Texas Holdem Për Fillestarët

Texas Hold’em Për Fillestarë

Texas Hold’em mund të duket si një lojë e ndërlikuar me letra, por është argëtuese dhe e lehtë për tu mësuar duke pasur parasysh udhëzimet dhe burimet e duhura. Dhe nëse po kërkoni të mësoni lojën, atëherë keni ardhur në faqen dhe burimin e duhur. Në këtë artikull, ju ndihmojmë të kuptoni mekanikën e lojës. Ky artikull dhe udhëzues janë shkruar me supozimin se ju keni njohuritë themelore të lojës dhe doni të zgjeroni ato që dini.

A është kjo një formë e lojërave të fatit?

Ne jemi në një zonë gri në këtë. Si fillim, duhet të dini se kjo lojë do të kualifikohet si një formë e lojërave të fatit pasi nuk keni kontroll mbi kartat që do t’ju jepen, ose kartat e lojtarëve të tjerë, ose cilat do të vijnë në flop. Ajo që mund të kontrolloni këtu është sasia e parave që mund të vendosni në tenxhere. Kjo do të thotë që ju jeni në kontroll të asaj që do të ndodhë me bankroll tuaj.

Duke menaxhuar sasinë e parave që do të vendosni në tenxhere bazuar në situata të favorshme dhe duke u palosur kur mendoni se shanset nuk janë në favorin tuaj, ju mund të fitoni në lojën e pokerit. Sigurisht, ekziston gjithashtu një shans i madh që të humbni për shkak të rrethanave që nuk mund t’i kontrolloni. Por këto humbje mund të menaxhohen mirë nëse mund të merrni vendime më të mira në krahasim me lojtarët e tjerë që marrin pjesë në lojë.

Strategjia themelore për të ndjekur në Texas Hold’em

Në lojën e pokerit, beteja është midis vlerës së duarve. Përballja midis duarve konkurruese fillon kur ju caktohen dy letra me vrima. Strategjia këtu është që të dalë me dorën më të mirë të mundshme para se të bie. Rekomandohet që të luani 18 deri në 20% të duarve në një tryezë të rregullt pokeri.

Suksesi juaj në lojë do të varet nga numri i letrave që palosni dhe luani. Nëse vendosni disa letra, atëherë nuk do t’ju shpërblejë me një fitim premtues. Ka një shans që të humbni para në duar të dobëta të cilat nuk mund të kompensohen nga duar të mira. Lojtarët me përvojë gjithmonë sugjerojnë që gjithmonë të luajnë fort.

Si të fitojmë kundër lojtarëve të rregullt të Hold’em

Nëse merrni pjesë në lojëra të rregullta poker në kazino, do të zbuloni se shumica e lojërave janë të lira dhe shumë lojtarë priren të luajnë 30% të duarve të tyre. Mbani në mend se kur ata luajnë duar të dobëta para rënies, ata gjithashtu do të tërheqin të njëjtat vlera dore pas rënies. Duart e dobëta janë të dytat më të mirat në tryezë dhe ju doni të përfitoni nga këto letra të luajtura nga lojtarët e tjerë.

Forca e duarve në poker

Qëllimi kryesor i lojës është që të dalë me dorën më të mirë pasi të jenë trajtuar të pesë kartat e komunitetit. Impossibleshtë e pamundur të thuash nëse dora jote është mjaft e mirë sepse vlera dhe rëndësia e duarve do të varet edhe nga të tjerët. Por nëse mund të luash fort pjesën më të madhe të kohës, mund të dalësh me duar më të mira dhe duar më pak të dobëta.

Gjatë secilës dorë, gjithmonë duhet të keni parasysh kartat në tabelë dhe kombinimet e duarve që ato mund të formojnë. Në këtë lojë me letra, informacioni është thelbësor në marrjen e vendimeve të duhura.

Strategjia e para-rënies mund të përdorni

Para se të luani flop, duhet të përgatisni së pari dy letrat e para që ju janë caktuar. Objektivi fillestar është të krijosh një çift të lartë, ose një pa asnjë kombinim tjetër palë në tabelë që mund të tejkalojë tuajat menjëherë pas përplasjes me një goditje të shkëlqyeshme. Një opsion tjetër është të dilni me një dorë që ka një shans të mirë për të formuar një “dorë të madhe” si një skuqje ose drejt.

Duke luajtur KK, QQ, JJ dhe AA

Këto janë duar të çmuara në lojën e pokerit. Gjatë përballjes, një palë e vetme konsiderohet më e mira. Dhe nëse merreni me këto karta, rekomandohet shumë që t’i rrisni ato. Nëse keni AA-KK ose QQ, gjithmonë duhet të rrisni dhe rikrijoni.

Duke luajtur AK-AJ dhe KQ

Këto karta godasin rënien; ata mund të kombinohen për të krijuar një çift të lartë me një goditje të shkëlqyeshme. Goditësit janë të rëndësishëm në këtë lojë me letra sepse lojtarët e pokerit do të hapin të njëjtën palë dhe vetëm goditësi do të thyejë barazimin. Nëse keni një palë, shkelmuesi do të hyjë në lojë. Për të rritur shanset tuaj për të fituar me një goditje, është më mirë që gjithmonë të luani fort. Ju gjithashtu mund të luani një çift të lartë nëse ka një ngritje të shtuar në tryezë. Nëse askush nuk ka ngritur, ju mund të ngrini duart për të përmirësuar vlerën e tij pak para rënies.

Luajtja e lidhjeve të përshtatshme: QJs-89s

Në shumë lojëra poker, disa amatorë shpesh luajnë çdo dy letra të përshtatshme. Ky është një gabim që duhet të shmangni nëse doni të shkurtoni humbjet tuaja. Ajo që mund të bëni në vend të kësaj është të përqendroheni në lidhësit e përshtatshëm sepse këto mund të heqin barazimet e drejta dhe të shpejta. Një i përshtatshëm ose i lidhur nuk është i mjaftueshëm; të dy duhet të paraqesin.

Lidhësit e përshtatshëm mund të funksionojnë në favorin tuaj, sepse këto mund t’ju ndihmojnë të fitoni lojërat kur ato formohen në drejtësi dhe skuqje. Megjithëse këto karta mund t’ju çojnë në fitore të mëdha, ne rekomandojmë që këto të palosen në një ngritje përveç nëse ngritja e tij është jashtëzakonisht e vogël. Ju mund të përfitoni nga këto duar nëse mund t’i merrni këto karta lirë.

Luaj çiftet e xhepit: TT-22

Këto karta mund të kenë qëllimin e tyre edhe në duart tuaja. Me çifte të vogla dhe të mesme xhepi, flop mund të dorëzojë të paktën një mbi kartën tek çifti. Nëse mbani një 6 Diamond dhe 6 Spade dhe bordi vjen me një Jack of Diamond, King of Clover dhe 3 of Spade, dora juaj bëhet pothuajse e pavlefshme. Vlera e vërtetë e çifteve të xhepit do të ndodhë kur ata hedhin një tre-të-një-lloj. Tre-nga-një-lloji është i rëndësishëm në poker, dhe nëse e hapni atë, duhet të synoni t’i futni të gjitha brenda.

Duke luajtur Ace-X të përshtatshme: A9s-A2s

Këta janë Aces të dobët që duhet të luani gjithashtu. Këto mund të luhen sepse janë të përshtatshme. Nëse mund të dilni me një skuqje të nivelit të lartë të ace-s, ka një shans që të fitoni të gjithë raftin e lojtarit tjetër, nëse ai ka një skuqje më të vogël.

Kjo është arsyeja pse disa lojtarë humbin kur hedhin një palë aces, me lojtarin tjetër që ka të njëjtën palë, por me një goditje të mirë. Duart A-Xs nuk duhet të vendosen kundër një ngritjeje përveç nëse është një ngritje e vogël dhe ka disa lojtarë.

Duke luajtur duart e tjera

Duart e tjera duhet të shmangen kur është e mundur. Kartat e përshkruara këtu janë ato për të cilat duhet të punoni dhe të gjithë të tjerët duhet të anashkalohen sepse nuk do të rrisin shanset tuaja në tryezë. Kur luani poker, mbani në mend një parim themelor – duart e mira para flopit janë duar të mira pas rënies, dhe duar të mira mund t’ju ndihmojnë të merrni vendime të lehta.

Duke luajtur Texas Hold’em Post-Flop

Sapo të hapet, menjëherë duhet të vlerësoni vlerën e dorës tuaj. Shikoni tabelën dhe shikoni cilat janë kombinimet e tjera që janë të mundshme dhe sa krahasohet dora juaj me pjesën tjetër.

Shënim: Ajo që dëshironi të arrini gjatë kësaj faze është të krijoni një palë të larta ose të paktën të merrni një shans të mirë për të formuar një dorë të madhe.

Nëse keni arritur të merrni një palë, por më të vogël se çifti i sipërm, dhe një bast është në, ne sugjerojmë që të palosni. Nëse keni një çift të lartë dhe keni një goditës të mirë, atëherë mund të vini bast ose të bëni një telefonatë. Kushtojini vëmendje mënyrës se si është luajtur dora: çifti i lartë është i shkëlqyeshëm, por nëse disa lojtarë janë ngritur, atëherë çifti juaj i lartë mund të mos ia vlejë bixhozit.

Kujtesat për shortet: Shorti është i mundur nëse mund të bëni një skuqje ose një të drejtë në kartën tjetër. Këto quhen gjithashtu duar të mëdha sepse skuqjet dhe drejtësitë shpesh janë mjaft të mira për të krijuar fitore.

Por jo të gjitha tërheqjet krijohen njësoj. Për shembull, një bord 5 dhe 6 Diamonds në një 7 të Zemrave, 3 të Zemrave dhe Ace of Diamonds do të kenë katër dalje. Katër 4s dhe barazimi është më i dobët pasi që 4 Zemrat mund t’u japin lojtarëve të tjerë mundësinë për të krijuar një skuqje të shpejtë.

Tani, nëse ju duhet karta e mesit për të formuar një rresht, kjo është e njohur në poker si gutshot. Dhe barazimi më i mirë i drejtë quhet fund i hapur. Një shembull i kësaj është një 8 dhe 9 i Spades në një 6 të Zemrave, 7 e Spade dhe Jack i Diamond bordit. Përfunduesit e hapur konsiderohen më të mirë se shkrepjet.

Ju nuk duhet të mbështeteni shumë në gutshots pas flop nëse nuk përballeni me baste të vogla. Nga ana tjetër, barazimet do të kenë nëntë largime dhe konsiderohen të forta. Ju mund të bëni një thirrje në flop, dhe nëse humbni kthesën, gjithashtu do të humbisni shansin tuaj nëse bastet nuk janë të vogla.

Duke luajtur në Turn

Nëse bashkoheni me radhën, do të duhet të luani me 2 ose 3 lojtarë. Nëse një lojtar kalon në këtë fazë, mbani në mend se ai ka të paktën një pjesë të bordit. Nëse ju jeni ai që nisi bastin dhe kthesa nuk zbuloi shumë ndryshime, vazhdoni bastin tuaj. Nëse kthesa vjen me një barazim të drejtë ose skuqje, jini të kujdesshëm në lëvizjet tuaja të radhës. Tani nëse bast dhe lojtari tjetër i ngritur, ju sugjerojmë të palosni.

Duke luajtur në lumë

Ju duhet të përgatiteni për lumin, dhe kjo mund të bëhet duke përdorur të gjithë informacionin e disponueshëm në karta dhe tryezë. Çdo lojë që është përfunduar nga lojtari duhet t’ju japë disa informacione rreth dorës. Nëse lojtari ngre lart para se të bie dhe bast bast, kthesën dhe gjithashtu lumin, atëherë kjo do të thotë vetëm se ai po mban një dorë të madhe.

Tani, nëse ai ngre para flop, bastet në flop dhe pastaj kontrolloni kthesën dhe lumin, pritet që dora e tij të jetë e dobët. Bestshtë më mirë që duhet të mbledhësh sa më shumë informacion të jetë e mundur dhe të përdorësh aftësitë e tua të të menduarit kritik kur merr një vendim.

Përfitimet e të luajturit në pozicion

Nëse doni të fitoni në lojën e pokerit, atëherë duhet t’i kushtoni vëmendje pozicionit. Pozicioni, siç përdoret në lojë, do t’i referohet vendosjes ose renditjes suaj në lidhje me butonin e tregtarit, i cili cakton kush do të veprojë i fundit gjatë dorës. Të vepruarit e fundit në lojën e pokerit do t’ju japë më shumë informacion, duke ju ndihmuar kështu të merrni vendimin e duhur. Me pak fjalë, ju bëheni nën kontrollin e situatës.

Po, poker është një lojë që mund ta mposhtni në planin afatgjatë dhe mund të kontrolloni sasinë e parave që vini bast, por gjithsesi është një formë e lojërave të fatit. Ju vendosni shumën, por letrat e nxjerra nga kuvertë janë përtej kontrollit tuaj.

Ajo gjithashtu vjen me elementin e fatit që e bën atë interesant, por gjithashtu mund të jetë një burim zhgënjimi për shumë njerëz. Kjo lojë do të provojë aftësitë tuaja vendimmarrëse dhe një sërë vendimesh të shkëlqyera mund të prishen nga një veprim i painformuar. Theshtë natyra e lojës me letra si poker, dhe duhet të jeni të përgatitur për të.

Meqenëse ka disa faktorë në lojë, gjëja më e mirë që mund të bëni është të kënaqeni dhe të argëtoheni thjesht. Nëse luhet në mënyrën e duhur, pokeri mund të sjellë disa fitore të mira, dhe madje mund të shijoni në fund!

Pikat e Marrjes:

  • Texas Hold’em Poker është një lojë zbavitëse me letra me disa elemente të lojërave të fatit pasi nuk keni kontroll mbi kartat që merren me ju.
  • Një strategji e përgjithshme që duhet të përdoret kur luani poker është të luani fort.
  • Kuptimi i letrave kryesore dhe fuqisë së duarve është thelbësor për të shijuar lojën dhe për të marrë tenxhere në shtëpi.
  • Ekzistojnë strategji specifike që një lojtar mund të përdorë kur luan para-rënien, lumin dhe kthesën.
  • Shtë e rëndësishme të njohësh pozicionin e dikujt në lojë dhe të përfitosh prej saj.

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu