Duart Texas Holdem

Duart Texas Holdem

Vlera e duarve në lojën e pokerit do të vendosë se kush do ta fitojë lojën. Pra, nëse doni të fitoni vazon dhe të bëni përshtypje për lojtarët e tjerë, atëherë duhet të dini renditjen e duarve të pokerit.

Në këtë udhëzues, ne do t’ju udhëzojmë përmes 10 kombinimeve më të mira të pokerit që mund të bëni për të fituar të drejtën për të marrë tenxhere në shtëpi.

Duart kryesore të Pokerit, të Renditur nga Më të Lartët në Më të Ulëtat

 • Royal Flush . Kjo është dora më e mirë që mund të formoni në këtë lojë me letra. Ju mund ta krijoni këtë kombinim fitues me një 10, Jack, Queen, King dhe Ace, të gjitha nga e njëjta kostum.
 • Drejt Flush . Ju keni pesë letra me radhë, të gjitha vijnë nga e njëjta kostum.
 • Katër të një lloji . Ju keni të njëjtën letër si 8, nga secila prej katër kostumeve.
 • Shtëpia e plotë E njohur gjithashtu si Varka e Plotë, ajo vjen si një palë plus tre të një lloji.
 • Flush . Ky kombinim fitues vjen me pesë letra, të gjitha nga një kostum, dhe jo në renditje numerike.
 • Drejt. Kjo dorë do të shfaqë pesë letra të renditura në renditje numerike, dhe jo domosdoshmërisht të vijnë nga e njëjta kostum.
 • Tre të një lloji . Kjo është e njohur gjithashtu si një Set ose Trips, e cila i referohet tre prej një karte, dhe dy karta jo të çiftëzuara.
 • Dy palë. Ju keni dy çifte të ndryshme të së njëjtës letër në njërën dorë, të themi 2 Aces dhe 2 Queens.
 • Nje pale . Një çiftim i së njëjtës kartë me tre karta të tjera që nuk përputhen.
 • Kartë e Lartë. Dora nuk përmban karta që përputhen, jo në rend të njëpasnjëshëm dhe do të vijnë nga kostume të ndryshme.

Duart kryesore në Texas Hold’em

Të listuara më poshtë janë 10 duart kryesore që mund të eksploroni në lojën e pokerit.

 • Aces xhepi. Kjo është një dorë klasike dhe konsiderohet nga entuziastët si dora më e fortë fillestare që mund të bëni në lojë. Ju mund të merreni me një Ace of Hearts dhe Spade një herë në 221 duar, dhe nëse ndodh, ju jeni favorit 4: 1 për të fituar pothuajse çdo dorë. Mbani në mend se shanset tuaj për të fituar pot do të ulen ndjeshëm me më shumë lojtarë në lojë.
 • Mbretërit e Xhepit. Këta njihen si ‘kaubojtë’ në qarkun e pokerit dhe konsiderohen të preferuarat e duarve gjithashtu pranë Aces.
 • Mbretëreshat e xhepit. Nëse ju caktohen 2 Mbretëresha, mund të siguroheni që kanë mbetur vetëm tetë karta ose më pak nëse vendosni t’i merrni paratë tuaja kundër një lojtari me një ace, një mbret ose ace-mbret. Nëse merreni me mbretëreshat e xhepit, rekomandohet që të luani me letra me forcë pak para rënies, dhe duke ngritur ose ngritur nga pozicione të ndryshme çdo herë.
 • Ace-King i përshtatur. Disa do t’i referohen këtij kombinimi si kombinimi ‘Anna Kournikova’. Megjithëse është mirë të shikohet, kjo dyshe nuk do të japë fitime çdo herë. Ky kombinim mund të fitojë kundër çifteve të tjera të xhepit gjysmën e kohës, përveç mbretërve të xhepit dhe aceve.
 • Fole xhepi. Ky është akoma një favorit ose do t’ju ofrojë një shans 50:50 nëse luhet kundër një dore të pa çiftuar dhe mund të bëhet një favorit i fortë para-rënies para çifteve të tjerë të xhepit më të ulët.
 • Dhjetëra xhepa. Këto konsiderohen si duar të forta fillestare. Kombinimi konsiderohet i fortë sepse nuk keni nevojë të merrni edhe dhjetë të tjera për të vazhduar. Dhjetërat e xhepit gjithashtu do të fitojnë kundër kartave në pjesën më të madhe të kohës, por ka disa kombinime ku dhjetërat e xhepit janë më të dobëta se kutitë e xhepit.
 • Kostum Ace-Queen. Megjithëse ky konsiderohet si një kombinim i dobët kur krahasohet me Ace-King-un e padëshiruar, përsëri kjo renditet mirë për shkak të forcës së saj relative ndaj duarve të tjera fillestare në poker. Do të ketë raste kur do të paloseni edhe pasi të keni goditur një palë në flop. Por nëse ju mungon flop-i, mund të minimizoni humbjet tuaja me një Ace-Queen.
 • Oferta Ace-King. Ky është një kombinim më i dobët kur çiftëzohet me homologët e përshtatshëm pasi që mundësia e goditjes është zvogëluar. Akoma, kjo do t’ju japë një shans prej 40% për të fituar kundër një dore tjetër përveç aceve ose mbretërve.
 • Ace-Jack i përshtatur . Ashtu si ace-mbretëresha dhe ace-mbretëresha e përshtatshme, kjo dorë mund të formojë një skuqje mbretërore. Por kjo çift duhet të luhet me kujdes, veçanërisht nëse lojtari tashmë është ngritur. Mos u mbështet shumë në këtë kombinim, pasi një kombinim i ace-king ose ace-mbretëreshë mund të mundë lehtësisht ace-jack të përshtatshëm.
 • Kostum mbreti-mbretëreshë. Kjo është pak më e mirë se ace-ten e përshtatshme dhe xhepi 9s, dhe konsiderohet të bie mirë. Me këtë kombinim, ju mund të dilni me disa skuqje dhe drejt, dhe goditja e vetëm një palë gjithashtu mund t’ju japë një dorë të mirë. Por ju duhet të palosni dorën nëse veprimi në tryezë sugjeron që lojtarët e tjerë po shkojnë për tenxhere me një dorë të fortë.

FAQs Për Duart e Pokerit

Cila konsiderohet si dora më e mirë në lojë?

Ju nuk mund të gaboni me Royal Flush. Kjo dorë është e përbërë nga Ace, King, Queen, Jack dhe një 10 të gjithë vijnë nga e njëjta kostum. Kjo është dora më e mirë e mundshme që mund të bëni kur luani poker. Royal Flush është ndryshe nga Straight Flush sepse është rregulluar në një sekuencë.

A mund të jetë Royal Flush im ndonjë kostum?

Po, është e mundur. Kjo lejohet me kusht që Royal Flush të vijë me një kostum uniform.

Cilat janë shanset e mia për të mbledhur një Royal Flush?

Duke pasur parasysh që një kuti kartash ka 53 letra, probabiliteti që lojtari i parë të shpërblehet me këtë kombinim fitues është 1 në 30,940.

Çfarë është një Straight Flush dhe si funksionon?

Në poker, kjo dorë përmban pesë letra që rregullohen numerikisht, dhe të gjitha vijnë nga e njëjta kostum. Për shembull, një Straight Flush do të shfaqë një Mbretëreshë, Jack dhe 10 deri në 8 të gjitha që vijnë nga e njëjta kostum. Lidhur me vlerën e tyre, Straight Flush është renditur pranë Royal Flush.

Çfarë është një Shtëpi e Plotë dhe si funksionon?

Përveç faktit që ky kombinim është bërë një subjekt i popullarizuar në një komedi të viteve 1980, Shtëpia e Plotë në poker i referohet tre letrave të të njëjtit gradë ose numrit, dhe dy letrave nga tjetra. Një shembull i një Shtëpie të Plotë do të përfshijë dy mbretër dhe tre gjashtë gjashtë.

Çfarë mund të rrah Flush-i im?

Flush mund të jetë çdo dorë me letër të lartë, dy palë, një palë të vetme, tre të një lloji, apo edhe një të drejtë. Flush nuk do të funksionojë kundër Straight Flush, katër të një lloji dhe një Shtëpie të Plotë. Tani, nëse ka dy duar Flush në garë, vlera përfundimtare e rrafshit të dorës do të bazohet në kartën e rangut më të lartë.

Cila kostum konsiderohet më e mira në poker?

Në Texas Hold’em, asnjë kostum nuk konsiderohet si më i miri ose më i vlefshmi. Të gjitha kostumet janë krijuar dhe krijuar në të njëjtën mënyrë, dhe këto renditen në mënyrë të barabartë. Por disa lojëra përcaktojnë një renditje për kostumet me shkopinj, diamante, zemra dhe lopata të rregulluara nga më e ulëta tek më e larta. Në disa lojëra, kostumet mund të përdoren si thyebreaker.

A ka nevojë për të memorizuar renditjen e duarve kur luani poker?

Jo, nuk ka nevojë të mësosh përmendësh vlerat e ndryshme të duarve, por është më mirë që të jesh i vetëdijshëm për duart e forta dhe të dobëta. Nëse është e mundur, merrni një kopje të renditjes së dorës dhe mbajini ato afër. It’sshtë më lehtë të luani lojën e pokerit nëse dini se cilat duar mund të mposhtni.

Sa letra duhen për të luajtur lojën e pokerit?

Nëse jeni duke luajtur Texas Hold’em, ju do të filloni lojën me dy letra me vrima dhe 5 letra të tjera të përbashkëta në mes të tryezës ose bordit, dhe këto jepen në 3 raunde. Nga 7 kartat e mundshme, pritet që ju të dilni me vlerën më të mirë të dorës duke përdorur 5 karta. Kuverta vjen me 52 letra, me 13 letra nga Deuce në Ace nga secila kostum.

Si shpërndahen kartat në Texas Hold’em?

Nëse luani lojën për herë të parë, tregtari do t’ju caktojë dy letra me vrima që merren me kokë poshtë. Pas kësaj, ju do të merrni pjesë në raundin e basteve para flopit ku lojtarëve u jepet një shans për të kontrolluar letrat e tyre, të bëjnë një bast ose të palosin dorën.

Më pas tregtari do të vendosë tre kartat e bashkësisë ballë për ballë në tryezë ose tabelë. Kjo ngjarje quhet ‘dështim’. Pason një raund tjetër bastesh, dhe pas këtij raundi, një kartë tjetër shtohet në grupin e kartave të komunitetit. Kjo njihet si ‘Kthesa’, dhe kjo pasohet nga një grup tjetër bastesh.

Dhe së fundmi, karta e fundit e komunitetit caktohet ballë për ballë në tryezën e cila fillon ‘Lumin’. Gjatë kësaj kohe, lojtarët do të vijnë me kombinimin e tyre më të mirë të duarve duke përdorur 5 letra, duke përdorur kartat e komunitetit në tryezë dhe dy letrat me vrima. Loja tani do të fillojë raundin e fundit të basteve dhe vendoset fituesi i vazos.

Kur bëhet fjalë për lojën e drejtpërdrejtë të pokerit, para se të merret me kartat për Flop, Turn dhe River, tregtari i caktuar do të bëjë së pari një kartë djegieje. Letra e djegies merret me fytyrë poshtë, dhe kjo kartë nuk duhet të shihet nga askush.

A do të më njoftojë softueri i dhomës së pokerit nëse fitoj vazon?

Kjo do të varet nga softueri i pokerit i përdorur nga kazinoja online. Nëse jeni i ri në faqen e internetit të pokerit, sigurohuni që së pari ta luani falas, kështu që do të kuptoni se si funksionon.

Pikat e Marrjes:

 • Loja e pokerit vendoset nga vlera e duarve.
 • Duart e ndryshme do të marrin vlera të ndryshme, prandaj më së miri është t’i dini këto.
 • Ekziston një renditje e duarve të pokerit me Royal Flush si dora më e mirë që mund të bëni në lojën e pokerit.
 • Kur bëhet fjalë për duart më të mira fillestare në poker, çifti më i mirë janë Pces Aces të ndjekura nga Pocket Kings.
 • Ekziston një ndryshim midis Royal Flush dhe Straight Flush.
 • Nuk ka nevojë të mësoni përmendësh renditjen e duarve të pokerit, por ia vlen të mësoni se cilat duar të pokerit konsiderohen më të mirat dhe cilat konsiderohen më të dobëtat.
 • Në lojën e pokerit, lojtarët merren me 2 letra të para të cilat njihen si letra vrima. Ekzistojnë tre faza ose faza në lojën e pokerit, dhe përfshin Kthesën, Flop dhe Lumin.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan 简体中文 Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu