Shanset Texas Holdem

20 shanse Texas Holdem

Pra, ju doni të fitoni në lojën e pokerit? Nëse po, atëherë duhet të dini për shanset. Më poshtë janë renditur disa mosmarrëveshje për poker dhe informacione që mund të ndihmojnë në rritjen e shanseve tuaja në tryezën e pokerit herën tjetër kur luani.

 1. Fillimi me duar premium

A e dini se keni një shans prej 2.1% për të mbledhur një fillim të lartë, me çifte figurash, dyshe asesh ose AK të përshtatshme? Nëse keni arritur t’i merrni këto, mbajeni atë dhe luani fort.

 1. Shkuarja për një Flush

Nëse ju jeni vetëm një letër më pak se skuqja e plotë (barazim i skuqur), kjo ju jep një 34.97% përqind të bërjes së dorës.

 1. Bëni kujdes me kartat e përshtatshme

Kështu që ju keni dy letra të përshtatshme. Mos e luani automatikisht çiftin pasi ajo vetëm do të rrisë dorën tuaj me 2.5%.

 1. Gjeni dyshet

Ju keni një shans prej 32.43% për të gjetur një palë për kartat tuaja të vrimave.

 1. Tre-nga-një-lloj

Nëse keni mbledhur një palë, shansi për të goditur një nga tre të një lloji është 7.5 / 1. Kështu që ju duhet të luani çiftet tuaja të vogla në mënyrën e duhur, dhe nëse çmimi është i duhur.

 1. Brenda drejt

Kjo nuk është një arsye e rekomanduar për vizatim, me lumin dhe kthesa pritet të vijë së shpejti.

 1. Çiftimi i tepërt

Nëse dy palë po shkojnë për fitore, dyshja më e madhe ka një shans prej 80% për ta arritur atë. Nëse dora juaj përmban mbretëresha dhe vëreni se një bast ishte ngritur dhe ri-ngritur, ekziston një shans i madh që lojtari tjetër të ketë mbretër, ase ose të dy. Ky është një sinjal se është koha të paloset.

 1. Mbledhja e kartave perfekte

Ju keni një shans shumë të vogël për të mbledhur karta perfekte. Nëse dora juaj kërkon dy letra të sakta në kthesë dhe lumë, ju jepet vetëm një shans prej 0,03%. Nëse keni një, shansi për të mbledhur tjetrin është vetëm 4.55%.

 1. Goditja në dërrasë

Ju mund të rrisni shansin tuaj për të mbledhur një palë rritet përgjysmë buzë lumit.

 1. Drejt përpara

Nëse arrini të hidhni një barazim të hapur të hapur në lojën e pokerit, ai do t’ju ofrojë tetë letra të mundshme që mund të rrumbullakosin dorën. Kjo do të thotë që ju do të godisni dorën tuaj nga lumi 31.5% çdo herë. Ne sugjerojmë që të fitoni duart në mënyrë që të shikoni kartën tjetër.

 1. Gara e kartave

Një përballje midis një palë dhe dy kartave të mbingarkuara njihet si garë ose prerja e monedhave sepse secili kombinim ka 50% të mundësive për të fituar çdo herë. Tani, nëse kartat shtesë të lojtarit janë të përshtatshme, çifti do të ketë një shans prej 46% në 54%, por nëse jo, shansi i fitores lëviz një nivel më të lartë në 48% në 57% shumicën e kohës.

 1. Shënime për shkelësin

Nëse letra e sipërme e dorës tuaj përputhet me atë të lojtarit tjetër, por ju keni një goditës të vogël, atëherë ju jepet vetëm një shans prej 24% për të fituar. Për shembull, nëse keni një mbretëreshë që shkon kundër një mbreti ose ace, atëherë shansi juaj është i përafërt1 me 4.

 1. Lidhës të përshtatshëm

Shumica e lojtarëve do të preferojnë lidhësit e përshtatshëm për mesin, si më të mirë në krahasim me aces, sepse këto mund t’ju japin më shumë shanse për të mbledhur drejt dhe në skuqje. Por nëse po mbani acet, mos u shqetësoni. Mbani në mend se çifti i tepërt është një favorit i madh për lidhësit e përshtatshëm për afërsisht 80% të kohës.

 1. Çift xhepi

Ju do të merreni me një palë xhepi një herë në 17 duar.

 1. Flush lart

Duhet gjithmonë të palosni duart e ulëta. Edhe nëse dora juaj është e përshtatshme, shansi juaj për të rënë në skuqje është i fiksuar në 0.8%.

 1. Flopping dy palë

Ju keni një shans shumë të vogël për të ndërprerë dy palë nga kartat e vrimave jo të çiftuara. Kjo duhet t’ju japë vetëm një shans prej 2%.

 1. Shtëpi e plotë

Nëse keni arritur të grumbulloni dy palë në çast, do t’ju jepet një mundësi 16,74% për të bërë një shtëpi të plotë.

 1. Një tjetër shtëpi e plotë

Por nëse keni arritur të hidhni tre llojet e një lloji, tani keni një mundësi 33.4% për të marrë shtëpinë e plotë ose më mirë buzë lumit.

 1. Kartat e drejtpërdrejta

Kështu që ju rrezikuat me karta të rastit për të marrë blinds dhe u thirrët nga një AK. Akoma, letrave më të ulta të rastësishme u jepet një mundësi 35% për të fituar në këto raste.

 1. Në fole xhepi

Kini kujdes me folenë e xhepit kur luani Texas Hold’em Poker. Këto karta mund të jenë të shkëlqyera për t’u parë, por shanset tuaj për të marrë një kartë më të lartë në flop janë vetëm 52%. Kjo përkthehet në një gjysmë shansi për të mbijetuar në lojë.

Pikat e Marrjes:

 • Si një lojtar poker, ju gjithashtu duhet t’i kushtoni vëmendje mosmarrëveshjeve në tryezë.
 • Shanset mund t’ju ndihmojnë të merrni vendime të informuara mbi veprimet tuaja dhe vendimet e basteve.
 • Një kuptim i shanseve në tryezë do t’ju vendosë në një pozitë më të mirë.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu