Strategjia e Parolit

Strategjia e Parolit

Shumica e strategjive të ruletës të përdorura nga lojtarët përqendrohen në vijat fituese në vend që të rikuperojnë humbjet. Kjo është pikërisht ajo që mund të pritet nga strategjitë e njohura Martingale dhe Fibonacci të cilat funksionojnë për lojtarët e rastësishëm dhe të rrezikshëm nga lojtarët. Por ekziston një strategji tjetër që merr një qasje të guximshme dhe interesante drejt fitimit të ruletës – Strategjia e Paroli.

Çfarë duhet të dijë çdo lojtar për strategjinë e Paroli?

Sipas shumë burimeve, strategjia i atribuohet një personi të quajtur ‘Paroli’, dhe kjo u përdor për herë të parë gjatë 17 th shekulli. Fillimisht, kjo u përdor për herë të parë në një lojë me letra të quajtur ‘Basset’ e cila ishte e famshme në Itali. Strategjia bazohet në parimin që humbjet dhe fitimet vijnë gjithmonë në vija. Kjo do të thotë se do të ketë raste kur tavolina e kazinosë është “e nxehtë”, e cila është bujare në dhënien e fitimeve, dhe herë pas here fitimet janë të rralla, “të ftohta”. Në Strategjinë e Parolit, ju thjesht bast më shumë para kur tavolina është në një brez të nxehtë dhe kufizoni bastet kur është e ftohtë.

Ja se si mund ta luani Parolin

Oneshtë një nga strategjitë më të thjeshta për t’u adoptuar në një strategji ruletë dhe kërkon vendosjen e parave në alternativat e basteve si tek / çift dhe kuq / zi. Për të filluar, së pari duhet të identifikoni pjesën bazë të së cilës dëshironi të luani. Nëse gjithmonë humbni në tryezën e ruletës, basti juaj pasardhës duhet të jetë i barabartë me pjesën bazë të preferuar.

Por nëse keni arritur të fitoni ndeshjen, strategjia kërkon dyfishimin e kunjit tuaj deri në një moment që do t’ju duhet të ktheheni përsëri në kunjin tuaj origjinal dhe bazë edhe nëse jeni akoma në një seri fituese. Ai moment kur ktheheni përsëri në bastin tuaj bazë në fund të fundit varet nga preferenca e lojtarit.

Këtu keni një shembull themelor për të kuptuar më mirë Parolin për ruletën. Thuaj për shembull se keni vendosur për 1 njësi bastesh si basti juaj bazë. Nëse e luani këtë bast dhe keni humbur, bastori tjetër duhet të dyfishojë bastin fillestar (2 njësi bastesh). Nëse në lojën tjetër fitoni përsëri, sistemi Paroli sugjeron që duhet të dyfishoni bastin përsëri (4 njësi bastesh).

Në shembullin e mësipërm, si do ta përcaktoni që është koha të ndaleni dhe të ktheheni përsëri në pjesën kryesore, edhe nëse jeni ende duke fituar? Nëse e keni dyfishuar me sukses bastin tuaj dy herë, atëherë është koha e mirë për të ndaluar dhe kthyer përsëri në 1 njësi bastesh. Sigurisht, sistemi Paroli është shumë fleksibël dhe ju gjithmonë mund të rrisni bastet tuaja edhe nëse e keni dyfishuar shumën më shumë se dy herë.

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e sistemit Paroli për ruletën?

Me sistemin Paroli, kartëmonedha juaj është në të vërtetë e mbrojtur nga brezat e humbjeve të rrezikshme. Këtu, lojtarët nuk do të vendosin një bast që është më i lartë se 4 herë basti i preferuar. Me pak fjalë, lojtarët nuk do të rrezikojnë para vetëm për të shkurtuar dhe rikuperuar humbjet. Problemi me këtë strategji është se kur dyfishoni shumën, ekziston gjithashtu rreziku që brezi i fituesve të prishet. Lojtarët nuk mund të presin fitime më të larta kur luajnë sistemin Paroli për ruletë.

Pikat e Marrjes:

  • Strategjia Paroli është një qasje popullore bastesh e përdorur kur luani ruletë
  • Ky sistem bastesh njihet si një Martingale i përmbysur, ku lojtarët janë përqendruar në vija fituese në vend që thjesht të ndjekin humbjet
  • Kjo qasje bazohet në një parim që tavolinat e ruletës kanë vija të nxehta dhe të ftohta. Lojtarët duhet të bëjnë bast më shumë në tavolina të nxehta dhe të kufizojnë bastoret në tavolina që nuk paguajnë shumë për momentin
  • Në Paroli, lojtarët duhet të identifikojnë së pari një kunj bazë dhe ta përdorin atë për të luajtur ndeshjen e parë. Kur lojtarët humbin, ata duhet të vënë bastin e aksioneve bazë dhe kur të fitojnë, shuma e fundit duhet të dyfishohet

Alternative Languages: English Français Albanian Հայերեն Azərbaycan Euskara Català 简体中文 Galego Íslenska македонски Mongolian Nepali Русский Somali Türkçe Uzbek Cymraeg Zulu