Si të luani Baccarat

Si të luani Baccarat

Nëse jeni i ri në lojën e baccarat dhe doni të mësoni rregullat, atëherë keni gjetur faqen e duhur. Baccarat është një nga lojërat më të lehta për tryezë dhe me udhëzimet dhe burimet e duhura, ju lehtë mund ta zotëroni lojën dhe të filloni të fitoni në tryezë. Për t’ju ndihmuar të zbuloni këtë lojë, të listuara më poshtë janë disa rregulla themelore që duhet të mbani mend kur luani lojën.

Rregullat themelore për tu mbajtur në mendje

 • Pasi të jenë bërë të gjitha bastet, dy duar trajtohen me dy letra. Këto njihen si Banka dhe Duart e Lojtarit
 • Qëllimi kryesor i lojës është të mendoj se cili nga të dy ka një vlerë më të afërt me 9
 • Lojtarët pjesëmarrës mund t’i vendosin paratë e tyre ose tek Lojtari, Bankeri i një Lidhjeje
 • Dhjetëra dhe kartat e fytyrës (Mbretërit dhe Mbretëreshat) llogariten si zero, dhe kartat e tjera në kuvertë do të marrin vlerat e tyre të fytyrës
 • Nëse numërimi i dorës është më shumë se 9, totali rregullohet duke hequr 10
 • Mund të ekzistojnë rregulla specifike të cilat do të përcaktojnë nëse dora e lojtarit ose banka do të marrë një kartë të tretë
 • Nëse një lojtar vë bast në një dorë fituese, ai do të marrë një fitim 1 me 1
 • Nëse një lojtar vë bast në Bankë dhe fiton, ai merr të njëjtën fitim por gjithashtu duhet të mbulojë një komision prej 5%
 • Nëse një lojtar bastet në një Lidhje dhe fiton, pagesa është 8 me 1

Nëse keni parë një numër filmash me James Bond ku personazhi kryesor luan lojën e baccarat, me siguri do të vini re se sa elegante dhe serioze është loja. Ndërsa është me të vërtetë ekskluzive dhe luhet kryesisht nga entuziastët, kjo lojë është e lehtë për të luajtur dhe madje ofron një nga skajet më të mira të shtëpisë në internet.

Si filloi kjo lojë?

Bacara moderne i gjen rrënjët te ‘baccara’, një italian. Në gjuhën lokale, kjo i referohet zeros. Loja u popullarizua në Francë dhe Itali gjatë viteve 1400. Sipas shumë burimeve, kjo lojë me letra ishte një lojë e preferuar edhe për mbretërit francezë. Edhe pse kjo lojë u bë e paligjshme në Francë në 1837, popullariteti i kësaj loje nuk u dobësua kurrë dhe luhej ende nga njerëz të zakonshëm dhe fisnikëri. Kjo patronazh i vazhdueshëm nga lloje të ndryshme lojtarësh mundësoi që loja të lulëzonte dhe tani është një nga lojërat më të njohura në tryezë.

Gjatë gjithë historisë së saj, janë zhvilluar një numër variantesh të lojës. Disa nga variantet më të njohura të lojës janë Punto Banco, Chemin de fer dhe Baccarat Banque. Të gjitha këto lojëra ndajnë të njëjtat rregulla themelore me një ndryshim të madh – mënyrën e trajtimit të letrave të lojës. Nga këto tre versione, shtesa më e fundit në industri është Punto Banco.

Kjo u prezantua më 20 nëntor 1959 dhe u luajt për herë të parë dhe u popullarizua në Las Vegas nga Tommy Renzoni. Ai fillimisht prezantoi këtë lojë në Capri Casino në Kubë, dhe pasi fitoi pak vëmendje, loja u rregullua dhe u prezantua zyrtarisht në Las Vegas. Kur kjo lojë u prezantua dhe u luajt në Las Vegas, lojtarët u magjepsën dhe ata shpejt ndoqën lojën. Kazinotë e tjera në zonë shpejt ndoqën, dhe kështu filloi popullariteti i Punto Banco.

Pse Rekomandojmë Lojën e Baccarat

Ekzistojnë një numër arsyesh bindëse pse duhet të mësoni dhe të luani këtë lojë të famshme tryeze. Më poshtë janë renditur disa nga arsyet pse duhet të filloni të luani këtë lojë:

 • Rregullat nuk janë komplekse dhe ato janë të lehta për tu mbajtur mend
 • Lëvduar me një nga shanset më të mira në internet, loja e baccarat mund t’u pëlqejë lojtarëve të rastit dhe fillestarëve
 • Kjo lojë tryeze është më e mira për të gjitha llojet e niveleve të basteve, dhe gjithashtu mund t’u tërheqë lojtarëve VIP që kërkojnë të vënë bast vlerat maksimale
 • Tani mund të luani baccarat në internet në kazinotë me reputacion në internet

Programi i Pagesave për Lojën e Baccarat

Ekzistojnë tre rezultate të mundshme në një lojë baccarat dhe secila vjen me një orar të ndryshëm pagese. Para se të godisni tryezën e bacarit dhe të luani për para të vërteta, është e rëndësishme që të kuptoni pagimin.

Dora e lojtarit

Nëse vini bast në dorën e Lojtarit dhe fitoni, pagesa është caktuar në 1: 1. Kjo do të thotë që nëse vini bast 20 dollarë dhe fitoni, përfundoni me 20 dollarë si fitime.

Dora e bankës

Nëse vini bast në dorën e Bankës dhe fitoni, pagesa përcaktohet gjithashtu në 1: 1 por vjen me një komision prej 5%. Kjo pasqyrohet si një pagim nga 19 deri në 20. Kur një lojtar bast 10 dollarë, atëherë ai do të marrë 9,50 dollarë.

Lidhin

Nëse doni që një pagim i mirë të përfundojë ditën tuaj, atëherë duhet të luani një ‘Lidhje’. Një lidhje në një lojë të baccarat krenohet me një pagim prej 8 me 1. Kjo do të thotë që ju do të merrni të gjitha 8 patate të skuqura dhe do të ruani chip-in origjinal të bërë si pjesë e fitimeve. Nëse vendosni të vendosni 10 dollarë në këtë rezultat dhe fiton, do të fitoni 80 dollarë plus bastin origjinal të bërë. Mbani në mend se gjatë një Lidhjeje, bastja si te Lojtari, ashtu edhe te Bankeri është një shtytje, që do të thotë se as nuk humb ose nuk fiton. Kur loja regjistron këtë rezultat, ju jepen një numër opsionesh se si të luani bastin tjetër. Mund të shtoni ose hiqni patate të skuqura ose t’i hiqni ato nga tabela.

Si lexohen dhe vlerësohen kartat

Në këtë lojë, tetë ose gjashtë kuvertë kartash përdoren dhe shpërndahen nga këpucët. Secilës kartë i është caktuar një vlerë numerike, siç shpjegohet më poshtë:

 • Kartave me figura (Mbretërve, Mbretëreshave dhe Jacks) dhe Dhjetëra (10s) u jepet një vlerë prej 0
 • Aces vlerësohen në 1
 • 2 deri në 9 do të marrin vlerën e tyre nominale

Në këtë lojë me letra, vlera më e lartë e mundshme për dorën është 9. Nëse vlera e njërës dorë e tejkalon këtë numër, ajo duhet të rregullohet në njërën nga dy mënyrat. Një, ju thjesht hidhni shifrën e parë të shumës. Për shembull, nëse vlera është 17, thjesht lësho ‘1’ duke zbuluar një vlerë dore të rregulluar prej 7. Dhe dy, ju thjesht mund të hiqni 10 nga totali i duarve.

Madhësitë Popullore të Tabelave Baccarat që Duhet T’i dini

Ekzistojnë tre madhësi të njohura për tavolinat e bacareve që përdoren sot: madhësia e plotë Punto Banco Baccarat, MMini-Baccarat dhe Midi Baccarat. Të gjitha këto tavolina baccarat mburren me të njëjtat rregulla për të luajtur. Dallimi qëndron në numrin e lojtarëve të përfshirë, trajtimin e kartave dhe kufijtë e lejuar të basteve. Këtu keni një vështrim të shpejtë se si madhësitë e ndryshme të tryezës së bacareve.

Madhësi e plotë Punto Banco

E njohur gjithashtu si Big Baccarat, kjo tryezë shpesh shihet në dhomën e Baccarat ose një gropë me limit të lartë. Si një tryezë me madhësi të plotë, mund të strehojë 14 lojtarë dhe shpesh mburret me kufijtë më të lartë të basteve. Nëse luani në një kazino të njohur në Las Vegas Strip, do të përfundoni duke luajtur në një tryezë që përmban bastet që variojnë nga një $ 100 e ulët deri në $ 100,000.

Këtu, lojtarët do të trajtojnë kartat, dhe lojtarit me bastin më të madh në Bankë shpesh i jepet mundësia të kthejë kartat e Banker, dhe i njëjti proces zbatohet për bastoren më të madh në dorën e Lojtarit. Tradicionalisht, lojtarët me rrota të larta ose lojtarët VIP lejohen që herë pas here të shkërmoqen ose të përkulin letrat kur luajnë. Nëse kjo ndodh, tregtari (kazino) do të përfundojë duke prezantuar një seri të re kartash përpara fillimit të riorganizimit.

Tabela Mini-Bacarat

Kjo është e kundërta e baccarat me madhësi të plotë dhe mund të strehojë 6 ose 7 lojtarë në çdo tryezë. Dhe meqenëse kjo është një tryezë bacar me pak aksione, lojtarët e interesuar që duan të luajnë mund të shijojnë kufijtë minimalë të bastit të përballueshëm që zakonisht variojnë nga 5 deri në 15 dollarë, me një bast maksimal deri në 5,000 dollarë. Këtu, vetëm një tregtar lehtëson veprimin dhe lojtarëve nuk u jepet privilegji të trajtojnë kartat. Për shkak se përfshin një numër të vogël lojtarësh dhe tregtari merr kontrollin e plotë të lojës, veprimi është shpesh më i shpejtë.

Tabela Midi-Baccarat

Kjo tryezë baccarat mund të vendosë deri në 9 lojtarë dhe loja lehtësohet nga një tregtar. Shfaqja nuk është aq e shpejtë në krahasim me tryezën mini-baccarat por veprimi është shumë më i mirë kur krahasohet me tryezën me madhësi të plotë. Kufijtë e basteve për këtë tryezë mund të variojnë nga 25 dollarë të ulët dhe mund të shkojnë deri në 10,000 dollarë. Me pak fjalë, kjo tryezë qëndron midis tryezës së madhësisë së plotë dhe tryezës mini-baccarat.

Cilat janë rregullat që rregullojnë kartën e tretë?

Loja standarde e baccarat kërkon dy letra, por ka raste kur një letër e tretë mund të lëshohet. Disa lojtarë mund të mendojnë se rregullat janë komplekse, por nuk janë ashtu. Mos harroni se ka rregulla që rregullojnë kartën e tretë të Lojtarit dhe Bankerit. Këtu keni një vështrim të shpejtë të rregullave se si jepet karta e tretë.

Rregullat për Kartën e Tretë të Lojtarit

Baza e vizatimit të kartës së tretë do të varet nga vlera e dy kartave të para.

 • Lojtari do të marrë një letër të tretë është vlera e dy kartave të para që variojnë nga 0 në 5
 • Lojtari ruan dy letrat e para nëse vlera e kalon 6-in

Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të dini se çfarë do të ndodhë nëse vlera e dy kartave të para është 8 ose 9. Në lojën e bacarës, këto vlera quhen ‘natyrore’, dhe kur kjo ndodh, dora nuk lejohet të tërheqë ose të marrë një letër të tretë.

Rregullat për Kartën e Tretë të Bankerit

Rregullat janë pak më të komplikuara në kartën e tretë të Banker. Lëshimi i kartës së tretë i nënshtrohet udhëzuesit vijues:

 • Vlera e dy letrave të para të tërhequra
 • Nëse Lojtari mori një letër të tretë apo qëndroi
 • Vlera e kartës së tretë të Lojtarit

Duke pasur parasysh këto udhëzues, duhet t’i kushtoni vëmendje rregullave të mëposhtme:

 • Nëse vlera e dy letrave të para është 0 me 2, atëherë tërhiqet një letër e tretë
 • Dora qëndron nëse vlera arrin 8 ose 9 e cila konsiderohet si ‘e natyrshme’ në lojën e blackjack
 • Dora qëndron nëse vlera e dy letrave të para është 7. I njëjti rregull zbatohet nëse vlera është 6 me kusht që Player Han të mos marrë një letër të tretë
 • Nëse dy kartat e para variojnë nga 3 në 6 dhe Player Hand merr një kartë të tretë, Banka mund të tërheqë ose të qëndrojë

Gjëra të rëndësishme që duhet të dini për House Edge

Në lojërat e fatit të kazinosë, skaji i shtëpisë është avantazhi i integruar i operatorit të kazinosë mbi lojtarët. Me pak fjalë, lojtarët duhet të presin që kazinotë të kenë gjithnjë atë avantazh ndaj lojtarëve, sepse ky lloj argëtimi konsiderohet ende një biznes. Lajmi i mirë është se loja e baccarat ofron një nga shanset më të mira në industri. Atëherë, cila është buza e shtëpisë së bacareve që duhet të prisni kur luani për para të vërteta? Më poshtë është një shembull, duke përdorur një lojë me 8 kuverta, duke përdorur një fitim 1: 1 për bastin fitues dhe për Bank Hand, një shtesë prej 5% për komision me një Lidhje që paguan 8: 1.

 • Banka do të fitojë 45.87% të kohës, humbet 44.63% dhe pjesa tjetër për ‘Tie’
 • Player’s Hand fiton 44.63% të kohës, humbet 45.87% dhe pjesa tjetër për ‘Tie’

Nëse heqim lidhjen nga rezultatet, atëherë Banka fiton 50.68% dhe do të humbasë 49.32% të të gjitha duarve të luajtura. Dora e Lojtarit gjithashtu do të fitojë 49.32% të të gjitha duarve të luajtura dhe do të humbasë 50.68%.

Duke përdorur shembullin e treguar më sipër, do të vini re se Banka do të fitojë shumicën e kohës nëse Lidhja përjashtohet nga ekuacioni. Kjo është një arsye pse ka një komision prej 5% të akuzuar kundër lojtarit që zgjodhi Bankën dhe arriti të fitonte.

A ka ndonjë mundësi që ju të paguani më pak se 5%?

Për disa lojtarë dhe fillestarë në lojën e baccarat, 5% konsiderohet si një shumë e madhe për t’u mbuluar. Tani është e mundur që ju të paguani më pak se 5% standardi që po akuzohet nga shumica e kazinove në internet? Po, është e mundur me kusht që të dini se ku të luani lojën e baccarat. Ka raste kur kazino do të kërkojë vetëm një komision prej 4% në dorën fituese të Bankës. Ju gjithashtu do të gjeni një numër kazinosh në internet që ofrojnë komisione të reduktuara dhe hile është të hulumtoni dhe gjeni këta operatorë që janë miqësorë me lojtarët. Nëse mund të gjeni një kazino në internet që ngarkon më pak se 5%, atëherë është e rëndësishme që të përfitoni nga kjo ofertë përpara se kazino të imponojë tarifën standarde.

Pikat e Marrjes

 • Baccarat është një nga lojërat më të njohura në tryezë që ofron një nga shanset më të mira
 • Kjo lojë tryeze është frymëzuar nga ‘baccara’, një lojë italiane që do të thotë zero
 • Ka tre rezultate të mundshme që mund të ndodhin në këtë lojë dhe këto do të shërbejnë si bastet që mund të bëhen. Lojtarët mund të luajnë një bast në Player Player, Bank Bank ose një Lidhje
 • Objektivi kryesor i kësaj loje është të identifikojë se cila dorë do të përfundojë me një vlerë afër 9
 • Ekzistojnë tre madhësi të ndryshme të tryezës së bacareve që mund të luhen në internet ose në kazinotë me tulla dhe llaç. Lojtarët mund të zgjedhin nga mini-baccarat, midi-baccarat dhe tryeza e baccarat me madhësi të plotë
 • Këto tre tipe tabelash baccarat do të ndajnë të njëjtat rregulla të përgjithshme por mund të ndryshojnë për sa i përket kufijve të basteve të pranuar, numrit të lojtarëve që mund të akomodohen dhe rregullave të tjera të veçanta
 • Ju mund të gjeni tavolina mini-baccarat në lobet e kazinove kryesore dhe këto tavolina janë të njohura për aksione të ulëta, shpesh duke filluar me 5 dollarë. Gjithashtu, tryeza mini-baccarat mund të shërbejë gjithashtu nga 6 deri në 7 lojtarë në të njëjtën kohë
 • Në tryezën midi-baccarat, deri në 9 lojtarë mund të marrin pjesë në të njëjtën kohë. Gjithashtu, aksionet dhe kufijtë e basteve janë shumë më të larta këtu në krahasim me tryezën e mini-baccarat. Në këtë tryezë, lojtarët lejohen të trajtojnë kartat e tyre
 • Tavolina e bacarës në madhësi të plotë është më e madhja dhe më e popullarizuara në mesin e entuziastëve dhe lojtarëve VIP. Kjo tryezë mund të strehojë deri në 14 lojtarë në të njëjtën kohë dhe kufijtë e basteve dhe basteve janë më të larta. Lojtarët mund të bëjnë bast deri në 100,000 dollarë në të njëjtën kohë në këtë lloj tryeze baccarat. Kjo tabelë shpesh shihet në seksionin VIP ose në gropën me rrota të larta
 • Nëse vini bast në Dorën e Lojtarit dhe fiton, pagesa lidhet me 1: 1
 • Nëse vini bast në dorën e Bankës dhe fiton, pagesa lidhet me 1: 1 por lojtari duhet të mbulojë komisionin prej 5%. Ka disa kazino që mund të marrin më pak se kjo shumë ose përqindje. Nëse vini bast në një Lidhje dhe fitoni, pagesa lidhet me 8: 1
 • Kartat mund të marrin vlera të ndryshme. Për shembull, 2s deri në 9s do të marrin vlerat e tyre të fytyrës, ndërsa kartat e fytyrës dhe dhjetëra mbajnë vlera zero. Një ACE do të marrë një vlerë prej 1
 • Gjatë fillimit të lojës, do të ketë dy letra që do t’i jepen Bankës dhe Duart e Lojtarit. Një letër e tretë mund të tërhiqet, por kjo i nënshtrohet rregullave dhe kushteve specifike
 • Qëllimi i lojës është që të kemi një vlerë dore më të afërt me 9. Nëse vlera e dorës është më shumë se 9, vlera duhet të rregullohet duke përdorur dy mënyra. Qasja më e popullarizuar është thjesht të bësh shifrën e parë. Për shembull, një vlerë prej 18 do të rezultojë me një vlerë dore të azhurnuar prej 8
 • Nëse lidhjet nuk përfshihen në llogaritjen, Dora e Bankës do të fitojë më shumë sesa humbet
 • Nëse lidhjet përfshihen në llogaritjen, kufiri i shtëpisë për dorën e Bankës është fiksuar në 1.06%, 14.36% për një lidhje dhe 1.24% për dorën e lojtarit
 • Përparësia e shtëpisë për baccarat vlerësohet në 1.2%, e konsideruar si një nga më të ultat në industrinë e kazinove

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan 简体中文 Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu