Si të luani Texas Holdem

Si të luani Texas Hold’em

Texas Hold’em Poker është një lojë e njohur me letra me rregulla themelore. Por nëse jeni i ri në lojë dhe ju pëlqen të mësoni bazat, atëherë informacioni i mëposhtëm mund të shërbejë si udhëzuesi juaj. Për artikullin, ajo rendit disa tema për të mbuluar aspekte të ndryshme të lojës me letra.

Dhe ashtu si lojërat e tjera të lojërave të kazinosë, Texas Hold’em gjithashtu përdor disa terma që janë thelbësorë për të kuptuar lojën. Këtu keni një vështrim të shpejtë të termave më të rëndësishëm që duhet të dini kur luani Hold’em në internet.

 • Blinds : Këto janë bastet tuaja të detyruara që i bëni pak para se letrat të merren në tryezë.
 • Butoni . Ai vepron si një referencë ose treg për lojtarin që shërben si tregtar në dorën aktuale.
 • Kontrolloni : Gjithashtu punon si një thirrje por nuk ka asnjë bast të përfshirë.
 • Rruga e katërt : Ngjashëm me Kthesën.
 • Rruga e Pestë : Ngjashëm me Lumin.
 • Flop . Kjo i referohet tre kartave të para të komunitetit të shpërndara në tryezë.
 • Gjithë-in : Një skenar bastesh ku lojtari do të hedhë të gjitha skedarët e tij në tryezë.
 • Paraflop : Një ngjarje që ndodh para se të bie.
 • lumi : Cardshtë karta e fundit e shpërndarë e komunitetit.
 • Kthehu : Kartoni i katërt i bashkësisë shpërndahet.
 • Përballja : Pjesa ku lojtarët pjesëmarrës do të zbulojnë kartat e tyre për të njohur fituesin.

Duke luajtur Texas Hold’em

Texas Hold’em Poker është përqendruar në ndërtimin e dorës së djathtë dhe llojit të duhur të basteve që mund të bëhen në çdo raund. Sot, kjo lojë me letra ka disa variacione, përfshirë lojën me para ose turneun Texas Hold’em me rregulla pak më të ndryshme, por objektivi kryesor mbetet i njëjti. Turnetë Hold’em kanë grupin e tyre të rregullave që lojtarët pjesëmarrës duhet të ndjekin. E njëjta gjë është e vërtetë me lojën e parave të gatshme që shpesh luhet në një tryezë të vetme me 2 deri në 10 lojtarë që marrin pjesë në rrugë.

Ato mund të ndryshojnë në disa rregulla, por objektivat e përgjithshme të lojës mbeten të njëjtat. Lojtarët duhet të fitojnë sa më shumë patate të skuqura dhe një vazo fitohet nëse mund të keni dorën më të mirë në tryezë. Kjo lojë është e përbërë nga tre pjesë të rëndësishme:

 • Vendosja
 • Raundet e basteve
 • Përballja

Zgjedhja e një tregtari

Para fillimit të lojës, është e rëndësishme të siguroni patate të skuqura dhe llojin e patate të skuqura që do t’i jepen lojtarit. Por për të adresuar këtë, është më mirë të kuptoni së pari natyrën e lojës. Le të supozojmë se të gjithë lojtarët kanë skedarët e tyre. Shqetësimi tjetër në tryezë është të zgjedhësh lojtarin që do të fillojë lojën si tregtar. Në këtë lojë me letra, ka një tregtar të rradhës, që do të thotë që çdo pjesëmarrës në tryezë do të marrë atë pozicion tregtari, duke lëvizur në të majtë të tregtarit të parë.

Një mënyrë për të zgjedhur fillimisht tregtarin është t’i jepni secilit lojtar një kartë. Lojtari që merr kartën me vlerën më të lartë do të shërbejë si tregtar. Pasi dora të ketë përfunduar, butoni i tregtarit do t’i caktohet lojtarit në të majtë.

Sigurimi i Blinds

Pasi të jetë identifikuar tregtari, atëherë është koha për të siguruar blinds. Ekzistojnë dy lloje blinds të përdorura në këtë lojë – blind i vogël dhe i madh. Lojtari në të majtë të drejtuesit të caktuar do të vendosë blindin e vogël. Blindi i madh, i cili shpesh është dyfishi i blindit fillestar, vihet nga lojtari në të majtë të blindit të parë. Sasia e blindëve të vendosur në tryezë do të përcaktojë llojin e lojës që do të luhet.

Marrëveshja më e rekomanduar është që lojtarët të blejnë për të paktën 100 herë më shumë se madhësia e madhe e identifikuar. Për shembull, nëse doni të blini për 20 dollarë, atëherë blinds duhet të lidhen me 10 ¢ dhe 20 ¢ për blinds të vogla dhe të mëdha. Pas zgjedhjes së blinds, do të jetë më e lehtë për të identifikuar llojet e patate të skuqura për t’u luajtur. Duke përdorur shembullin e mësipërm, do t’ju duhen patate të skuqura 10 “, 20” ose edhe 1 “.

Rregullat e basteve për tu mbajtur në mendje

Personi i caktuar si tregtari për lojën do të merret i pari nga e majta duke lëvizur në drejtim të akrepave të orës rreth tryezës. Secilit lojtar do t’i caktohen dy letra të njohura si letra vrima. Në këtë lojë me letra, lojtarët mund të llogarisin në një minimum prej një raundi bastesh deri në një maksimum prej katër.

Një dorë konsiderohet se ka mbaruar nëse të gjithë lojtarët përveç njërit janë palosur tashmë, ose raundi i katërt dhe i fundit i basteve ka përfunduar me disa lojtarë akoma në dorë. Pas përfundimit të kësaj pjese, lojtarët do të marrin pjesë në një përballje, dhe lojtari me dorën më të mirë do të fitojë. Tani, nëse dy lojtarë ndajnë të njëjtën vlerë dore, atëherë ata do të ndajnë poçin gjithashtu.

Rregullat për regjistrimin paraprak

Kur të gjitha kartat janë marrë me lojtarët pjesëmarrës, atëherë ju tani jeni në raundin e basteve para rekordit. Atëherë lojtarët lejohen të hedhin një vështrim në letrat dhe të vendosin se çfarë veprimi duhet të bëjnë. Raundi fillon me lojtarin që vendos në anën e majtë të blindit të madh. Lojtari i caktuar ka tre mundësi për të marrë këtu:

 • Mos paguani asgjë dhe hidhni kartën dhe prisni të luajë një marrëveshje tjetër.
 • Kjo përfshin përputhjen e shumës në blind të madh.
 • Kjo bëhet duke dyfishuar sasinë e blindit të madh.

Pasi lojtari i caktuar ka përfunduar veprimin e tij, lojtari tjetër në të majtë do të ndërmarrë veprimin e tij, duke pasur parasysh tre opsionet në dispozicion. Nëse lojtari i mëparshëm i ngritur, shuma e mbledhur është shuma që duhet të thirret nga lojtari tjetër, ose ai mund të mbledh përsëri.

shënim : Rritja është e barabartë me shumën e një bast plus shumën e mëparshme të basteve. Për shembull, nëse blindi i madh për tryezë është 10, dhe lojtari i parë i caktuar dëshiron të ngrejë, atëherë ai do të vendosë 20 në tryezë. Dhe nëse lojtari tjetër dëshiron të bëjë të njëjtën gjë, atëherë kjo do të rritet në 30 (bast i mëparshëm + një bast tjetër).

Çfarë ndodh gjatë rrëzimit

Dështimi ndodh kur bastet e para rekordit kanë përfunduar. Flop jepet me kartën e sipërme të kuvertës të vendosur me fytyrë poshtë (kjo shërben si letër djegieje), dhe tre letra të tjera që merren me fytyrë lart. Pasi të jenë trajtuar këto letra, kjo është koha që lojtarët tani mund të bëjnë bast. Për këtë raund, përdoren të njëjtat rregulla në bast, përveç disa ndryshimeve të vogla si:

 • Lojtari i parë që merr vendimin është lojtari tjetër me një dorë në anën e majtë të tregtarit.
 • Lojtari i parë mund të bëjë bast ose të kontrollojë, dhe meqenëse asnjë bast nuk është dorëzuar, thirrjet bëhen falas.

Bast në flop korrespondon me shumën ose madhësinë e big blind.

Çfarë ndodh gjatë kthesës

Pas përfundimit të basteve gjatë flop, tregtari tani do të tregojë një kartë me fytyrë poshtë dhe një kartë tjetër me kokë. Ky kombinim quhet ‘djegia dhe kthimi’. Pasi të jetë trajtuar kjo kthesë në tryezë, fillon raundi i tretë i basteve. Rregullat në bast janë të ngjashme me raundin e basteve me një ndryshim – madhësia e bastit dhe raundi i fundit i basteve gjithmonë dyfishohet.

Çfarë ndodh gjatë lumit

Nëse më shumë se një lojtar ka mbetur në tryezë dhe nuk ka zgjedhur të palos, atëherë lumi trajtohet. Për ta bërë këtë, tregtari do të tregojë një letër me kokë poshtë, dhe një tjetër do të merret me fytyrë. Kjo konsiderohet si rruga përfundimtare dhe nuk do të merren më letra me lojtarin.

Çfarë ndodh gjatë përballjes

Pas përfundimit të raundit të basteve në lumë, të gjithë lojtarët pjesëmarrës do të bashkohen në përballje. Pika kryesore e përballjes është gjetja e dorës (lojtarit) më të mirë i cili do të fitojë vazon. Këtu janë disa rregulla të rëndësishme që duhet të mbani mend gjatë përballjes:

 1. Personi që vë bast në lumë është i pari që do të zbulojë dorën.
 2. Nëse nuk do të ndodhte asnjë bast gjatë lumit, personi më i afërt në të majtë të tregtarit do të tregonte dorën, duke lëvizur në drejtim të akrepave të orës.
 3. Nëse një lojtar mban një dorë të humbur, ai ka mundësinë të zbulojë letrat ose të përplas dorën.

Përcaktimi i vlerës së duarve

Ashtu si lojërat e tjera me letra, Texas Hold’em gjithashtu kërkon që ju të ndërtoni dorën më të mirë duke përdorur dy letra dhe kartat e komunitetit të disponueshëm në tryezë. Ju mund të përdorni rregullat e mëposhtme kur vlerësoni kartat.

 1. Mbani në mend se një skuqje është gjithmonë më e mirë se një e drejtë, dhe tre-e-një-lloj do të mundë një palë.
 2. Duart tuaja të pokerit duhet të përbëhen nga pesë letra.
 3. Kartë e Lartë. Kartat e platingut renditen deuce (2) si më të ultat me Ace si më të lartat. Thuaj që dy lojtarë marrin të njëjtën letër të lartë; atëherë e dyta më e larta do të përcaktojë se kush ka vlerën më të mirë.
 4. Një çift i dy letrave të së njëjtës gradë gjithmonë do të vënë bast në kartën e lartë. Nga çiftet, një palë Aces konsiderohet më e mira.
 5. Dy palë. Dy palë do të mbajnë gjithmonë një palë letra. Tani, nëse dy ose më shumë lojtarë kanë të dy çiftet, atëherë çifti më i lartë konsiderohet fitues. Për shembull, Aces gjithmonë do të mundë Mbretërit.
 6. Ky kombinim është më i mirë se i tre-llojeve. Mund të krijoni një direkt nëse keni pesë radhë radhazi me letra.
 7. Kjo gjithmonë do të mundë drejt. Një skuqje i referohet pesë letrave i përkasin të njëjtave kostume, për shembull, të gjitha Diamantet.
 8. Shtëpia e plotë Ky kombinim i kartave do të mundë skuqjen. Ju e dini që keni një skuqje të lehtë nëse keni një palë tre-në-një-lloj dhe një palë.

Pasi të përcaktohet dora fituese, atëherë fituesi do të marrë vazon.

Rregulla të tjera të veçanta të lojës për t’i mbajtur në mendje

 • Rritja

Ju duhet të deklaroni qëllimin tuaj për të ngritur në lojë. Nuk ju lejohet të vendosni patate të skuqura, të ktheheni në pirg dhe të vendosni më shumë patate të skuqura.

 • Për blerjen e patate të skuqura

Numri minimal i patate të skuqura që mund të blini para se të tregohet dora e parë në tryezë do të varet nga rregullat e shtëpisë të miratuara nga kazinoja. Në shumë kazino, numri minimal është shpesh 50 deri 100 herë më i madh blind. Nuk ka asnjë kufizim maksimal kur bëhet fjalë për numrin e patate të skuqura që mund të blini – ju mund të blini sa më shumë që të mundeni. Dhe kur luani një lojë me para, ju mund të rimbushni ose të shtoni më shumë patate të skuqura në çdo kohë midis duarve.

Pikat e Marrjes:

 • Poker Texas Hold’em është një lojë klasike me letra që kërkon nga lojtarët të bëjnë bast dhe të ndërtojnë dorën më të mirë.
 • Kjo lojë përmban tre pjesë të rëndësishme – konfigurimi, raundi i basteve dhe përballja.
 • Para se të fillojë një lojë, lojtarët së pari do të zgjedhin një tregtar dhe sasinë e blinds të vogla dhe të mëdha.
 • Lojtarët do të bëjnë një bast para regjistrimit paraprak. Ata gjithashtu pritet të bëjnë një veprim bazuar në vlerën e dorës së tyre. Lojtarët mund të telefonojnë, palosin ose ngrenë.
 • Dy ngjarjet e tjera të rëndësishme janë ‘Kthesa’ dhe ‘Lumi’.
 • Pas raundit të basteve ‘River’, lojtarët do të luajnë ‘Showdown’.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan 简体中文 Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu