo do të thotë që nëse luani 75 raunde në një tryezë ruletë, ju duhen vetëm rreth 25 plus 2 baste për të bërë një fitim. Kjo konsiderohet një shumë e ulët, duke e bërë Labouchere një strategji ideale për lojtarët që duan ta përfundojnë ditën me një fitim të shënuar.

Ndërsa ky informacion është tërheqës, mbani në mend se ky llogaritje bazohet vetëm në teori. Mbani në mend se çdo lojë e ruletës dhe rënia e topit është unike. Dhe ashtu si Strategjia Martingale në ruletë, ka një shans të madh që të përfundoni me një brez të keq të gjatë. Dhe kur kjo rresht humbjesh të ndodhë, ajo përfundimisht do të përkthehet në një bast më të madh që duhet të luhet, derisa të arrijë deri në pikën që nuk është më e mundur që ju të vazhdoni lojën për shkak të uljes së kartëmonedhës.

Pikat e Marrjes:

  • Labouchere është një strategji bastesh për lojën e ruletës të popullarizuar nga Henry Labouchere, një lojtar i pasionuar i ruletës
  • Krahasuar me strategjitë e tjera të ruletës, Labouchere kërkon që një lojtar të dalë me një sekuencë numrash, të regjistrojë dhe modifikojë këto numra bazuar në rezultatet e lojës.
  • Për të filluar marrëveshjen e basteve, lojtarët do të duhet të marrin numrat më të majtë dhe të djathtë dhe t’i shtojnë këto për të identifikuar sasinë e bastit që duhet bërë.
  • Nëse bast është i suksesshëm, numrat më të majtë dhe të djathtë anulohen
  • Por nëse basti humbi, numrat nuk hiqen nga sekuenca. Në vend të kësaj, shuma e paguar do të shtohet në anën e djathtë të sekuencës
  • Ashtu si strategjitë e tjera, Labouchere ka grupin e vet të pro dhe kundër. Sistemi lejon lojtarët të fitojnë një fitim të mirë, por mund të jetë i dhimbshëm nëse plotësohet një varg i keq humbjesh

Çfarë duhet të dini për sfondin e Labouchere?

Labouchere kërkon pak punë dhe përkushtim. Lojtarët duhet të shkruajnë numrat kur bëjnë bastet e tyre. Kjo strategji i atribuohet një politikani dhe gazetari britanik, Henry Labouchere, të cilët kanë pasion për kazinotë, veçanërisht ruletën. Sot, është një nga strategjitë më të përdorura që ofron lojtarë me një shans të madh për të fituar fitimet.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu